NASTAVAK SLAVLJA

Joško Gvardiol o uletima žena: ‘Bilo je situacija na dočeku, bilo mi je neugodno‘

Najtalentiraniji mladi nogometaš 23. siječnja slavi 21. rođendan, a klupski suigrači na pripremama u Abu Dhabiju dočekali su ga ovacijama.

Jedan od najvećih junaka proteklog Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, hrvatski branič Joško Gvardiol svačega se nagledao na ludim dočecima vatrenih - od središnjeg zagrebačkog Trga bana Jelačića do zadarskog Novigrada, odakle je podrijetlom obitelj njegova oca.

Obožavateljice su ga molile za ples pod maskama, željele potpisati ugovor s novim ministrom naše obrane, slale mu poljupce i ženidbene ponude... Sad se život jednog od najtalentiranijih mladih nogometnih lavova vratio u klupsku kolotečinu. Joško Gvardiol ovih se dana pridružio svojoj momčadi, njemačkom klubu RB Leipzigu na pripremama u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje bruse formu za nastavak natjecanja u Bundesligi i prvu utakmicu protiv minhenskog Bayerna koja je na rasporedu u petak 20. siječnja. Svega tri dana uoči Gvardiolovog 21. rođendana.

image

Joško Gvardiol bio je prepoznatljiv po maski

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Suigrači su Joška dočekali ovacijama, a on je na društvenoj mreži instagram objavio kako je nakon dva mjeseca napokon skinuo masku bez koje zbog slomljenog nosa dosad prema preporuci liječnika nije smio na teren, svejedno radilo se o treningu ili utakmici.

image

Joško Gvardiol s roditeljima i sestrama u posjetu baki i djedu u Novigradu

ROBERT FAJT/CROPIX

Uoči povratka u klupsku rutinu hrvatskim je novinarima otkrio da je sada u pravom smislu napokon upoznao što je slava, jer više ne može pomoliti nos na ulicu - neprimijećen. A u razgovoru za emisiju InMagazin Nove TV otkrio je kakav mu je ljubavni status i koji su bili najemotivniji trenuci dočeka.

"Za sada nijedna obožavateljica nije uspjela probiti obranu, uspješno se branim, ali... Da, bilo je puno situacija, pogotovo na tom dočeku, sjedio sam iza s Brozom i Jakićem i bilo je svakakvih natpisa, malo mi je čak bilo i neugodno. Ima i malo starijih, ima i mlađih, ali dobro. Još sam mlad, imam dosta vremena, koncentriran sam na nogomet, a za budućnost ćemo vidjeti. Ima vremena", tvrdi Gvardiol koji je s obitelji odrastao u neboderu u zagrebačkom naselju Srednjaci, a nakon transfera iz Dinama u njemački RB Leipzig svojoj je obitelji omogućio novi dom.

image

Nakon utakmice s Belgijom pojurio je do majke Sanje

TOM DUBRAVEC/CROPIX

"Na Srednjacima smo živjeli u neboderu i bio je dosta mali stan, a nas je bilo petero plus pas, tako da je bila mala gužva. Ali tu je bila neka toplina i svi smo bili na okupu, nešto što nam sada možda fali. Što se tiče nove kuće dugo sam pričao s mamom koja je poželjela svoj mir i vrt, pa nismo puno komplicirali i eto – svi smo sretni", kaže Joško, koji je majci Sanji darovao sliku ukrajinske umjetnice Olene Sokolovske, nastalu prema fotografiji sa Svjetskog prvenstva kad je nakon utakmice potrčao u majčin zagrljaj.

image

Odrastao je u neboderu na zagrebačkim Srednjacima

BORIS KOVAčEV/CROPIX

"Joško ima još dvije starije sestre. Roditelj kao roditelj se uvijek daje, nema tu kalkulacije, jednostavno samo ljubav. Godine protrče i na kraju shvatite da imate divne ljude koji su ponosni na svoje roditelje i roditelje koji su ponosni na svoju djecu", priča mama Sanja.

Uoči odlaska u Katar Gvardiol je u HRT-ovoj emisiji Knjaz kod Vatrenih kao tri najljepše žene svijeta naveo Angelinu Jolie, Shakiru i Jennifer Lopez, a na dočeku u Novigradu otkrio je kako mu je lijepo vidjeti privlači žensku pažnju.

image

Jedna od prvih Joškovih fotografija u akciji na terenu

PRIVATNI ARHIV

"Mlad sam, ima vremena, izabrat ću jednu. Iz Zagreba ili Dalmacije? Vidjet ćemo, neka se dokažu jedne i druge!", našalio se nogometaš koji javnost, pogotovo žensku, oduševljava izvedbama na nogometnom terenu, ali i stilom i stasom, te dotjeranim izgledom kojem pridonosi pažljivo održavana frizura i brada koje mu po općem mišljenju savršeno pristaju.

Linker
17. travanj 2024 12:13