MRLE I IVANKA

Ljubavna priča kraljice buvljaka i majstora provokacije: "Ja sam bila stara cura, a on..."

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović - Mrle jedan su od najosebujnijih parova na sceni, a zajednički potpisuju brojne projekte.

"Našli smo se zreloj fazi života, ja sam bila stara cura, a on stari momak, što je strava kad su u pitanju kućanske obaveze i trebalo nam je vremena da se uskladimo. Radni dan Mrle provodi za računalom, ja s bilježnicom i mikrofonom", tim je riječima 52-godišnja pjevačica i glazbenica Ivanka Mazurkijević opisala svoju vezu sa 62-godišnjim Damirom Martinovićem - Mrletom, alfom i omegom riječkog rock benda Let 3.

image

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle u Liverpoolu

LIVIO ANDRIJIC CROPIX

Riječke rokere s pjesmom "Mama ŠČ" u subotu čeka nastup u velikom finalu Eurosonga 2023., a liverpulskoj Areni bodri ih i Ivanka Mazurkijević, koja je vezu s Mrletom započela u Velikoj Gorici prije 13 godina. "Upoznali smo se na koncertima u Klubu 100 koje sam organizirala kao programska voditeljica, a Mrle je s Letom 3 radio predstavu "Kiklop" u režiji Ivice Buljana, u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, posljednju u mandatu ravnateljice Senke Bulić. Dok mi se upucavao hodočastio je na ručkove kod moje mame, svoje nesuđene punice", ispričala je Ivanka Mazurkijević koja se s Mrletom preselila u Rijeku.

image

Ivanka Mazurkijević nabavila je novu haljinu za veliko finale Eurosonga

LIVIO ANDRIJIC CROPIX

Trudnoću s 12-godišnjom kćeri Evom iznijela je nastupajući u predstavi "Baba Jaga je snijela Jaje" u kojoj je pjevala sa Zoranom Prodanovićem - Prljom, frontmenom Leta 3. "Meni je to bilo posebno jer sam na pozornici bila u devetom mjesecu trudnoće. Čekaš poziv sudbine, da ideš u bolnicu, da doživiš to čega se boji, želiš samo da porod prođe u redu i za dijete i tebe, da preživiš... Bila sam već u visokim godinama i nije mi bilo svejedno, ali prihvatila sam angažman i smatrala da je to genijalno. Stvarno mi je pomoglo, pa nisam niti razmišljala o strahu od poroda, nego sam svaki dan uživo igrala predstavu u vjenčanici koja mi je prekiravla ogromni trbuh. Fenomenalno iskustvo", prisjetila se Ivanka.

image

Osijek,Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle s kćeri Evom

VLADO KOS/CROPIX

Kraljica buvljaka, kako svojoj dragoj tepa njezin životni partner zbog sklonosti da odjeću nabavlja iz druge ruke, i riječki roker čine jedan od najosebujnijih umjetničkih parova na našoj sceni, a zajednički potpisuju brojne projekte.Jedan od njih je MrLee & IvaneSky, zahvaljujući kojem su ozbiljno planirali zajedničko vjenčanje. Svadba se trebala održati na San Marinu, otočiću u blizini Novog Vinodolskog, Prlja iz Leta 3 im je trebao biti kum, no dan uoči vjenčanja sve su odgodili jer Ivanka oboljela od korone. No, njima vjenčani list za sreću očito ne treba.

image

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle

DAVOR ZUNIC/CROPIX

Kao glavnu glumicu u spotu za svoju pjesmu "Seagull" 2020. angažirali su kćer Evu, a Mrle iz prvog braka s likovnom umjetnicom Jelenom Germuth ima i 17-godišnju kćer Rožu. Jelena Garmuth je urednica u IntechOpenu, riječkoj izdavačkoj tvrtki koja objavljuje tzv. Open Access knjige, čiji je sadržaj besplatno dostupan u digitalnom formatu.

image

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle

BRUNO KONJEVIC/CROPIX CROPIX
Linker
20. travanj 2024 16:26