Pati u tišini

Ivana Trump ostala bez ljubavi koju nisu odobravali: Shrvana odlaskom talijanskog šarmera koji joj je bio suprug i prijatelj

Rossana Rubicondija pratila je etiketa Ivaninog ‘boy toya‘, udvarača čiju se pozornost može (skupo) kupiti, njihov je odnos trajao od 2002. do 2019., definitvno su prekinuli zbog njezine djece, a do kraja su ostali prijatelji. Talijan je preminuo prošlog tjedna.

Tiho i bez medijske pompe Ivana Trump (72) oplakuje prerani odlazak bivšeg supruga, talijanskog šarmera Rossana Rubicondija (49). Otkako je talijanska voditeljica Simona Ventura prošlog tjedna na Twitteru objavila da je preminuo, oglasila se tek jednom - što je za nju u najmanju ruku netipično. Prerani odlazak četvrtog i posljednjeg supruga koji je poslije gotovo jednogodišnje borbe podlegao karcinomu kože, prokomentirala je kratko. Rekla je da se osjeća "shrvano" i to je bilo to. Nekad moćna poslovna žena koja, čini se, nije mogla funkcionirati bez medijske pozornosti - zlobnici tvrde da ju je uzimala "intravenozno" - nakon smrti bivšeg supruga povukla se iz javnog života. Zacijelo želi u tišini se prisjetiti lijepih trenutaka skandalozne veze s atraktivnim, 23 godine mlađim Talijanom.

image

Rossano Rubicondi preminuo je u dobi od 49 godina.

IPA/PROFIMEDIA

Zbog njegovanog izgleda, šarma, činjenice da obožava žene i živi iznad svojih financijskih mogućnosti, Rossana Rubicondija pratila je etiketa Ivaninog "boy toya", udvarača čiju se pozornost može (skupo) kupiti, hoštaplera, nikogovića ... No unatoč glasinama, bio je jedan od rijetkih muškaraca koji su Ivanu mogli nasmijati od srca, podsjetiti je na rasnu, punokrvnu ženu kakva je nekad bila i rasplamsati u njoj iskru da se opet nesputano prepusti životu. Primjerice, uspio ju je nagovoriti da se 2018. pridruže talijanskoj inačici showa "Ples sa zvijezdama” gdje su došli do četvrtfinala, premda se Ivana u autobiografiji "Raising Trump” iz 2017. obrušila na svoju nekadašnju suparnicu Marlu Maples, (preotela joj je Donalda Trumpa) jer je sudjelovala u američkoj verziji iste emisije što je Ivana tada opisala kao neukusni potez. Na kraju se i ona zbog Rossanovog nagovaranja rasplesala, a televizijske kamere tada su zabilježile da se pritom silno i uživa u šljokičastim kreacijama kakve u Americi ne bi mogla odjenuti.

Uz sve to, Rossano Rubicondi poticao je u njoj bunt oduprijeti se pokušajima njezine odrasle djece iz braka s Donaldom Trumpom da je pretvore u obiteljsku matronu koja će čamiti u njihovoj sjeni i prisjećati se života kakav je nekada vodila. Istina, Ivanin Talijan (poslije njezinog trećeg supruga, poduzetnika Riccarda Mazzucchellija, bio je drugi šarmer s Apeninskog poluotoka u njezinom životu) definitivno nije bio svetac. Njegov stil života bio je, čini se, više usmjeren na vođenje ljubavi nego na vođenje uspješnog posla.

image

Obožavali su ljetovati u Saint Tropezu.

SPREAD PICTURES/PROFIMEDIA

Kako to biva u ljubavnim pričama o imućnim ženama u najboljim godinama i zgodnim, osjetno mlađim udvaračima, Rubicondi se predstavljao kao maneken premda se nitko nije mogao sjetiti koje je revije nosio. Smatrao se glumcem iako je ostvario male uloge u filmu "The Eighteenth Angel” te u romantičnoj komediji iz 2000-te "The Golden Bowl” s Umom Thurman i Kate Beckinsale. Najveći životni san bio mu je pokretanje pizzerije "Rossano to go” sa zdravim pizzama (što god to bilo) u Palm Beachu, no nije ga uspio ostvariti. Zbog dugova u koje je zapao poslije razvoda od Ivane, našao se na sudu: nije poznato kako je taj slučaj završio i tko je vratio dug (on vjerojatno nije), ali Ivana Trump prihvaćala ga je i voljela takvog kakav je bio.

Moderna obitelj

Nije imala iluzija da će se njezin poslovno neozbiljni muškarac, koji se u krevetu vjerojatno pretvarao u pustopašnog Kazanovu, ikad promijeniti i uozbiljiti. Da je htjela, mogla se udati za predvidljivog, konzervativnog investicijskog bankara s američke Istočne obale, po mogućnosti vršnjaka ili starijeg od sebe i biti u braku koji bi odobrila njezina djeca. No Ivani je takvih zacijelo bio pun kufer. Vjerojatno je to bio razlog zbog kojeg je s tim rođenim Rimljaninom sveukupno provela oko 17 godina, od čega su nepunu godinu, od 2008. do 2009. bili u braku. Više puta su prekidali i mirili se, a posljednji put su se razišli 2019. Od tada do njegove smrti ostali su prijatelji: lanjskog srpnja viđeni su u šetnji New Yorkom, a Ivana je blistala kao i uvijek kad je bila u njegovom društvu.

Čitajte i: Preminuo bivši suprug Ivane Trump: ‘Hvala ti za putovanje koje smo prošli zajedno‘

Upoznali su se na 2002. i započeli romansu koja je poslije šest godina veze okrunjena brakom. Velebnu svadbu sa 400 uzvanika koja je stajala tri milijuna dolara priredio im je na svom imanju Mar-a-Lago u Palm Beachu glavom i bradom Donald Trump. Ivanina kuma bila je njihova kćer Ivanka: mladenkina obitelj je, kako izgleda, u djelo provela uzrečicu prema kojoj s prijateljima treba biti blizak, a sa neprijateljima još bliži jer su Donald John Trump Jr. (43), Ivanka Trump (40) i Eric Trump (37) maminog odabranika najprije gledali ispod oka da bi ga preko noći odlučili čvrsto prigrliti. Prema nedavnom pisanju New York Posta, netrpeljivost im se ne može zamjeriti. Naime, Rossano Rubicondi svojim ponašanjem je navodno zgrozio dio uzvanika na vjenčanju.

image

Ivanina djeca njihovu vezu, blago rečeno, nisu odobravala.

Ivana Trump i Rossano Rubicondi

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Spustio se niz veliko spiralno stubište i došetao na veliku vanjsku terasu kluba gdje se nalazilo bilo oko 400 gostiju te svadbena torta visoka tri metra. Dizao je šaku uvis kao da je zvijezda filma 'Rocky'. Bio je toliko pun sebe da je izgledao kao paun - rekao je za "The Post” uzvanik na piru, među kojima su bili hotelijeri Rick i Kathy Hilton, glumci George Hamilton i Brigitte Neilsen te domaćin Donald Trump. Njegova treća supruga Melanija nije se pojavila: ostala je u privatnim odajama s njihovim tada dvogodišnjim sinom Barronom. Kao poseban detalj New York Post navodi činjenicu kako je mladence vjenčala Maryanne Trump Barry, Donaldova sestra.

Drugi američki mediji navode da je neuglađeno ponašanje tek mali dio nevolja koje je obitelji Trump navodno priuštio Ivanin odabranik. Prema pisanju magazina "Town and Country” nekoliko tjedana prije vjenčanja na Mar-a-Lagou dogodio se incident. Intervenirala je i policija. Razlog je bila svađa koja je izbila tijekom razgovora djece Ivane Trump s Rubicondijem o predbračnom ugovoru. Mladenka je tada na računu navodno imala oko 30 milijuna dolara: najveći dio, oko 21 milijun pripao joj je nagodbom nakon razvoda od Donalda Trumpa, a ostalo je bila zarada od parfema lansiranog pod njezinim imenom, Ivana, te od objave dviju knjiga. Svađa je završila tako da je policija Rubicondija sputala lisicama zbog navodnog nasilja. Optužnica nije podignuta, a vjenčanje tematski vezano na Shakespeareovu komediju 'San Ivanjske noći' (Ivana je, čini se, bila Titanija dok je mladoženji pripala neslavna uloga Vratila), ipak je održano prema prema planu. Zdravica koju je Rubicondiju uputio Ivanin najstariji sin Donald Jr. bila je znakovita: "Mi smo građevinska tvrtka. Imamo gradilišta na kojima ponekad izgubimo radnike. Bolje ti je ponašati se prema njoj kako treba jer imam kalibar 45 i lopatu".

image

Nagovorio ju je na neke od najvećih 'ludosti', da se natječu u 'Plesu sa zvijezdama'.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prijatelji do kraja

S obzirom na rečeno Rossano Rubicondi još je i dugo izdržao u tom braku. Kad je okončan, ostao je, čini se, praznih ruku. "Donald Trump Jr. je idiot i kreten, napišite to velikim slovima. Govorimo o jako glupoj djeci, osim Ivanke. Odvratni su, teški ološ i prije nego što progovore o meni, oprat ću im usta sapunom. Oni su sramota za ljudski rod”, tada je izjavio o djeci svoje bivše supruge. Talijanski playboy 2011. oženio se starletom Milom Vimo (navodno su ostali u braku do smrti) ali je paralelno obnovio vezu s Ivanom sve dok 2019., dvije godine nakon što je Donald Trump izabran za američkog predsjednika a njegova i Ivanina djeca postala jako moćna, nisu zauvijek prekinuli. Razlog je bila činjenica da je ona privatno i poslovno bila vezana za New York, Miami i Saint - Tropez, dok je on živio uglavnom u domovini. Razišli su se prijateljski.

Čitajte i: S bivšim suprugom na odmoru: Ivana Trump u 70-oj godini bez ustručavanja nosi minicu

- Ponovno sam slobodna žena. Imam slobodu raditi što želim, s kim želim i takav si lifestyle mogu priuštiti - izjavila je nedugo nakon prekida s Rossanom. On se nije oglasio, kao ni njezina djeca. Jedino je Ivana Trump imala potrebu još jednom se oglasiti po tom pitanju, kao da se naglas želi utješiti. - Sada samo želim biti slobodna žena. Uživam u muškom društvu i imam velik broj muških prijatelja s kojima mogu ići na ručkove, večere i humanitarna događanja - naglasila je.

image

Ivana Trump i Rossano Rubicondi uživali su u životu na visokoj nozi.

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čini se da su se Ivana i Rossano dobro slagali sve dok se u njihovu neobičnu vezi nisu umiješale okolnosti na koje nisu mogli utjecati. Među osobama koje su ih simpatizirale našao se izvor iz Palm Beacha gdje su se često nalazili dok je ljubav trajala. Ona u tom gradu ima vilu u kolonijalnom stilu, Concha Marina.

- Doista su se voljeli i uživali zajedno. Oboje su guštali u životu na visokoj nozi, vrhunskim restoranima, udobnim hotelima i tetošenju osoblja. I oboje su voljeli raditi. On nije bio parazit. Imao je svoj novac, ali i naviku potrošiti više nego što je imao. Skupo su ga koštale i njegove grandiozne poslovne zamisli - izjavio je insajder za People. Ljubav ili novac, interesi ili sreća, srce ili pamet - dvojbe su s kojima se Ivana Trump borila cijeli život. Nisu je mimoišle ni u propalom braku s talijanskim šarmerom kojeg je svim srcem voljela, no ipak ga se morala odreći.

Linker
24. travanj 2024 13:32