Muzej Novog vala

Jurica Pađen: ‘Johnny Štulić se ponaša kao histerična, isfrustrirana starleta‘

Muzej je otvoren u petak, Johnny se javio u nedjelju, a Pađen je danas sve komentirao.

Zagreb je dobio Muzej Novog vala, koji dakako ne može proći bez legendarnog frontmena Azre, na ovaj ili onaj način. Na adresi Vlaška 67 u petak je otvoren muzej koji izgleda kao rock klub, a izložene su memorabilije većine aktera tog doba. Pokretači muzeja došli su i do nekoliko eksponata koji su pripadali Branimiru Johnnyju Štuliću - ručnika kojim se brisao na nastupima, tri gitarske pedale muzeju je dao Jurica Pađen, a rukom pisane pjesme muzeju je poklonila njegova nekadašnja djevojka, kazališna redateljica i teatrologinja Snježana Banović.

Nije trebalo dugo čekati da se o svemu oglasi Johnny, dan i pol nakon otvorenja, iz Nizozemske se javio portalu Ravno do dna, koji je prenio njegovu verziju istine. "Povodom otvaranja Muzeja Novog vala primoran sam objasniti da izloženi ručnik i tenisice nisu moje, već Pađenove, pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na ‘Zadovoljštini’; moje su tri pedale koje su mi kod njega ostale, i za koje nije imao odobrenje da ih daje, kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže", oštro je, među ostalim, kazao Štulić.

image

Otvorenje Muzeja Novog vala

NERA SIMIC CROPIX

Nazvali smo Juricu Pađena, koji je još i na samom otvorenju tvrdio da ima Štulićevo dopuštenje za prepuštanje njegovih stvari muzeju. "Riječ je o njegove tri pedale i ručniku, tenisice ne postoje, nešto je krivo pokopčao", rekao nam je na početku razgovora Jurica Pađen.

"Što da kažem, kad me Črček pitao je l‘ imam nešto od Johnnyja, ja sam rekao da imam, ali da mu ne mogu dati, ako on ne pristane. Zvao sam ga i rekao mi je: ‘Slobodno im daj, ali ja nemam ništa s tim‘", tvrdi Pađen.

Inicijator cijele ideje je Aleksandar Črček, a muzej je otvorio je jer smatra da period umjetničkog booma u Zagrebu od 1977. do 1988. zaslužuje svoj prostor.

image

Darko Rundek i Jurica Pađen

NERA SIMIC CROPIX

"Druga stvar - kaj ja imam od toga što sam dao njegove tri pedale i ručnik koji stoje kod mene otkako je otišao? Što ja imam od toga da ja idem davati njegove stvari i da pritom lažem? Jesam dobio neke novce što te pedale stoje ne pod mojim dijelom, nego pod njegovim? Htio sam pomoći dečkima", dodao je Pađen.

Frontmen Aerodroma muzeju je osim Johnnyjevih donirao i neke svoje uspomene, a cijeli nesporazum oko Muzeja Novog vala zaključio je svojim viđenjem Štulićeva ponašanja. "Kao ništa ga ne zanima šo se tu događa, ali prati više nego CIA i sve zna u zarez, nije baš dosljedno. Mislim da se ponaša kao histerična, isfrustrirana starleta, silno želi medijsku pažnju", kazao je Jurica Pađen.

image

U muzeju su izložene brojne memorabilije

NERA SIMIC CROPIX
image
NERA SIMIC CROPIX

Glazbenik je zatim ostavio dojam kao da nije siguran jesu li te izjave stvarno došle od njegovog kolege, jer kako kaže na Facebooku postoji više profila Branimira Štulića te da postoji mogućnost da su Johnnyjeve optužbe na njegov račun možda i ‘fake news‘. Ili kao da se tako nada.

"Ako je on stvarno to izjavio, onda sere, ako to nije bio on povlačim sve što sam rekao", istaknuo je Pađen na kraju.

Linker
10. travanj 2024 17:16