PLOVIN TVOJIN TILOM

Ljubavna balada Tedija Spalata i zanosne Branke: Za pravu ljubav nikad nije - prekasno

Splitski pjevač nastupio je na završnoj večeri festivala Melodije Jadrana, a iz publike je njegovu izvedbu pratila njegova draga, instruktorica iz fitness centra u Solinu.

Splitski pjevač Tedi Spalato ove godine, u kojoj obilježava pola stoljeća umjetničke karijer, ima pregršt razloga za slavlje. Na jubilarnoj tridesetoj dodjeli diskografskih nagrada Porin njegov je album "Ime mi je nevažno" proglašen najboljim pop izdanjem, a na večeri Hit ljeta kojom je zatvoren trodnevni festival Melodije Jadrana predstavio je novu pjesmu "Plovin tvojin tilom". Prije nego što je zapjevao publici okupljenoj u parku splitske Galerije Meštrović i televizijskim gledateljima koji su prijenos pratili uživo na malim ekranima, Tedi Spalato se malo našalio na vlastiti račun.

image

Tedi Spalato predstavio se pjesmom "Plovin tvojin tilon"

VOJKO BASIC CROPIX

"Ne zamjerite mi ako nešto pogriješim, jer pred vama stoji najstariji ovogodišnji izvođač", izjavio je 69-godišnji Tedi Spalato, čiji je nastup iz publike pratila njegova draga Branka Šlegl, instruktorica joge i fitnessa iz solinskog studija Guliver. Ljubavna balada koju je Tedi Spalato izveo bez greške oduševila je slušatelje, a pjevač je za Gloriju opisao njihovu vezu koja dokazuje da za pravu ljubav nikad nije - prekasno. U Solin se prije pet godina preselio iz Splita, jer je želio svakodnevicu s manje stresa i više prirode.

image

Tedi Spalato i Branka Šlegl

NIKOLA VILIC CROPIX

"Sad su mi je blizu šuma, potočić, orkestar ptica pjevica, labudovi i moja draga koja živi tristo metara od mene, a u Split dolazim zbog posla i sad ga poput turista gledam drugim očima", ispričao je Tedi Spalato koji je u Solinu kupio stančić od 35 kvadrata, a ima i garažu u kojoj je uredio svoju radionicu.

image

Tedi Spalato bio je najstariji izvođač na večeri Hit ljeta splitskog festivala Melodije Jadrana

VOJKO BASIC CROPIX

"To mi je dovoljno za mali studio i galeriju, a više mi ne treba. Veći prostor znači više obaveza i briga", dodao je Spalato i nastavio da se sa svojom dragom svakodnevno viđa, ali da ne žive zajedno. Važno im je, naime, da svatko od njih ima svoj prostor i svoj svijet, a viđaju se kad im to oboma paše. "Ponekad i vježbamo zajedno, jer je moja draga instruktorica joge i pilatesa, pa me isteže te uči kontrolirati dah i disanje", priča Spalato koji je Branku zapazio kad je ispred fitness centra Guliver navukla kacigu, sjela na svoj motor od 1200 kubika i pokrenula taj moćni stroj.

image

Tedi Spalato i Branka Šlegl na 30. dodjeli glazbenih nagrada Porin u Zagrebu potkraj travnja

TOMISLAV KRISTO CROPIX

"Otada sam kružio oko njega dok je nisam opet sreo, i to je bilo - to", ispričao je Spalato, koji je s Brankom preklani stigao na Korčulu, na koncert "Trag u beskraju" koji je bio posvećen legendarnom Oliveru Dragojeviću. A kad smo Tedija Spalata upitali koja je njegova pjesma Branki najdraža odgovorio je krako i jasno: "Ja sam njoj najdraži, a ne pjesma - njih sluša na radiju."

image

Tedi Spalato nastupio je u parku Galerije Meštrović

VOJKO BASIC CROPIX
Linker
12. ožujak 2024 14:04