COURTESY OF INTIMISSIMI/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Sve je počelo slučajno

Kako je od neznane djevojke iz malog grada Heidi Klum postala jedna od najmoćnijih žena u svijetu mode

Slavna manekenka slavi 51. rođendan, a tim povodom prisjetili smo se njezine inspirativne životne priče, najvećih uspjeha, filmske karijere, ljubavnog života i majčinstva. Heidi je, naime, majka četvero djece.

Slavna manekenka slavi 51. rođendan, a tim povodom prisjetili smo se njezine inspirativne životne priče, najvećih uspjeha, filmske karijere, ljubavnog života i majčinstva. Heidi je, naime, majka četvero djece.

Njemačka manekenka Heidi Klum jedno je od najuspješnijih i najpoznatijih lica u svijetu mode, ostvarila je međunarodnu karijeru i to kao neznana djevojka iz malog njemačkog gradića Bergisch Gladbacha u blizini Kölna. Njezina karijera započela je gotovo slučajno kada se prijavila na natječaj za modele u TV emisiji Gottschalk Late Night, koji je bio objavljen u ženskom časopisu Petra, a na kojem je na kraju i pobijedila te potpisala ugovor s njemačkom agencijom za modele Metropolitan. Prvih nekoliko godina nakon toga se bavila modelingom samo u Europi gdje je postigla veliki uspjeh, a koji joj je otvorio vrata u svijet modelinga SAD-a i što je kulminiralo njezinom ulogom anđelice Victoria‘s Secreta, slavnog brenda donjeg rublja.

image
SHARPER IMAGE/THUNDER PRESS/PROFIMEDIA

To ju je dovelo do vrhunca manekenske karijere i 1998. godine završila je na željenoj naslovnici godišnjeg izdanja časopisa Sports Illustrated, čime je zapravo bio potvrđen njezin status jednog od najvećih svjetskih top modela. Nakon toga se uz manekenstvo počela baviti i drugim poslovima, jer su joj se otvorile i nove poslovne prilike pa je tako između ostalog pokrenula i osmislila vlastitu liniju cipela, nakita i parfema. Danas ju samo na Instagramu prati više od 12 milijuna ljudi.

"Sports Illustrated. Bio je veliki hit biti na naslovnici tog časopisa. I Victoria‘s Secret. Kad sam počela, imali su 15 modela. Ako si bila nova djevojka, svi su te primijetili", komentirala je Heidi dva najznačajnija trenutaka koja su najviše utjecala na njezinu karijeru.

"Nema mnogo svjetskih zvijezda koje dolaze iz Njemačke s tom razinom slave. To su Angela Merkel i Heidi", izjavio je jednom prilikom modni fotograf Thomas Hayo, za magazin Forbes. "Ona ima sjajan instinkt kojim se povezuje sa svojom publikom i masama. Bila je super usredotočena na poziranje za Sports Illustrateda i suradnju s Victoria‘s Secretom, shvatila je da bi to bilo savršeno za nju i da je to ono što bi je moglo napraviti slavnom", dodao je.

Na uzoru na neke svoje kolegice, Heidi se odlučila okušati i u Hollywoodu pa se često pojavljivala na malim ekranima, imala je nekoliko uloga u filmovima, uključujući cameo i to glumeći švicarsku glumicu, poznatu i kao Bond djevojku, Ursulu Andress u biografskom filmu Petera Sellersa "Život i smrt Petera Sellersa" iz 2004. godine, a gledali smo je i u serijama "Seks i grad" te "Očajne kućanice". Heidi je postala poznata i po tome što je nagrađena Emmyjem kao voditeljica emisije "Project Runway", kao i žiriranjem u emisiji "America‘s Got Talent".

image

Heidi Klum na crvenom tepihu u Cannesu

CHRISTOPHE SIMON AFP

Manekenka je dodatnu pažnju javnosti plijenila i svojim ljubavnim životom. Trenutačno je u sretnom braku s frontmenom nekad vrlo popularne grupe Tokyo Hotel Tomom Kaulitzom za kojeg se udala 2019. godine, a s kojim je prije vjenčanja bila dvije godine u vezi. Zom je od nje mlađi 16 godina pa su mnogi sumnjali u njihovu dugovječnost zbog velike razlike u godinama, no oni neprestano dokazuju da su iz dana u dan sve zaljubljeniji.

"Uvijek kažem, kako da odgovorim na to? Imam 50 godina, a ne više 20. Nisam mlada djevojka koja još ništa nije doživjela ili nema pojma o životu. Vrijeme za mene neće stati i Tom me nikada neće sustići. Uvijek ću biti 16 godina starija i toga sam svjesna. Znam da ću prije izgledati starije od njega. Možda će mi to biti problem za deset godina, možda mu se tada neću sviđati. Za 20 godina imat ću 70 godina. Obično planiram budućnost, ali sa suprugom živim ovdje i sada. Dobra stvar je što mi je vid sve lošiji i ne vidim više sve tako jasno, haha! Ja to jednostavno prihvaćam, ionako ništa ne mogu učiniti. Zašto previše razmišljati? Tako je kako je", priznala je Heidi u razgovoru za Glamour Magazine.

image

Tom Kaulitz i Heidi Klum

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Nedavno je i javno priznala kako bi voljela da imaju zajedničko dijete i da joj je to jedna od najvećih želja. "Rodila sam četiri puta. Svaki put sam dojila osam mjeseci i onda sam ponovno ostala trudna. Moja djeca imaju 18, 17, 16 i 13 godina. Sada sam dugo čekala, pa je možda vrijeme za novo", izjavila je u emisiji Jennifer Hudson.

Heidi iza sebe ima dva propala braka i niz neuspjelih veza. Sa stilistom Ricom Pipinom u braku je bila od 1997. do 2002. godine, zatim je 2003. godine započela vezu s talijanskim milijunašom i bivšim čovjekom Formule 1 Flaviom Briatoreom, a iste su godine objavili da čekaju dijete. No, par je ubrzo prekinuo, a Heidi je njihovu kćer Leni rodila kada je već upoznala glazbenika Seala i zaljubila se u njega.

image

Heidi Klum s kćeri Leni

SAMEER AL-DOUMY AFP

Seal i Heidi zaručili su se 2004. godine, a vjenčali su se godinu dana kasnije u Meksiku. Glazbenik je priznao Leni kao svoju kćer, a i manekenka i dandanas ponosno ističe da je upravo on otac njezina prvog djeteta. Zajedno su dobili još troje djece, no razveli su se 2014. godine.

image

Seal i Heidi Klum na dodjeli Zlatnih globusa 2006. godine

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK

Nakon razvoda manekenka je rame za plakanje pronašla u svojem tjelohranitelju Martinu Kristenu, s kojim je bila u vezi dvije godine, zatim je ljubila trgovca umjetninama Vita Schnabela, s kojim je prekinula 2017. godine, no čini se kako je najveću sreću pronašla s Tomom.

Heidi se i dandanas uspješno bavi manekenstvom i nastavlja ići svojim putem, bez obzira na to što drugi ljudi govorili ili mislili o njoj i uvijek s osmijehom na licu.

"Ja sam žena koja voli biti ženstvena, koja je ponekad glasna i šarena. A ima žena koje to ne vole. Ako time smetam ljudima, sve što moraju učiniti je prestati me pratiti. To je samo mali pritisak na gumb. Svatko treba biti ono što jest i ono što želi biti. Ne pretvaram se da sam drugačija samo zato što se ovoj ili onoj osobi možda ne sviđam takav kakav jesam", poručila je ponosno Heidi u jednom od svojih posljednjih intervjua koje je dala za Glamour Magazine.

image

Heidi Klum

SAMEER AL-DOUMY AFP
Linker
22. lipanj 2024 23:35