Priscilla Presley  s kćeri Lisom Marie Presley i unukom Riley Keough 2015.

 ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK
loši odnosi

Lisa Marie Presley iz oporuke izbacila majku i menadžera, zna se tko su njeni nasljednici

Najvećim dijelom osobnog bogatstva američke kantautorice i glumice, jedine kćeri Elvisa Presleyja, raspolaže njezina privatna zaklada.

Najvećim dijelom osobnog bogatstva američke kantautorice i glumice, jedine kćeri Elvisa Presleyja, raspolaže njezina privatna zaklada.

Osobno bogatstvo tragično preminule kćeri kralja rock‘n‘rolla, američke kantautorice i glumice Lise Marie Presley u trenutku njezine smrti bilo je procijenjeno na 16 milijuna dolara.

Jedina kći Elvisa Presleyja pokopana je na obiteljskom groblju na legendarnom očevom imanju Graceland, a velika većina vrijednosti njezina imutka prema oporuci koja je upravo objavljena nalazi se u privatnoj neprofitnoj zakladi kojom je do svoje smrti upravljala.

Zaklada Lise Marie Presley većinu prihoda ostvaruje od suvlasništva nad Gracelandom, jednom od najvećih turističkih atrakcija u Memphisu, koju svake godine posjećuju milijuni posjetitelja, a nezanemariv dio prihoda čini i postotak od tantijema Elvisove diskografije i filmografije.

image

Lisa Marie Presley s kćerima Riley Keough, Finley i Harper Lockwood u Los Angelesu 2017.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Prema oporuci iz 2016. godine Lisa Marie Presley sve je ostavila svojim kćerima, 33-godišnjoj redateljici i glumici Riley Keough, te 14-godišnjim blizankama Harper i Finley Lockwood, a iz svoje posljednje volje je isključila majku Priscillu s kojom je bila u lošim, točnije nikakvim odnosima.

"Lisina namjera je bila apsolutno jasna i nedvosmislena. Nije željela ništa imati s majkom, jer je osjećala da Priscilla ne čini ništa u njezinom interesu, štoviše", tvrde upućeni u obiteljske prilike.

Majka i kći nisu oduvijek bile na ratnoj nozi, a čini se da Priscilla nije imala pojma o posljednjoj izmjeni kćerine oporuke, pa se svi sada pitaju hoće li je sa svojim odvjetničkim timom pokušati djelomično ili potpuno osporiti.

image

Priscilla Presley, Austin Butler i Lisa Marie Presley na dodjeli Zlatnih globusa 10. siječnja ove godine

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK FOR HFPA

Prva verzija oporuke Lise Marie Presley datira iz 1993., sastavila ju je kao 25-godišnjakinja, a revidirala ju je 2010. godine. Prema njoj je Priscilla Presley imenovana jednom od upraviteljica privatne zaklade svoje kćeri u slučaju njezine smrti, zajedno s njezinim bivšim business menadžerom Barryjem Siegelom, američkim novinarom i dobitnikom Pulitzerove nagrade, s kojim se na kraju posvađala i završila na sudu.

image

Priscilla i Elvis Presley s kćerkicom Lisom Marie

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Prema posljednjoj verziji oporuke Lisa Marie Presley je majku i Barryja Siegela izbacila iz svoje posljednje volje, a upravljanje privatnom zakladom prepustila kćeri Riley Keough, sinu Benjaminu Keoughu, koji je 2020. počinio samoubojstvo, te blizankama Harper i Finley Lockwood.

Kći Riley i sina Benjamina dobila je u prvom braku s glazbenikom Dannyjem Keoughom, a 14-godišnje blizanke Finley i Harper Lockwood u svom četvrtom i posljednjem braku s gitaristom i glazbenim producentom Michaelom Lockwoodom, članom svog pratećeg benda, s kojim se vjenčala 2006. u Japanu. Nakon razvoda nad njima je dobila skrbništvo jer je dokazala da je njezin bivši ovisnik o pornografiji.

image

Posljednje počivalšte obitelji u Gracelandu

RICHARD GARDNER/SHUTTERSTOCK

Njeno posljednje počivalište smješteno je Meditacijskom vrtu u Gracelandu, kraj tragično preminulog sina Benjamina, oca Elvisa Presleyja, bake i djeda Gladys i Vernona Presleya, te prabake Minnie Mae Presley koju su smatrali dobrim duhom Gracelanda.

Linker
27. travanj 2024 04:54