NIKSA STIPANICEV CROPIX
razglednica

Ljetna idila Antonije Blaće u Šibeniku: Zanima me samo hedonizam

Producentica i TV voditeljica Antonija Blaće produljila je boravak u rodnom gradu, gdje dane provodi s obitelji i prijateljima iz djetinjstva, a Glorijinoj ekipi otkrila je svoja najdraža mjesta - od restorana u kojem je prvi put večerala sa suprugom Hrvojem Brlečićem do broda čiji je skiper chef s Michelinovom zvjezdicom.

Producentica i TV voditeljica Antonija Blaće produljila je boravak u rodnom gradu, gdje dane provodi s obitelji i prijateljima iz djetinjstva, a Glorijinoj ekipi otkrila je svoja najdraža mjesta - od restorana u kojem je prvi put večerala sa suprugom Hrvojem Brlečićem do broda čiji je skiper chef s Michelinovom zvjezdicom.

"Kada dođem u Šibenik, shvatim da to nije neki moj stari život u koji se povremeno vraćam - to će uvijek biti moj život, potpuno neodvojiv od mene. Dok šećem gradom, naviru mi slike i osjećaji iz djetinjstva. Sličice koje su uvijek tu. Moje djetinjstvo je bilo puno ljubavi, vedro, živahno. Odrasla sam u ulici s mnogo djece, igrali smo se graničara, skrivača, trčali, polijevali se vodom na terasi kad je bilo vruće, krali susjedima trešnje i višnje... Odrastali smo u jednoj velikoj zajednici. Bila sam dobra, katkad divlja, pentrala se po stablima, a nadimak mi je bio Papar - što zbog malih crnih zubića, što zbog prgavog karaktera. Moj djed je bio stolar, radio nam je mačeve, skateboarde. Djevojčice s kojima sam odrasla su danas moje voljene prijateljice. Imam osjećaj da se ništa nije promijenilo i da smo i dalje isti ti klinci", emotivno govori TV voditeljica i producentica Antonija Blaće, koja ovih dana boravi u rodnom gradu. Prvi dio ljetnog odmora provela je sa suprugom Hrvojem Brlečićem na Pelješcu.

image
NIKSA STIPANICEV CROPIX

"Ondje sam imala aktivan odmor: ustajala bih oko sedam ujutro, trčala pet kilometra i zatim otišla na kupanje. U to vrijeme na plaži nema nikoga, more je mirno, nema vjetra... Jutra na moru su najljepša. Na Pelješcu je kuća Hrvojeve mame, ondje imamo puno prijatelja i kada se svi skupimo, bude nas dvadesetak. Uživamo u druženjima uz gradele i spontanim zabavama. Ali srce me svako ljeto vuče u Šibenik. Zadnjih godina osjećam da se prekratko zadržavam ovdje - zbog projekata i snimanja. Zato sam ovaj put odlučila ostati dulje, ali još važnije od toga - kvalitetnije provesti vrijeme sa svojima", nastavlja Antonija. Ponekad, kaže, ni ne stigne do plaže koliko potraje druženje s obitelji ili kava s prijateljima u kafiću pokraj Katedrale svetog Jakova. Priznaje kako joj se čežnja prema rodnom gradu pojačava s godinama, ali joj je trenutačno životno neizvedivo odseliti se iz Zagreba. Zato tijekom ljeta puni baterije na svakom koraku u gradu punom sadržaja.

image

Pozirala je ispod instalacije "Ženski rad, dobar hlad" Tijane Mihailović i Maje Šintić iz Udruge mladih Š.U.M.

NIKSA STIPANICEV CROPIX
image

Zid posvećen Međunarodnom dječjem festivalu

NIKSA STIPANICEV, CROPIX

"Moja generacija odrasla je uz Međuna­­rodni dječji festival u Šibeniku i preporučujem ga svima jer je doživljaj poseban. Najviše pamtim gledanje filmova na otvorenom. Na tvrđavi svetog Mihovila održavaju se fenomenalni koncerti, centar je pun šarmantnih restorana, a moj omiljeni je Pelegrini. Kada sam prohodala s Hrvojem, onamo smo prvi put otišli na večeru i restoran mi je odmah prirastao srcu, a ponajviše zbog entuzijazma, volje i majstorstva vlasnika i chefa Rudolfa Štefana da u našem malom i tada još ne ovako uređenom Šibeniku napravi restoran svjetskog nivoa, a s dušom. Nevjerojatno mi je da ta cijela priča i dalje raste. Ove godine, naime, dobili smo "Pelegrini na moru", mogućnost najma broda sa skiperom koji je ujedno i chef s Michelinovom zvjezdicom. Kušala sam prokljanske kozice s krastavcem, škamp s bosiljkom, oradu s čičokom... Već me oduševio prvi tanjur s voćem, sušenim ušećerenim narančama i limunima, smokvama, slatkim i slanim bademima. Iskustvo je bilo čarobno, jer u šibenskom arhipelagu kamo god krenete ostanete bez daha. Otoci Zlarin, Prvić, Kaprije i Žirije su predivni, tvrđava svetog Nikole, šarena vrata gradskog kupališta Jadrija... " otkriva Antonija.

image

Antonija Blaće sa chefom Rudolfom Štefanom

NIKSA STIPANICEV CROPIX
image
NIKSA STIPANICEV CROPIX
image

Antonija je na brodu degustirala razne delicije

NIKSA STIPANICEV CROPIX

Kao svakoj pravoj gurmanici, hrana joj je važan dio godišnjeg odmora, a iako ljeti manje vremena provodi u kuhinji, ipak se na meniju nađe pokoja bogata ljetna salata ili razne varijante brusketa. Voli improvizirati i igrati se namirnicama pa joj je, kaže, katkad teško sastaviti konkretan recept, zbog čega će njezina druga knjiga još malo pričekati.

image

Antonija Blaće

NIKSA STIPANICEV CROPIX

Ali bit će to svojevrstan nastavak njezinog prvog priručnika "Ljeto bez parea" gdje je na jednom mjestu objedinila sve što je naučila o mršavljenju, skupljajući informacije od raznih nutricionista i trenera, ali i kroz vlastito iskustvo. Ideja knjige nije uskratiti si sitna zadovoljstva, već na pametan način postići uštede u kalorijama.

image

Antonija se osvježila sladoledom u šetnji gradom

NIKSA STIPANICEV, CROPIX

"Testiram recepte, dosta toga je već pripremljeno, a nadam se da će na proljeće iduće godine biti promocija. Čitateljice su tražile više recepata pa će ih i dobiti. I dalje mi je osnovna ideja brzina i jednostavnost, kao i dostupnost te cijena namirnica. Voljela bih da se uz te moje priručnike malo rasteretimo pritiska oko mršavljenja i izgleda. Ljeto je za mene uvijek bilo rezervirano za hedonizam. Tada se odmaram i uživam, a na jesen i u zimu ozbiljnije se posvećujem treningu i prehrani", kaže voditeljica. Nakon ljeta vraća se svojim malim ritualima, gimnastici za lice koju radi doma, a tijekom zime odlazi na tretmane mezoterapije.

"Na svom tijelu ne bih mijenjala ništa, par kilograma više ili manje, to se uvijek lako riješi. Bila sam u svim fazama - od neutrenirane mršavice do pupaste, ali utrenirane i najljepše se osjećam kad sam izvježbana i snažna. Osjećaj da sam spretna, pokretna i brza mi je najdraži. U Zagrebu odlazim na speedfit, vježbanje pod strujom koja pojačava djelovanje", objašnjava Antonija Blaće, koju u jesenskoj shemi, osim tjelovježbe, čeka snimanje novih epizoda "Dođi, pogodi, osvoji" na RTL televiziji te rad na novim projektima.

Linker
26. travanj 2024 04:36