Intervju

Maja Šuput o odlasku iz ‘Plesa‘: ‘Na snimanja bih došla spremna za oživljavanje, a ne za rad‘

Iznimno zaposlena glazbenica i poduzetnica ove sezone neće voditi televizijski show "Ples sa zvijezdama". S njom smo razgovarali o razlozima izlaska iz projekta, o tome što je naučila iz tog iskustva te kakvi su joj planovi za budućnost.

Jedan od najvećih televizijskih spektakala "Ples sa zvijezdama" kreće u novu sezonu, no osim novih rasplesanih poznatih parova, ove godine dogodit će se i promjena u voditeljskoj ulozi. Show više neće voditi Maja Šuput, već će u tu ulogu uskočiti poznata voditeljica Tamara Loos. Razgovarali smo s Majom o tom njenom angažmanu, a otkrila nam je i zašto je ove sezone nećemo gledati u toj emisiji te koji su joj planovi za dalje.

Brojne obožavatelje iznenadila je vijest da nećete voditi ‘Ples sa zvijezdama‘, što je dovelo do te odluke?

- Odluka je bila vođena čistim razumom i logikom. Naime, i prošle godine kad su mi ponudili taj projekt, najprije sam odbila zbog istog razloga kao i ove godine. Pjevam petkom i subotom, a onda moram direktno doći na generalnu probu koja kreće od podneva. Međutim, prošle godine su me ipak uspjeli slomiti i ja sam pristala. Nikad to neću požaliti, jer zaista je bilo prekrasno iskustvo. Zaista je neopisivo voditi live program u prime time terminu u najgledanijoj emisiji. Vjerojatno je to san svake žene koja se želi baviti voditeljskim poslom i showbusinessom.

Zahvalna sam na toj prilici, svi smo bili sretni i zadovoljni, međutim sad sam bila puno pametnija budući da znam koja količina nespavanja me čekala kod kuće te sam rekla da zaista nema šanse da to ponovim. Kad već radiš cijeli vikend, onda želiš imati nedjelju za dijete i za muža, ali i za sebe na kraju dana. To je kao i prošle godine, bio jedan, jedini razlog.

image

Maja Šuput vodila je jednu sezonu ‘Plesa sa zvijezdama‘

INSTAGRAM
Kakvo vam je to bilo iskustvo voditi ‘Ples sa zvijezdama‘, što ste naučili, što vas je iznenadilo?

- Moram priznati da sam zbog emisije koja je išla uživo i nikad ne znaš što se sve može dogoditi, imala tu malu bojazan, jer to nikad nisam radila. Na stranu to što sam svaki dan pred publikom i događaju mi se nepredviđene stvari, to nema veze s ovim. Tu zaista vodiš program koji ti je netko napisao, postoji scenarij, početak, sredina i kraj, ne možeš raditi po svom. Međutim, produkcija mi je silno vjerovala, uvjeravala me da nemam razloga za brigu, da je to meni u malom prstu. Pa sam se i ja pitala kako su oni tako sigurni.

U ovih 13 emisija nisam nikada osjetila tremu. Dapače, osjetila sam poriv da što prije izađem na binu, što je izuzetno čudno

Pustili su me, zaista, da to odradim bez ikakvog razgovora s lektorom i bez probe, osim klasične generalne pred snimanje. Tako da moram priznati da je to sve skupa bilo jako hrabro. Ono što me začudilo jest to što nisam nikada u svih 13 emisija osjetila tremu. Dapače, osjetila sam poriv da što prije izađem na binu, što je izuzetno čudno. Možete pitati bilo kojeg od mojih suradnika, doslovno sam se do izlaska pred kamere slikala za Instagram, popravljala kosu, pričala sa svima, šalila se, razgovarala na telefon, zvala doma da vidim što mi dijete radi... Čak nisam ni klasično imala pet minuta za sebe da se koncentriram. Radila sam to opušteno i bez imalo treme, straha ili teške pripreme oko toga. Jednostavno je išlo...

image
MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX
Ima li kakva anegdota iza kamera koje ćete se rado sjećati?

- Ja bih rekla da svaka emisija nosi jednu posebnu anegdotu, jer to ‘behind the scenes‘ je zaista posebna emisija koja se treba emitirati. Prepuna je smijeha i gluparija koje izvodimo dečki koje zovemo ‘Glam team‘ i ja. Non stop se nešto događa. Ali ako krenemo od toga da sam ja na svako snimanje došla spremna za oživljavanje, a ne za rad... Naime, došla bih mrtva umorna s neke svadbe ili svirke... Prvo je krenulo od toga, ‘ajmo oživiti ženu pa ‘ajmo dalje. Uvijek se događalo nešto. Ono što je bilo vidljivo pred kamerama je kad mi je Asim Ugljen bacio tortu na haljinu, tad sam prvi put imala osjećaj sad se događa spektakl. Imali smo vremena da u bloku reklama odradimo promjenu haljine i kostima. U tom trenu nisam imala pojma imamo li što u garderobi? Jednostavno... samo trčiš. Tad sam i prvi put pomislila, hvala dragom Bogu da reklame traju koliko traju pa smo ovo stigli izvesti.

image

Obitelj Šuput - Tatarinov

INSTAGRAM
Koji su vaši idući planovi u karijeri, čemu ćete se posvetiti najviše?

- Uvijek su planovi isti. Prvo i osnovno treba odraditi sve nastupe koji su već bukirani unaprijed, a kamoli one koji će tek stići. Nama je godina uvijek godinu dana unaprijed popunjena, pa znamo gdje ćemo se naći koji vikend. A putem se još ti termini popunjavaju i u ljeto i slično... Uvijek je plan i program odraditi sve ono što je već zakazano. Što se Majushke tiče također imamo plan i nove projekte. Jedan je doista kompleksan za ovu godinu i već radimo na njemu. I "Supertalent" me čeka u lipnju gdje ću ponovno biti u žiriju, a mislim da bi stvarno konačno bilo vrijeme da snimim novu pjesmu. To eto već neko vrijeme obećajem i stalno mi nešto dođe prije toga... To su neki ključni planovi za godinu.

image

Maja i vjerni suradnik Marko Grubnić

INSTAGRAM
Postoji li neka šansa da opet vodite neki projekt? Kakvu emisiju biste voljeli voditi?

- Naravno da postoji šansa, meni je taj voditeljski angažman došao slučajno, dogodio se kad je bio Covid. Vodila sam "Tvoje lice zvuči poznato", bio je to moj prvi angažman. On nije bio live, ali svejedno sam se prvi put susrela s projektom kojeg treba voditi tri sata. Moram priznati da sam tad rekla - pa dobro ovo nije baš tako jednostavno jer sam sav tekst koji ste tad slušali, naučila doma napamet. U stresu da ne bih došla na snimanje pa nešto tamo ponavljala, ja sam zaista štreberski to doma učila. I zaista sam dobila sjajne komentare, to sam odradila dobro, tako da mi je direktno nakon toga bilo ponuđeno da vodim "Ples sa zvijezdama". Naravno da ne bih isključila da radim tako nešto ponovno jer se osjećam dosta prirodno kad to radim. A kad me pitate što bih jednog dana voljela, mislim da bi bilo nekako prirodno da imam svoj talk show - s gostima, s publikom. Jedan nabrijaniji talk show. Ne kažem da mi je to takva želja da radim na tome, nego samo odgovaram na pitanje - kad bih baš birala - bilo bi to nešto tog tipa. Gdje bih mogla biti i urednik i voditelj da sama iskrojim priču gostima, da im skuham nešto.

image

Maja se jednog dana vidi u svom talk showu

INSTAGRAM
Linker
23. travanj 2024 13:06