diva u podcastu

Josipa Lisac prisjetila se skromnog djetinjstva: ‘Meso sam jela samo jednom tjedno‘

Voditeljica Ana Radišić u svom je popularnom podcastu proteklog tjedna ugostila glazbenu divu. Josipa Lisac otkrila joj je ponešto o svojoj karijeri, djetinjstvu, vegetarijanstvu i koncertima današnjice.

Mjesec kojeg je u svojim podcastima posvetila inspirativnim ženama, Ana Radišić završila je posebnom gošćom – Josipom Lisac. Za glazbenu divu, modnu ikonu i prije svega damu koja je oduvijek svoja i drugačija, Ana se odlučila upravo zato što je i sama redovito ubraja u žene koje je posebno inspiriraju.

Koju god riječ da za Josipu kažem premalo je i nedovoljno.

"Ona je točka na i ovom mjesecu koji sam posvetila ženama koje su posebne, svaka na svoj način. Josipa je primjer slobode kojoj svi težimo. Jednostavnosti u svojoj kompleksnosti koja ne prestaje izazivati reakciju jer dira, ne samo pjesmom i glasom već svakim svojim pokretom, mimikom, gestom, riječju, a pogotovo djelima. Ona je autentičnost", kaže o svojoj gošći Ana.

Njih dvije upoznale su se prije više od 12 godina tek na početku Anine televizijske karijere, ali Josipa se u razgovoru točno prisjetila tog susreta. O njezinoj skromnosti ponajviše govori to što unatoč svim glazbenim uspjesima, nagradama i pohvalama nikad sebi nije dopustila da se time zanosi.

Nisam odgojena na pohvalama, a i kasnije nisam dozvolila da pohvale utječu na mene i da se njima hranim.

"Nisam dopuštala ni da me kritika savlada. Osvještavala sam svoje mišljenje o sebi i svom radu. Meni nije bilo potrebno da mi se netko divi", istaknula je Josipa te dodala da je njezina duševna hrana glazba jer upravo je to ono što ona jest. Kroz razgovor s Anom prisjetila se i svog djetinjstva te siromaštva koje je vladalo u to doba pa tako kaže kako je odrasla na varivima, a meso jela samo jednom tjedno.

Kasnije sam 20 godina bila vegetarijanka, a i danas meso jedem rijetko, uglavnom u društvu i iz pristojnosti.

"Moj Karlo je puno kuhao, on je bio chef, a ja šegrt. Bila sam jako mlada kad sam ga upoznala, imala sam samo 21 godinu, ali nije da nisam ništa znala", prisjetila se Josipa svojeg nikad prežaljenog supruga Karla Metikoša, za kojeg kaže i da je bio njezin najveći kritičar. Svoju zavidnu figuru duguje vježbanju i hodanju – i to po vlastitom stanu. Kaže, pričajući na telefon zna prešetati i po dva kilometra.

image
Josipa Lisac Ani Radišić otkrila je niz zanimljivosti o svom životnom putu.
Promo

U svojoj bogatoj karijeri Josipa je imala brojne koncerte, a jedan poseban i potpuno drugačiji održala je ovog Valentinova. Naime, zbog epidemioloških mjera koncert je održan virtualno, ali Josipa se ne žali. Štoviše, takav format joj savršeno odgovara.

"Živjeli virtualni koncerti, bilo je božanstveno. Nije mi bilo čudno što nema publike jer ja se uvijek obraćam publici. Ja znam da su oni tu, ja to osjećam!", otkrila je Ani Radišić, čije podcaste možete pratiti na njezinom You Tube kanalu te na audio platformama poput Apple Podcasta, Spotifyja i Deezera.

Linker
05. listopad 2022 04:35