Otkrivamo

Kako slavni slave i u ‘novom normalnom‘? Jole i supruga počastili za vikend, a slavila je i trudna glumica

Nije vrijeme za velike zabave, no slaviti se mora jer nam treba pozitive. Joško Čagalj Jole i Nevena Rendeli svojim su klincima stoga priredili tulum za pamćenje, a Anu Vučak Veljaču suprug je iznenadio tortom koju je sam ispekao.

Iako smo se na njega morali naviknuti, "novo normalno" nikada ne može biti normalno kao ono prije. Ipak, bez obzira na pandemiju i nove, strože protuepidemijske mjere, rođendanska slavlja, koliko god malena bila, moraju se održati. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog očuvanja mentalnog zdravlja i toliko nam potrebne doze pozitive.

Ni u domovima slavnih slavlja ne nedostaje. Glazbenik Joško Čagalj Jole, voditeljica i PR stručnjakinja Nevena Rendeli te glumica Ana Vučak Veljača ove godine nisu mogli prirediti velika slavlja, no ipak su se dobro zabavili u krugu najbližih. Za Gloria.hr ispričali su nam kako su im protekla rođendanska slavlja. Jole i Ana Čagalj proslavili su sinov prvi rođendan, a Nevena i Mak Vejzović slavili su drugi rođendan njihove Vite. Trudna Ana Vučak Veljača obilježila je, pak, svoj 34. rođendan.

Rođendan dostojan princa

Glavna zvijezda u domu Jole i njegove supruge Ane bio je njihov sin Ivan Luka koji je proslavio prvi rođendan.

"Da smo mogli napravili bismo veliku feštu sa svom rodbinom i prijateljima, ali s obzirom na situaciju s koronavirusom, poštovali smo epidemiološke mjere, tako da su na slavlju bili samo naši kumovi. Prostor ispod kuće smo uredili kao da će nas biti 100, a bilo nas je deset... ", rekla nam je ponosna majka.

Iako nije bilo onako kako su nadali, ipak su se potrudili da taj dan obilježe posebno su tako željele sestre Iva (13), Ema (11) i Tija (8) .

"Atmosfera je bila prava obiteljska, a meni je bilo jako drago što imamo lijepe fotografije, jer ipak je riječ o prvom rođendanu, a on se pamti. Potrudili smo se da uredimo prostor, a u tome su nam pomogli Cruz Eventi i Simba baloni. Rođendan bi bio pravo slavlje da nije ove situacije, jer ovako sam dva dana na telefonu i samo primam čestitke. Svi ga žele vidjeti pa samo snimam njegova videa", dodala je Ana.

S darovima nisu pretjerivali jer maleni još nije zainteresiran za igračke, već za mnogo "naprednije" stvari.

"Voli mobitele, daljinske upravljače, kablove, a od svega mu je najzanimljivija perilica suđa. Da sam mu pronašla takvu malu, odmah bih je kupila, a ovako je od nas dobio samo tricikl", dodala je poznata Splićanka koja je kao temu rođendana izabrala Malog princa kako i priliči "princu obitelji".

"Izabrala sam tu temu jer ga u obitelji tako i doživljavamo, a još uvijek nema nešto što je njemu omiljeno. Ono što mi je super kod njega je to što se voli 'namontiravati' i fotografirati i baš uživa u tome... Slavljenik je bio super raspoložen, kao da je znao da je važan dan, odlučio je ujutro spavati dva sata duže da bi bio svjež", dodaje mama Ana. Jole je već nekoliko puta istaknuo da je njihov Pinčo, kako ga od milja zove, od početka vrlo mirna i vesela beba koja po cijele dane samo spava, jede i smije se.

Sreća, ali i ljubomora

Pravi show bio je i u kući Nevene Rendeli Vejzović i njezinog supruga Maka Vejzovića, čija je najmlađa kći Vita proslavila svoj veliki drugi rođendan. Nevena je za svoju malenu imala u planu rođendansku proslavu na temu zimske bajke u njihovom dvorištu, ali su od te zamisli također odustali zbog protuepidemijskih mjera.

Srećom, zabave nije nedostajalo, otkrila nam je Nevena, jer je Vita bila okružena najmilijima, među kojima su i njezine starije sestre, blizanke Lea i Mare koje su bile ljubomorne što je sestra dobila hrpu poklona.

"Najuzbuđenija je bila, naravno, zbog igračaka pa me nakon slavlja pitala ima li još koji poklon", kroz smijeh kaže Nevena te dodaje: "Ono što me iznenadilo jest što su Lea i Mare u jednom trenutku počele plakati i ispitivati me da kako je Vita dobila sve te poklone, a one ništa pa smo ih morali dati i njima. Govorile su mi da zašto one nikada ne slave rođendan pa sam im pokazala fotke od prošle godine".

Na pitanje jesu li Viti nedostajali njezini prijatelji iz vrtića, u koji još uvijek ide unatoč mjerama, Nevena je otkrila da ju Vita uopće nije ispitivala za njih jer je bila preokupirana poklonima i tortom.

"U vrtiću je dobila poklon od dečka pa je bila zadovoljna, a doma nikada nije usamljena jer se uvijek može igrati sa sestrama. One su šefice, a ona ih prati u stopu. Jest da se nekada i posvađaju, ali većinom se slažu", priča Nevena koja smatra da djecu ne treba opterećivati s koronom, već ih pustiti da budu djeca i uživaju u djetinjstvu dok mogu.

"Cijela ova situacija je izazovna i najvažnije je da smo svi zdravi. Sada kada su kćeri malo porasle, lakše je jer mogu s njima suvislo razgovarati, ali mislim da ih ne treba izlagati stresu i negativi kojom smo svi mi izloženi na dnevnoj bazi. Neka se djeca vesele", zaključila je Nevena.

Rođendanska šetnja Maksimirom

Glumica Ana Vučak Veljača, koja čeka prvo dijete sa svojim suprugom, scenografom Ivanom Veljačom, dočekala je 34. rođendan točno u ponoć kada je puhnula svjećice na torti kojom ju je iznenadio suprug.

"Dragi me odlučio iznenaditi i ispeći mi homemade tortu. Moram priznati da me oduševio, iako sam bila mrvicu skeptična kako će ispasti", uzbuđeno priča Ana. " Nabavio je i veliki balon u obliku snjegovića koji je probudio sve ono djetinje u meni pa ni smijeha nije falilo", dodala je.

S obzirom na situaciju, ni Ana nije organizirala veliko druženje, već je slavila u krugu obitelji, a telefon je stalno zvonio s porukama veselih čestitara. Za kraj dana odlučila je prošetati omiljenom destinacijom mnogih Zagrepčana u ovo pandemijsko vrijeme.

"Pogodilo se da mi rođendan pada na prvu adventsku nedjelju pa smo večer proveli u šetnji Zagrebačkim zoološkim vrtom gdje je ove godine polarni advent. Pravi šećer na kraju!", istaknula je glumica koja uskoro ulazi u treće tromjesečje trudnoće.

Kako nam je otkrila, nedavno je otišla na prodiljni jer trbuh na sceni više nije mogla prikriti pa je privremeno napustila kazališne daske. Sada se zajedno sa suprugom posvetila pripremama za bebu koja stiže u veljači 2021. godine.

"Jako me zabavlja uređivanje dječje sobice! Za sada se osjećam jako dobro, nemam nikakve tegobe, pokretna sam i aktivna i više mi ne padaju teško epidemiološke mjere kao prije", rekla je, priznajući da se trenutno ne boji kako će izgledati cijela situacija s koronavirusom, porodom i odgojem djeteta u ovom neizvjesnom vremenu.

"Trudim se ostati pozitivna i ne dozvoliti da me preuzme strah jer od toga nema ništa dobrog. Odgovornost i opreznost je važna, ali i briga za sebe i ljude oko sebe. Trebamo zadržati dobar duh i ne prepustiti se negativnim emocijama. Idemo dan po dan i nadam se da će se sve vratiti u neku normalu", rekla je Ana.

Jedino što je brine jest hoće li njezin Ivan moći prisustvovati porodu s obzirom na prijašnju zabranu. "To je nešto što jako želim, ali vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Koliko god bila teška situacija oko nas, imam puno razloga za biti sretna i zahvalna i držim se toga. Sve će biti dobro!", poručila je uz smiješak.

Linker
19. travanj 2024 02:45