ekskluzivno

Janica Kostelić sinu Oskaru za četvrti rođendan sprema doživljaj za pamćenje!

Naša najuspješnija sportašica svih vremena potpuno se posvetila obitelji i odgoju sina Oskara.

Otkako se povukla s mjesta državne tajnice za sport i rodila sina Oskara,na prste jedne ruke mogu se izbrojati pojavljivanja Janice Kostelić u javnosti. Petog siječnja proslavit će svoj 41. rođendan, no pravo slavlje sprema sinu Oskaru koji će 1. siječnja navršiti četiri godine.

"Vodim ga na skijanje, na mjesto gdje nas nitko neće prepoznati. Oskar obožava snijeg, već skija i vozi snowboard, to mu je najdraža zabava", kaže Janica Kostelić koja će zbog putovanja propustiti i dvije ženske utrke Snježne kraljice na Sljemenu.

image

Janica s nećakom

DAMJAN TADIC/CROPIX

Janica uživa u majčinstvu, a oko Oskara joj pomaže baka-servis njezine majke Marice. Oskar obožava i zajednička obiteljska druženja sa svojim bratićima i sestričnama u Ivanić-Gradu, gdje je baza njezinog brata Ivice Kostelića i šogorice Elin.

S najvećom hrvatskom sportašicom svih vremena, osvajačicom četiri zlatne i dvije srebrne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju i Torinu razgovarali smo na dodjeli prve nagrade za životno djelo Hrvatskog skijaškog saveza, koja je dodijeljena njezinom ocu i treneru Anti Kosteliću, strategu njezinih i Ivičinih uspjeha.

image

Vedran Pavlek, Nikolina Brnjac, Andrej Plenković, Janica Kostelić, Ante Kostelić i Marica Kostelić

GORAN MEHKEK CROPIX

"Ponekad pomislim kako bi možda bilo lijepo potpuno se srediti, našminkati i snimiti neki editorijal, ali mi se na kraju to nikad ne da. Bolje je ovako", odgovorila je Janica na naše pitanje zašto se tako rijetko pojavljuje u medijima.

Sad je potpuno posvećena obitelji i odgoju svog sina, baš kao što su njoj i bratu roditelji Ante i Marica bili i ostali najveće i najvažnije uporište na sportskom i životnom putu.

image

Doček za Janicu u Zagrebu 2002. nakon osvajanja tri zlata i srebrne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju

GORAN MEHKEK CROPIX

"Obitelj je temelj svega. Obitelj nas potiče da ostvarimo ono što želimo i da se prepoznamo u čemu bismo mogli uspjeti. U našem slučaju se to možda i prenaglašava kao nešto posebno, a to bi zapravo trebalo biti normalno", rekla je Janica koja je više od svojih olimpijskih i svjetskih medalja, te osvajanja Velikih kristalnih globusa za ukupne pobjede u Svjetskom kupu slavila Ivičine uspjehe.

image

Janica Kostelić i ministrica Nikolina Brnjac

GORAN MEHKEK CROPIX

"Tuđem uspjehu mi se lakše veseliti nego svojem. Za sebe znam koliko i što mogu, te koliko vrijedim. I imam utjecaj na to što radim, dok na drugu osobu tu vrstu utjecaja ne možete imati", dodala je Janica i kao najupečatljiviji trenutak izdvojila Ivičinu srebrnu olimpijsku medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu.

Prati i bratove jedriličarske pothvate i natjecanja u off-shore utrkama.

"Nije mi baš neki gušt gledati kakvim se sve opasnostima izlaže, ali to je njegov izbor i ja ga prihvaćam", zaključila je.

Linker
17. travanj 2024 16:24