Kate Middleton

 ASHLEY CROWDEN/SHUTTERSTOCK
PRINCEZA U AKCIJI

Kate Middleton o prvim rezultatima istraživanja: "Mladi su zabrinuti za sebe i prijatelje"

Kraljevska zaklada princeze i princa od Walesa povodom Svjetskog dana metnalnog zdravlja objavila je rezultate istraživanja provedenog na reprezentativnom uzorku.

Kraljevska zaklada princeze i princa od Walesa povodom Svjetskog dana metnalnog zdravlja objavila je rezultate istraživanja provedenog na reprezentativnom uzorku.

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja Kate Middleton i princ William pokazali su rezultate istraživanja svoje Kraljevske zaklade, provedenog na reprezentativnom uzorku od tri tisuće ispitanika u populaciji od 16 do 24 godine života. A rezultati su krajnje zabrinjavajući jer su pokazali da se gotovo 95 posto njih brine za sebe i svoje prijatelje zbog statusa njihovog mentalnog zdravlja. Dvije trećine ispitanika uvjereno je kako je za mlade ljude iznimno važno razvijanje socijalnih i emocionalnih vještina, što se u suvrmenom načinu odgoja po njihovom mišljenju zanemaruje, a 39 posto njih osjeća da se ne mogu u potpunosti nositi s vlastitim osjećajima i brigama.

image

Princeza se posvetila očuvanju mentalnog zdravlja mladih

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Tim povodom prinčevski par je nazočio Forumu o mentalnom zdravlju mladih u Birminghamu na kojem je stotinu sudionika stiglo na radionice pod vodstvom stručnjaka i razgovaralo o načinima razvoja vještina koje će im omogućiti da se bolje nose s osjećajima anksioznosti, nelagode, stresa i straha.

"Danas se više ljudi osjeća sigurno u razgovoru o mentalnom zdravlju nego ikada prije i to je veliki korak naprijed. William i ja ostajemo inspirirani mladim ljudima, poput vas ovdje, koji vode ovu promjenu - osobito u hrabrosti da sami vodite takve razgovore. Kao generacija, cijenite i razgovarate više o vašem mentalnom zdravlju nego bilo koja generacija prije vas - i tome se divimo i čestitamo vam", poručila je princeza od Walesa.

Mentalno zdravlje je već sedam godina u fokusu Kate Middleton, a uz ostalo pokroviteljica je i predstavnica nacionalne krovne Udruge za mentalno zdravlje majki i trudnica, koja povezuje više od 120 britanskih organizacija.

image

Princeza od Walesa poznata je po svom velikom srcu

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Kako je i sama majka troje djece posebnu je pažnju posvetila promociji pilot programa udruge čiji je cilj sustav integriranih potpora za mentalno zdravlje majki koje nakon poroda pate od postporođajne depresije.

image

Sa suprugom princom Williamom u Walesu početkom listopada

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

"S kakvim god problemima se suočavale, kako god nam se oni činili teškima, a ponekad i nerješivima najvažnije je znati da nismo same. Zbog toga ću uvijek poticati razmjenu iskustava među ženama, te im nastojati omogućiti odgovarajuću stručnu profesionalnu pomoć kad god im je potrebna. Trudnoća i majčinstvo najveće su i najvažnije promjene u životu žena, koje utječu na sve aspekte našeg života - od tijela, psihe i emocija do financija i brige za egzistenciju", izjavila je princeza, koja sa suprugom, princom Williamom odgaja sinove Georgea i Louisa, te kćer Charlotte.

image

Kate Middleton je majka troje djece

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Linker
28. travanj 2024 07:13