Razotkrivanje

Marin Ivanović Stoka: ‘U mirovini se zamišljam kako sadim ljute papričice, a nadam se da će moj mir upotpuniti roditeljstvo‘

Reper i voditelj RTL-ovog kviza ‘Dođi, pogodi, osvoji’, rođen u Zagrebu prije 40 godina, za magazin Gloria otkriva kada će objaviti prvu duhovnu pjesmu i lansirati modnu marku s vjerskim obilježjima, zašto se više nikad neće tetovirati te kako se na prvi pogled zaljubio u suprugu Jasnu.

Kakav je osjećaj vratiti se na male ekrane nakon deset godina?

- Odličan, veseli me što sam i dalje dovoljno dobar da sam stekao povjerenje produkcije kviza. Prije deset godina vodio sam reality show “Big Mama House” na bosanskoj OBN televiziji, nakon što sam u istom reality showu pobijedio, a sada je moj pristup malo drukčiji - iako su oba formata vrlo zabavna i dinamična.

Kako se slažete sa suvoditeljicom Antonijom Blaće?
- Na setu se u trenu između nas stvorila “kemija”. To je jako bitno jer se to onda prenosi na sve ostale u studiju, a ima ih mnogo jer snimamo po tri emisije dnevno.

Natjecatelji game showa “Dođi, pogodi, osvoji” trebaju pogoditi cijenu određenih proizvoda: koliko ste vi upućeni u stanje na tržištu?

- Dok natjecateljima čitam specifikacije proizvoda, na temelju kojih oni trebaju zaključiti zašto neki usisavač stoji 1500, a drugi 4500 kuna, shvaćam koliko o tome zapravo ne znam ništa. Mogu, eventualno, pogoditi cijenu majoneze ili tjestenine.

Znate li “nanjušiti” povoljan proizvod u dućanu?

- Za razliku od mog oca, koji je u tome majstor, ja sam totalna suprotnost. Odmah kupujem, ne kalkuliram.

Što najradije kupujete?
- Tenisice.

Po čemu je vaš najnoviji studijski album “Sve su to rime” posebniji od drugih?
- U pet od dvanaest pjesama poigrao sam se modernijim instrumentalima pa one prvi put u mojoj karijeri “naginju” prema trapu.

Kako napreduje rad na duhovnom rap albumu “Gospodin Bog”?

- Ponosan sam što je to zapravo prvi vjerski rap album na području Balkana, koji će biti gotov iduće jeseni. Ali već za mjesec dana objavit ću prvi singl, nastao u suradnji s glazbenikom Alenom Hržicom, a sve će se pjesme moći preslušati na YouTube stranici crkvene zajednice Srce Isusovo. Osim toga, pripremam i modnu marku Aleluja Street Wear - hudice, trenirke i košulje s vjerskim obilježjima.

image
Izuzetno uživa u snimanju novog kviza 'Dođi, pogodi, osvoji' pa mu ni tempo od tri snimanja dnevno nije težak.
Vedran Peteh/CROPIX

Čitajte i: Ivo Lipanović o najneugodnijem trenutku u karijeri: ‘Članovi zbora mi se nisu mogli prestati smijati‘

Je li teško u današnje vrijeme biti istinski vjernik?

- Jako teško. To je stvar osobne odluke, a kad to odlučiš, vjera ti mora biti na prvom mjestu.



Koliko imate tetovaža?

- Ne znam, ali ne planiram se više nikad tetovirati. To sam prerastao, a i sve teže podnosim bol.

Koja je vaša najveća mana?

- Jako sam temperamentan i brzo eksplodiram.

A vrlina?

- Brzo popravim što je eksplozija napravila. I beskrajno sam pozitivan.

Čime vas je osvojila supruga Jasna?

- Bila je to ljubav na prvi pogled. A osim što je prelijepa, ima zaista najveće srce na svijetu. Velika mi je podrška i u poslu, ona kao stručnjakinja za marketing vodi brigu o mojim glazbenim izdanjima, o budućem modnom brendu i općenito o svemu što radim.


Koje su vam vrijednosti usadili roditelji?

- Zahvalnost i pozitivan stav.

Koje ste osobine naslijedili od oca Jakše, ekonomista, a koje od majke Vesne, spisateljice?

- Svojeglav sam kao otac, a od mame sam naslijedio kreativnost i dar za pisanje.

Koliko često odlazite u Sutivan na Braču, rodno mjesto svog djeda?

- Svako ljeto, no zbog posla nikad na dulje vrijeme.

Čitajte i: Ivan Čačić otkriva kakav je na kiši: ‘Zabavno mi je gledati vragolaste poglede oko sebe - Gle, gle meteorologa kako kisne‘

Možete li se zamisliti kako živite na otoku?

- Naravno, volio bih jednog dana na Braču provoditi po nekoliko mjeseci godišnje, poput mojih roditelja danas, a onda nekoliko mjeseci na Krku, odakle je supruga.

Kako zamišljate svoj život u mirovini?

- Zamišljam se kako pokraj kuće u prirodi sadim svoje omiljene ljute papričice i razne druge biljke te kako uz svoj bazen pijuckam limunadu. Nadam se da ću se dotad ostvariti i kao roditelj te da će to biti samo još jedan dodatak mom miru i sreći.

AKTUALNO PITANJE: Podržavate li odluku da ove godine na zagrebačkom Adventu bude manje ‘kućica’, odnosno ugostiteljskih objekata?

- Vjerujem da će nova zagrebačka vlast napraviti dobru reorganizaciju pa podržavam i tu njihovu odluku. Iako volim kad je Zagreb blještav i okićen, ja ne obilazim te ‘kućice’, osim možda ujutro, jer ne podnosim gužvu.

Linker
21. travanj 2024 15:48