DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
NOŽ U LEĐA

Jednog od najbogatijih ljudi svijeta žena varala s Elonom Muskom? Oglasio se i osnivač Tesle

Američki milijarder demantirao je krivicu za razvod Sergeyja Brina, osnivača Googlea.

Američki milijarder demantirao je krivicu za razvod Sergeyja Brina, osnivača Googlea.

Otkako se proslavio izjavama da naš najveći problem, što god većina svijeta o tome mislila, nisu dramatične klimatske promjene, bolesti, ratovi i glad u nerazvijenom dijelu svijeta, nego - pad nataliteta, 51-godišnji Elon Musk ne izlazi iz fokusa javnosti.

Američki milijarder, poduzetnik i vizionar tako želi postati primjer drugima u borbi za spas čovječanstva, sijući svoje sjeme po najrazvijenijim zemljama na planeti i promičući ekspanzivnu populacijsku politiku s ciljem znatnog povećanja broja stanovnika.

image

Sergey Brin razvodi se od druge supruge, odvjetnice Nicole Shanahan

DREW ALTIZER PHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK

Deseterostruki otac lani je dobio blizance s menadžericom Shivon Zilis, menadžericom za razvoj umjetne inteligencije u svojim tvrtkama, a sad se njegovo ime spominje u navodnom ljubavnom trokutu koji je okončao brak njegovog dobrog prijatelja, 48-godišnjeg Sergeyja Brina, jednog od osnivača Googlea.

Američki računalni stručnjak ruskog podrijetla i internetski poduzetnik, čiji su roditelji matematičari s diplomom Moskovskog državnog sveučilišta, s mamom i tatom je kao šestogodišnjak emigrirao u Sjedinjene Države iz tadašnjeg SSSR-a, diplomirao na Stanfordu, te s kolegom Larryjem Pageom osnovao tvrtku čije je ime sinonim za pretraživanje interneta.

image

Osnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin 2008.

MICHAEL NAGLE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na sto milijardi dolara, što ga čini sedmim najbogatijim čovjekom na svijetu, a lani se razveo od svoje druge supruge Nicole Shanahan, s kojom ima četverogodišnju kćer.

Sergey Brin je dobar prijatelj s Elonom Muskom, a sad su i najutjecajniji poslovni portali poput Wall Street Journala i Business Insidera zagazili u duboku vodu pretpostavki, glasina i tračeva, te se raspisali kako je razlog za njihov razvod bila Muskova afera s Nicole Shanahan.

image

Supružnici su se zadnji put zajedno u javnosti pojavili lani na njujorškoj MET Gali

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Ta "gola istina" se odmah protumačila kao nož u leđa prijatelju i kao čin izdaje kakav se od njega ne očekuje, pa se ovaj put o svemu odlučio oglasiti i sam Elon Musk.

"To je totalno sra... Sergey i ja smo prijatelji i sinoć smo zajedno partijali. Nicole sam vidio dvaput u tri godine, uvijek u širokom društvu. Nimalo romantično", napisao je Elon Musk gdje drugdje nego u svojoj objavi na Twitteru.

Sergey Brin se zasad o svemu - šuti.

Linker
26. travanj 2024 06:47