Požrtvovna mama

Marijana Mikulić objavila kako napreduje sin Jakov: ‘Srce mi je skoro puklo od sreće‘

Požrtvovna mama četverogodišnjaka otkrila je da pohađa terapiju PECS-a, jedinstvenog komunikacijskog sustava razmjenom slika namijenjenom djeci s poteškoćama u komunikaciji.

Zagrebačka glumica Marijana Mikulić podijelila je važan trenutak u odrastanju najmlađeg sina Jakova, prekrasnog dječaka čija je sreća postala važna i onima koji ga poznaju samo preko maminog profila na društvenim mrežama. Njegova obitelj već dvije i pol godine sumnja da ima poteškoće povezane sa spektrom autizma. Zato je svaki dan za njih borba da njegov svijet što više približe svojem, uz riječima neopisivu podršku i ljubav.

"Stalno ide naprijed, sporo, ali stalno ide naprijed. A zadnjih mjesec dana smo imali opet skok: bolja koncentracija, receptivnost, samoregulacija", kaže glumica koja je osim Jakova, sa suprugom Josipom, profesorom na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, dobila osmogodišnjeg Andriju te trinaestogodišnjeg Ivana.

Požrtvovna mama preslatkog četverogodišnjaka, koji je nedavno proslavio rođendan, otkrila je da pohađa terapiju PECS-a, jedinstvenog komunikacijskog sustava razmjenom slika namijenjenom djeci s poteškoćama u komunikaciji.

"U samo mjesec dana počeo je slagati rečenice slikama. Danas je sa mnom kuhao, zatim je sam otišao iz kuhinje u drugu prostoriju, donio mi svoju knjigu i složio: ‘Ja želim ručak!‘ Oni koji to prolaze znaju kakav je to osjećaj za roditelja, srce mi je skoro puklo od sreće!", napisala je.

image

Marijana Mikulic i njen mali kuhar

MARKO MISCEVIC/CROPIX CROPIX

U nedavnom razgovoru za Gloriju, rekla je: "Naš sin jako lijepo napreduje. Ljude gleda u oči, uživa u maženju, imitira, voli djecu i društvo. Jako je inteligentan. No problem još stvaraju izleti u njegov svijet: katkad nam je teško doprijeti do njega, potaknuti ga da nešto napravi... Ali kada to uspijemo, on briljira. To je svakodnevna borba i rad, nema prostora za odustajanje. Nadamo se najboljem za Jakija", zaključila je.

Linker
17. travanj 2024 19:07