May 17, 2023, Italy: Foto IPP/Daniele Cifala‘.Cannes 16/05/2023.‘‘Jeanne du Barry‘‘ Screening e Opening Ceremony Red Carpet - The 76th Annual Cannes Film Festival.nella foto: Michael Douglas and Catherine Zeta-Jones,Image: 776430037, License: Rights-managed, Restrictions: * China, France, Italy, Germany, Japan, Netherlands, Poland, Switzerland and UK Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Italy Photo Press/Zuma Press/Profimedia

 ITALY PHOTO PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA ITALY PHOTO PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
ZALJUBLJENI I SRETNI

Ljubav i nakon 25 godina: Na prvom susretu rekao joj je kako će biti otac njene djece

Jedan od najmoćnijih holivudskih parova Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas ove godine slave četvrt stoljeća veze.

U rujnu će proslaviti 80. rođendan, no najveća fešta ove godine za proslavljenog američkog glumca i oskarovca Michaela Douglasa bit će proslava 25 godišnjice veze s četvrt stoljeća mlađom suprugom, glumicom velškog podrijetla, također oskarovkom Catherinom Zeta-Jones. Smatraju ih jedinim od najmoćnijih holivudskih parova, a da se Michael Douglas i Zeta-Jones niti nakon tolikih godina nisu zasitili jedno drugog, govorili su njihovi zaljubljeni pogledi na ručku s prijateljima u restoranu Tre Lune u kalifornijskom gradu Montecitu.

image
CASTEL FRANCK/ABACA/SHUTTERSTOCK

Njihova ljubavna priča je doista posebna. Upoznali su se u ljeto 1998. u Francuskoj na Deauville Film Festivalu, gdje je Catherine promovirala svoj film "The Mask of Zorro", a Michael Douglas je kao jedna od glavnih zvijezdi festivala od organizatora zatražio mjesto za njezinim stolom. Nakon večere pozvao ju je na još jedno piće u u bar i rekao joj: "Znaš, bit ću otac tvoje djece".

image

S kćeri Carys Zetom i suprugom Catherinom Zeta-Jones lani u Cannesu

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK

Tom porukom iz neba pa u rebra nije nimalo impresionirao stasitu Velšanku, koja mu je hladno rekla da zna mnogo o njemu, te da je vrijeme da si zažele laku noć.

Nakon prospavane noći Douglas se ispričao porukom koju joj je ostavio na recepciji i buketom cvijeća, a prije rastanka Catherine mu je dala svoj broj telefona. Više nije navaljivao, a nakon prvog spoja u ožujku 1999. sve je išlo - glatko. Njihov sin Dylan Michael, također glumac, rođen je u kolovozu iduće godine, a tri godine kasnije dobili i danas 20-godišnju kćer Carys Zetu, koja gradi karijeru glazbenice.

image

Jedna od njihovih prvih zajedničkih fotografija snimljena je u New Yorku 1999.

SHUTTERSTOCK

Vjenčali su se "na brzaka" u prosincu 2000. u njujorškom hotelu Plaza, prije nego što je Catherine Zeta-Jones započela snimanje svog kultnog filma "Traffic". Njihova sreća i dalje traje. A lani je glumica blistala od sreće na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je njezinom suprugu dodijeljena nagrada za životno djelo. Tada je pozornost medija privukla zaručničkim prstenom, impresivnom vintage komadu nakita s potpisom Freda Leightona, koji krasi dijamant od deset karata s 28 manjih briljanata, čija je vrijednost procijenjena na 350 tisuća dolara.

image

Catherine Zeta Jones i Michael Douglas na dodjeli Zlatnih globusa 2004.

E CHARBONNEAU/BEI/SHUTTERSTOCK

"Ljubav se ne mjeri i ne može mjeriti novcem, ali čim sam ugledao taj prsten zamislio sam ga na ruci žene s kojom sam odlučio provesti ostatak svog života", izjavio je Michael Douglas, koji se posljednjih godina uglavnom posvetio produkciji. Među najavljenim projektima najviše pozornosti izaziva igrani mini serijal o predsjednicima Ronaldu Reaganu i Mihajlu Gorbačovu, čiji je susret na Islandu 1986. bio veliki korak u okončanju politike hladnog rata.

image

Supružnici ove godine slave četvrt stoljeća veze

NORTH-SUNSET/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Linker
03. travanj 2024 06:52