Teška borba

Jane Fonda o paklu bolesti: ‘Bila sam jako, jako nesretna. Mislila sam da neću doživjeti 30‘

Glumica je većinu mladosti provela u samoći zbog bulimije koja joj je potpuno zavladala životom.

Jane Fonda se otvorila o svojoj borbi s poremećajem prehrane, iako je ova slavna glumica fitness ikona i ranije govorila o tome da je imala bulimiju, no sada je opisala koliko je razoran utjecaj imala na cijeli njen život. Velik komad karijere borila se s poremećajem prehrane zbog čega je "vodila tajni život", ispričala je u podcastu "Call Her Daddy".

"U mojim dvadesetima počela sam glumiti u filmovima i jako, jako sam patila od bulimije. Živjela sam tajni život", kazala je 85-godišnjakinja voditelju Alexu Cooperu.

image

Jane Fonda snimljena 1965.

AKG-IMAGES/PROFIMEDIA

I dok se publika divila njenom izgledu, ona je proživljavala pakao.

"Bila sam jako, jako nesretna. Pretpostavljala sam da neću doživjeti 30... Nisam uopće izlazila. Uopće nisam išla na spojeve, jer sam bila nesretna i imala sam taj poremećaj prehrane. I tada sam snimala filmove koji mi se nisu previše sviđali", opisala je Jane.

Iako se nezdrava navika isprva činila "vrlo nevina", Fonda kaže da joj je ubrzo preuzela svaki aspekt života. "Šteti tome kako izgledate. Na kraju izgledate umorni. Postaje vam nemoguće imati iskrenu vezu dok to radite i skrivate. Dan organizirate prema tome da nabavite hranu i jedete, za što morate biti sami kako nitko ne bi znao što radite", detaljno je prikazala Fonda.

image

Glumica je mislila da će umrijeti do 30.

SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA

"To je vrlo usamljenička stvar. I ovisni ste. Ako stavite bilo kakvu hranu u sebe, želite je se riješiti", nastavila je.

Pritisak Hollywooda i njene obitelji samo je podjarivao njen poremećaj godinama. No, kako je Fonda ušla u četrdesete počela se osjećati gore i gore i pomislila je: "Ako nastavim ovako, umrijet ću".

U tom je trenu imala muža, djecu i obećavajuću karijeru, shvatila je koliko joj je važan život te je odlučila prestati "na suho".

image

Jane Fonda izliječila se sama

JIM RUYMEN/UPI/PROFIMEDIA

"Nisam znala da postoje grupe u koje se možeš prijaviti. Nisam znala ništa, nitko nije pričao o tome, nisam znala ni da postoji riječ za to. Bilo je jako teško. Ali činjenica je što više vremena prođe od posljednjeg prejedanja, postaje bolje. Postaje sve lakše i lakše", zaključila je Jane Fonda. Iako se u tom trenu glumica nije mogla nikome obratiti za pomoć, s vremenom je počela meditirati.

Linker
13. travanj 2024 23:26