Getty Images
Justin Trudeau

Kanadski premijer je najveći frajer na svjetskoj političkoj sceni

Posljednje fotografije koje su dospjele u javnost potvrdile su ono što se već znalo nakon što je pokazao brigu za žene, manjine i izbjeglice te očarao Catherine od Cambridgea i Ivanku Trump - da je kanadski premijer najveći frajer na svjetskoj političkoj sceni.

Većina političara skriva fotografije iz djetinjstva i rane mladosti, kad su imali loše frizure, krive zube, prištiće... ali ne i Justin Trudeau (45). Nedavno objavljeni snimci kanadskog premijera iz studentskih dana, preplanulog, nasmijanog i razotkrivenog mišićavog torza, postali su viralni hit i potvrdili da je on zaista najseksi političar na svijetu. No nije stvar samo u tome što je bezobrazno zgodan: drugi najmlađi premijer jedne od najbogatijih zemalja svijeta simpatije je osvojio otkačenim ponašanjem, liberalnim stavovima, otvorenošću te brigom za žene, manjine i izbjeglice. U gradnji imidža idealnog političara mnogo je pomogla i njegova neupitna odanost supruzi, bivšoj TV voditeljici Sophie Gregoire (41), s kojom ima troje djece - Xaviera Jamesa (9), Ellu-Grace Margaret (8) i Hadriena (3). Ipak, tajna njegovog uspjeha je u nevjerojatnom šarmu, koji je britanski dnevnik The Telegraph nedavno opisao kao "Trudeau efekt".

Instagram
Nedavno objavljene fotografije Justina Trudeaua iz studentskih dana postale su viralni hit

Screenshot
Političar čija nježnost prema vlastitoj djeci - Xavieru, ElliGrace i Hadrienu - ulijeva povjerenje

Tezu su potkrijepili i videom u kojem ga zaneseno, s blaženim osmijehom, gledaju vojvotkinja Catherine od Cambridgea i Ivanka Trump, kći američkog predsjednika Donalda Trumpa. Iako je uz Catherine tijekom lanjskog službenog posjeta Kanadi cijelo vrijeme bio suprug, princ William, ona nije mogla prikriti sjaj u očima pri pogledu na zgodnog Kanađanina.

Getty Images
Ni Catherine od Cambridgea - iako je princ William cijelo vrijeme bio prisutan nije mogla sakriti sjaj u očima u društvu Justina Trudeaua

Ivanku Trump očarao je na prvom sastanku s njezinim ocem u Was hingtonu, a njezin je zadivljeni pogled duhovito komentirao Trevor Noah, voditelj američke satirične emisije The Daily Show: “Izgleda kao da bi se najradije odjenula poput izbjeglica iz Sirije ne bi li je primili u Kanadu. Kao da govori: "Pusti me da uđem, Justine!”. Ruku na srce, Trudeauova biografija puna je nekonvencionalnih zanimljivosti koje se u pravilu sviđaju ženama. U mladosti je radio kao izbacivač iz noćnih klubova, glumio je u CBCovom mini serijalu “The Great War”, a nakon studija je s dvadesetak prijatelja krenuo na put oko svijeta. Izvodio je striptiz (ne do kraja) u humanitarne svrhe, boksao s konzervativnim senatorom Patrickom Brazeauom (također radi humanitarnog cilja) - i tada je prvi put otkrio svoj savršeni torzo s tetovažama na ramenu.

Getty Images
Tijekom nedavnog susreta s Donaldom Trumpom očarao je predsjednikovu kćer Ivanku

Trudeau je poznat kao strastveni rekreativni sportaš: godinama trenira boks, a uz to je licencirani instruktor bungee jumpinga i snowboardinga. S druge strane, nije macho tip: u uredu vježba jogu, na Twitteru je izjavio da je ponosan što je feminist, a u njegovom kabinetu zaposleno je čak 50 posto žena. Kad su ga novinari pitali zašto, frajerski je odgovorio: “Zato što živimo u 2015. godini”.

Screenshot
Prvi kanadski premijer koji je stao na čelo Gay Pridea

Prvi je premijer u kanadskoj povijesti koji je prošlog ljeta stao na čelo Povorke ponosa (Gay Pridea), a izbjeglice iz Sirije osobno je dočekao na aerodromu te im zaželio dobrodošlicu. Da je danas živ Justinov otac Pierre Trudeau, najpopularniji kanadski premijer, sigurno bi bio ponosan na sina. Upravo takvu - multikulturalnu i bogatu državu - gradio je i sam u svom 16 godina dugom premijerskom mandatu. Kao i Justin, imao je status planetarne zvijezde, no Pierre Trudeau nije bio tako neporočan. Zapravo, najveći porok bile su mu žene. Poznate su njegove veze s gitaristicom Lionom Boyd te glumicama Barbrom Streisand, Biancom Jagger i Kim Cattrall, no najveće nevolje donijela mu je Justinova majka, bivša glumica i fotografkinja Margaret Sinclair (68). Bila je 30 godina mlađa od njega, a upoznali su se kad joj je bilo samo 18, no toliko mu je zavrtjela glavom da su se 1971. vjenčali unatoč općem zgražanju javnosti.

Screenshot
Ovako se slavi izborna pobjeda: sa suprugom Sophie Gregoire

To se uskoro pokazalo kao vrlo loša odluka jer se Margaret uz njega nasmrt dosađivala pa mu je priredila niz skandala: od krijumčarenja droge u premijerovom kovčegu do preljuba s američkim senatorom Tedom Kennedyjem. Obožavala je tulumariti u čuvenom njujorškom klubu Studio 54, a muža je navodno varala i s dečkima iz Rolling Stonesa Mickom Jaggerom i Keithom Richardsom. Na kraju je Pierreu Trudeauu prekipjelo pa su se rastali, a skrbništvo nad sinovima - tada šestogodišnjim Justinom, četverogodišnjim Alexandreom i dvogodišnjim Michaelom (koji je 1998. poginuo u nesreći na skijanju) - pripalo je ocu.

Getty Images
Justin Trudeau voli samo jednu ženu - svoju Sophie

Justin je nakon studija radio kao profesor francuskog i matematike, a na ulazak u politiku motivirala ga je očeva smrt 2000. Vrlo brzo je napredovao: 2008. je izabran u parlament, 2013. je postao predsjednik Liberalne stranke, a 2015. premijer. Suprugu Sophie Gregoire upoznao je još u djetinjstvu, jer je s njegovim pokojnim bratom išla u razred. Godinama nisu imali nikakav kontakt, a ponovno su se sreli 2003., na humanitarnom balu koji je ona vodila. - Izašli smo na večeru, a on mi se u jednom trenutku zagledao duboko u oči i rekao: čekao sam te 31 godinu. Bit ćeš moja žena i imat ćemo obitelj - ispričala je poslije Sophie. Vjenčali su se u listopadu 2004. u Montrealu, a njihov brak slovi kao jedan od najstabilnijih u svijetu visoke politike. Sophie je zbog obitelji prekinula televizijsku karijeru i danas se bavi humanitarnim radom te podučavanjem joge. Možda zvuči dosadno s obzirom na adrenalinske sklonosti njezinog supruga, no valjda je stvar u tome da se suprotnosti privlače. Imati dom koji je oaza mira i duhovnosti očito godi čak i Justinu Trudeauu.

Linker
15. travanj 2024 02:51