PROVOD ZA PAMĆENJE

Marin i Kristina Čilić bili su zvijezde gala eventa u New Yorku

Uoči početka Grand Slama US Open u njujorškom restoranu Cipriani teniske zvijezde su počastili Eva Longorija i Emma Bengtsson.

Supružnici Marin i Kristina Čilić bili su zvijezde gala eventa Citi Taste of Tennis u New Yorku kojim je najavljeno održavanje Grand Slam turnira US Open. Održan je 25. kolovoza u njujorškom restoranu Cipriani, a za nezaboravan kulinarski doživljaj pobrinuli su se slavni chefovi predvođeni Emmom Bengtsson, čiji se restoran Aquavit može pohvaliti s čak dvije Michelinove zvijezde.

image

Tenisačica Naomi Osaka i švedska chefica Emma Bengtsson

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

Emma Bengtsson je 40-godišnja švedska kuharica koja u svom radu promišlja i oplemenjuje gastronomsko naslijeđe svoje domovine i smatra se predvodnicom New Nordic pokreta na globalnoj sceni.

No, kulinarske zvijezde večeri bili su tenisači Nick Kyrgios, 27-godišnja problematična australska zvijezda bijelog sporta, i Naomi Osaka, 24-godišnja japanska tenisačica haićanskog podrijetla, koji su pred prisutnima održali kulinarski dvoboj uživo.

image

Eva Longoria uzvanike je počastila tekilom

MM/ABACA/SHUTTERSTOCK

Te večeri se i plesalo uz nastup live benda, kušalo vrhunska vina i ostala pića - uz ostalo i cocktaili na bazi tekile Casa Del Sol koju potpisuju Eva Longoria i Garbiñe Muguruza, pa su se supružnici Čilić odlično proveli iako na meniju nije bilo njegovih najdražih jela.

"Kad pozovem ljude u goste na večeru najradije im pripremim teleću koljenicu. To je nacionalni specijalitet hrvatske kuhinje, a tajna pripreme je u tome da se meso satima dinsta s povrćem. Svi koji su probali to jelo, lizali su prste", izjavio je Marin Čilić opisujući svoje prehrambene navike proljetos i dodao da se odlično snalazi s kuhačom u ruci.

Najčešće priprema jaja, palačinke, tjesteninu, rižu i piletinu, jer u kombinaciji tih namirnica dobiva sve potrebne proteine i ugljikohidrate.

image

Marin i Kristina Čilić odlčno su se proveli u New Yorku

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

Od slatkog su mu najdraže palačinke s Nutellom, uoči susreta uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima te komad puretine ili piletine, a izbjegava hranu prženu u dubokom ulju i junk food.

Diplomirana psihologinja i politologinja Kristina Čilić početkom godine je, pak, otkrila čemu zahvaljuje svoju vitku liniju svega šest mjeseci nakon rođenja drugog sinčića Vite.

"Uopće se time nisam opterećivala, jer sam uvjerena da se žene i majke trebaju koncentrirati na neke potpuno druge stvari, prvenstveno na djecu i obitelj. A kako je majčinstvo i fizički naporno, ostalo dođe samo po sebi", izjavila je Kristina Čilić, koja s Marinom Čilićem odgaja sinove Baldu (2,5) i Vitu, čiji će prvi rođendan proslaviti početkom rujna.

image

Slovenska tenisačica Andreja Klepač

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK
Linker
20. travanj 2024 02:51