ANDREW HARNIK/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA ANDREW HARNIK/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Moć & strasti

Lara Trump: Novo lice Trumpove dinastije

Svekar je obožava, dok ona postaje desnom rukom njegove predsjedničke kampanje koja je u strelovitom usponu

Svekar je obožava, dok ona postaje desnom rukom njegove predsjedničke kampanje koja je u strelovitom usponu

Radila je kao konobarica, trenerica, barmenica. Dolazi iz konzervativne, ali ne i politički aktivne obitelji. Kao dijete je zavoljela konje i jahanje, a iz rodne Sjeverne Karoline preselila se u New York ne bi li studirala na gastronomskoj akademiji. U gradu koji nikada ne spava, u jednom od noćnih izlazaka upoznala je Erica Trumpa (40) – ljubav im se dogodila instantno. Ona je Lara Trump (41), nova uzdanica Grand Old Party, odnosno Republikanske stranke. Žena koja vraća žene u stranku, a utjecala je i na Trumpov odnos prema odgođenom, mail - post glasovanju. Nije ona izabrana slučajno, dapače. Dio je šire Trumpove ideje i prakse u kojoj nepotizam nije nepotizam, i gdje najuži članovi obitelji zapravo jedini ne dobivaju otkaze u stranci i tvrtkama koje Trump vodi.

image
PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA

Nekoliko dana prije vjenčanja, doživjela je dva tjelesna loma pri padu s konja, međutim gips i ostala pomagala za ozdravljenje na svoj dan vjenčanja odbila je nositi. Trump je tada prepoznao da je upravo ona u cijeloj široj obitelji taj "tvrdi orah"koji će moći opravdano i konstruktivno sudjelovati u njegovim političkim aktivnostima, zapravo, u nastavku građenja poslovnog, političkog i simboličkog imperija.

Njezina javna prezentacija je upravo takva – ispunjava tu davno zamišljenu ideju djevojke koja ostvaruje svoj "američki san". Ona je snažna, visoka, plava, voli roza boju, obitelj joj je na prvom mjestu, zna što želi, zna kamo ide, a pomalo je i gruba, odnosno "učinit će sve" da dobije "ono što želi". Kako kaže – ne zanima je niti ime niti to da bude zaštitno lice nekoga projekta, već samo želi raditi ("I want to do shit" – da je precizno citiramo, sa svim konotacijama i doslovnim značenjem te iste rečenice).

image
MIKE COPPOLA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA MIKE COPPOLA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Majka je dvoje djece od sedam i pet godina i čini se da se se izvrsno uspinje u obiteljskoj hijerarhiji, odnosno u mitu koji ova obitelj o sebi gradi već neko vrijeme, a to je da su nova američka politička dinastija. Njezina karijera, dakako, ovisi i ne ovisi samo o njoj - ako nastavi s ovako eksplicitnim političkim djelovanjem, postat će protagonistica MAGA pokreta ili će naprosto nakon ovog angažmana, a nakon izbora, nestati iz političkog polja.

U izjavi za časopis TIME, u tekstu posvećenom prepoznavanju njezina djelovanja rekla: "Nikada ne bih rekla nikad ničemu." Znamo da je ta izjava jedna iz niza korporativno-motivacijsko-političkih govora koji svog autora apriorno čine snažnom i nepokolebljivom jedinkom.

Linker
05. rujan 2024 11:30