LUKE HALES GETTY IMAGES VIA AFP
UČI POBJEĐIVATI

Kći milijardera nova je zvijezda svjetskog tenisa: Za dečka nema vremena, a najveća navijačica joj je 92-godišnja baka

Američka tenisačica Emma Navarro trenutačno je prvo ime US Opena, Grand Slam turnira čiju je lanjsku pobjednicu Coco Gauff izbacila u osmini finala.

Američka tenisačica Emma Navarro trenutačno je prvo ime US Opena, Grand Slam turnira čiju je lanjsku pobjednicu Coco Gauff izbacila u osmini finala.

Prije nekoliko mjeseci, točnije 18. svibnja, proslavila je 23. rođendan, dosad je na turnirima zaradila nešto manje od dva i pol milijuna dolara, a njezino vrijeme tek - dolazi. Američka tenisačica Emma Navarro trenutačno je prvo ime US Opena, na kojem je u osmini finala izbacila lanjsku pobjednicu Coco Gauff, a na svom osmom Grand Slam turniru trenutačno 12. tenisačica svijeta lovi svoj najbolji rezultat i najbolji renking karijere.

Ime Emme Navarro, koja profesionalni tenis igra tek dvije godine, dosad se u medijima više-manje spominjalo u kontekstu bogatstva njezinog oca, 61-godišnjeg milijardera Bena Navarra, čija je Emma najstarija kći i - nasljednica. Osobno bogatstvo Bena Navarra procjenjuje se na milijardu i pol dolara, a stekao ga je osnovavši financijsku grupaciju Sherman (Sherman Financial Group), koja se specijalizirala za kupnju kartičnih dugova i poslovanje s klijentima rizičnog boniteta.

No, bez obzira na to što njezin otac figurativno posjeduje pola Charlestona, grada u Južnoj Karolini, u kojem je Emma Navarro odrasla i koji obožava, za svoj sportski uspjeh se morala sama izboriti, jer na svijetu još uvijek postoje neke stvari koje se, srećom, ne mogu kupiti novcem.

image

Emma Navarro odrasla je u Charlstonu u Južnoj Karolini

LESLIE BILLMAN/CSM/SHUTTERSTOCK

"Kad god za to imam priliku najdraže mi je ujutro ili navečer sa psom prošetati ulicama rodnog grada i popričati sa susjedima ili ih barem pozdraviti. To je jedan prelijepi običaj i nadam se da se nikad neće izgubiti", opisala je Emma Navarro svoj doživljaj Charlestona za lokalni magazin.

Svoj zvjezdani teniski put nakon osvajanja juniorske titule u pariškom Roland Garrosu 2019. nastavila je igrajući za svoju sveučilišnu momčad u Virginiji, jer je prije početka profesionalne karijere Emma Navarro odlučila - diplomirati. "U tenisu sam naučila pobjeđivati, ali i gubiti, te nositi se s nepravdom... A što je najvažnije spoznala sam vlastite fizičke, mentalne i psihičke granice", ispričala je Emma Navarro u specijaliziranoj televizijskoj emisiji WTA Toura.

image

Emma Navarro zvijezda je US Opena

JAVIER ROJAS/PI VIA ZUMA PRESS WIRE/SHUTTERSTOCK

Usprkos tome što njezini roditelji Ben i Kelly Navarro iz gledališta prate sve njezine mečeve, Emma Navarro svojom najdražom navijačicom smatra 92-godišnju baku, koju specijalno pozdravlja nakon svake pobjede. "Baka sve moje mečeve, čak i one u Europi, prati u direktnom televizijskom prijenosu... Kad sam je zamolila da to ne radi i ne gubi zbog mene, rekla je da je za nju to trenutačno najbolja zabava, te da je ništa ne veseli više od toga", kaže Emma Navarro.

image

Prije pet godina osvojila je juniorski turnir u Roland Garrosu

ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK

Prema mišljenju teniskih stručnjaka Emma Navarro trenutačno igra najbolji tenis u svojoj karijeri, a gdje će joj biti kraj na US Openu tek će se vidjeti. No, svoje sportske uspjehe i dalje će slaviti s članovima svoje uže obitelji, jer u njezinom rasporedu prepunom obaveza i putovanja trenutačno nema vremena za dečka i stalnu vezu.

image

Emma Navarro svojom najvećom navijačicom smatra 92-godišnju baku

MARK GREENWOOD/IPS/SHUTTERSTOCK
Linker
05. rujan 2024 11:06