U MAGAREĆOJ KLUPI

Izraz lica govori sve: Osmijehom je pokušao sakriti nelagodu, ali Harryju je trebao - zagrljaj

Mlađi sin kralja Charlesa III. nije imao nikakvu protokolarnu dužnost u svečanosti krunidbe, a u London je doputovao kasno sinoć komercijalnim letom, te navodno već otputovao iz Londona.

Hrabro se i ponosno držao, ali je njegov govor tijela pokazao da se osjeća potpuno drukčije. Princ Harry, mlađi sin kralja Charlesa III., na krunidbu svoga oca u London je stigao jučer komercijalnim letom American Airlinesa, a u krunidbenoj svečanosti i popratnom protokolu nije imao službenu ulogu pa je u svojoj domovini isplanirao ostati manje od 24 sata.

image

U London je stigao na 24 sata

ANDREW MATTHEWS AFP

I čini se da je jedva čekao da sve završi kako bi se što prije mogao vratiti svojoj obitelji, supruzi Meghan Markle, te djeci Archieju i Lilibet u Montecito. Otkako više nije djelatni član kraljevske obitelji princ Harry nema pravo ni na kakve privilegije i počasti. Zbog toga je zamoljen da se u Westminsterskoj opatiji pojavi u dnevnom odijelu, a ne u svečanoj vojnoj odori kakve su nosili sudionici svečane krunidbene povorke od Buckinghamske palače do Westminstera. U zbornoj crkvi njegovo je mjesto, pak, bilo u magarećoj klupi, uz sestrične, princeze Eugeniju i Beatrice, te princa Andrewa, Petera Phillipsa, Edoarda Mapellija Mozzija, Zaru Tindall, Jacka Brooksbanka i Mikea Tindalla.

image

Princ Harry završio je u magarećoj klupi zajedno sa svojim stricem, princom Andrewom

TOBY MELVILLE AFP
image

Pri dolasku je veselo čavrljao

TOBY MELVILLE AFP
image

Princeza Beatrice bila mu je pratnja na ulazu u crkvu

ANDREW MILLIGAN AFP

Premda je kurtoazno porazgavarao sa svima koje je susreo, činilo se da za svoga brata, princa Williama i šogoricu Kate, princezu od Walesa jednostavno ne postoji. A kad je princ Willam u svečanoj vojnoj odori izašao i prvi se poklonio tek okrunjenom Charlesu III., poljubio ga i dotaknuo krunu prstom, njegov brat Harry nije skrenuo pogled, ali su svi shvatili da i njemu očajnički treba - zagrljaj.

image

Princ Harry kratko je porazgovarao ss svojom tetom, princezom Annom

RICHARD POHLE AFP

Ne smije se zaboraviti da se dan krunidbe Harryjevog oca poklopio s četvrtim rođendanom njegova sina Archieja Harrisona Mountbattena-Windsora, koji je s mamom i sestricom Lilibet ostao u Kaliforniji. Zbog toga je Meghan Markle sinovljevu rođendansku proslavu prebacila na nedjelju, kako bi s cijelom obitelji - mamom, tatom i sestricom - mogao puhati svijećice na torti i otvoriti rođendanske darove.

image

Izraz Harryjevog lica govori sve: krunidbu je pratio u društvu princa Andrewa, princeze Beatrice, Petera Phillipsa, Edoarda Mapellija Mozzija, Zare Tindall, princeze Eugenie, Jacka Brooksbanka i Mikea Tindalla

YUI MOK AFP

Zategnute odnose u kraljevskoj obitelji zauvijek je, čini se, pogoršala selidba princa Harryja i Meghan Markle iz Velike Britanije u Sjedinjene Države u ožujku 2020., a otada nije bilo pomaka na bolje. Dapače, njihovi su odnosi sve lošiji i lošiji, što se i vidi.

image

Princ Harry je stigao sam i držao se - hrabro

TOBY MELVILLE AFP
image

U protokolu nije imao službenu ulogu

TOBY MELVILLE AFP
image

Odmah nakon ceremonije sjeo je u auto i krenuo na aerodrom

PAUL ELLIS AFP
Linker
15. travanj 2024 15:54