Ivana Kovač i kćerkica Elena
Disati punim plućima

Ivana Kovač: 'Strahovala sam i paničarila zbog tate Miše. Sad je bolje, ali još uvijek brinem'

Nakon obiteljskih nedaća i bojazni za oca koji je lani završio u bolnici zbog respiratornih problema, za novi broj magazina Gloria kći glazbene legende Dalmacije kaže da je kraj karantene dočekala s optimizmom: objavila je novi album, a otkrila je i tko joj je u teškim danima davao snagu.

Naziv albuma “Sre­­ćo i tugo”, koji je Ivana Kovač (42) objavila sedam godina od posljednjeg “Crno vino, crne oči”, mogao bi biti i sukus njezina života. Zapravo tugo i srećo, jer nakon teških obiteljskih situacija iz prošlosti te straha zbog koronavirusa koji je mogao biti poguban za njezina oca, glazbenu legendu Mišu Kovača (78), sada joj se i privatno i poslovno sve posložilo.

Pored promocije novog CD-a, već je 6. lipnja očekuje i prva gaža. Osim toga, snimila je singl “Neće zlato na me­­­­ne“, autora Fedora Boića i Nenada Ninčevića, s kojim će se u rujnu predstaviti na CMC festivalu u Vodicama.

Upravo u tom dalmatinskom gradiću njezin dugogodišnji partner Elvir Hasanhodžić (35) ima obiteljsku kuću pa je s njim i njihovom kćerkicom Elenom ondje boravila tijekom karantene.

Otišli su nekoliko dana nakon potresa u Zagrebu, iako im stan u zgradi iz 1963. nije stradao, te ostali mjesec dana.

Egzistencijalni strah

- Zbog kćerkice smo dugo bili u Vodicama. Hvala Bogu da je sada i u Zagrebu bolje pa je nestao i egzistencijalni strah", otkrila je glazbenica za Gloria Magazin.

"Nema onoga tko se u jednom trenutku nije uhvatio za glavu gledajući vijesti i rekao: 'Bože, pomozi'. Ali onog trena kad sam prestala pratiti informativne emisije sve mi je postalo lakše. Nestao je strah".

Arhiva Gloria
Ivana je za vrijeme pandemije najviše strahovala za roditelje, pogotovo za oca Mišu.

Mišo legenda

- Strahovala sam za majku u Splitu i oca u Zagrebu jer spadaju u rizičnu skupinu. Svakodnevno smo se čuli telefonom i po nekoliko puta, iako se oni uopće nisu bojali. Više sam ja paničarila. Tata je bio potpuno smiren. Dok su mnogi bili u nevjerici i pitali se što se događa, on je bio optimističan, a i sad je uvjeren da se korona najesen neće vratiti - govori pjevačica, dodajući kako svejedno nije željela riskirati i posjećivati ga, vjerujući da je u dobrim rukama supruge Lidije.

I dalje je na oprezu pa oca viđa samo na kratko, a u tim trenucima najviše razgovaraju o glazbi jer je i on nedavno objavio album - antologiju “Mišo Kovač - Legenda“ s čak 131 pjesmom.

Ostatak razgovora s ovom talentiranom pjevačicom i kćeri naše glazbene legende pročitajte u Gloriji.

Novi broj magazina Gloria s čak dva vrijedna dara, potražite na kioscima od četvrtka, 4. lipnja 2020.

Pripremili smo vam i ove zanimljive i inspirativne priče:

JELENA I MOMČILO OTAŠEVIĆ EKSKLUZIVNO: Stiže muško pojačanje u obitelj

SIMON ROŽMAN Zatočen na stadionu NK Rijeke

VERA WANG Američka kraljica vjenčanica u top formi

JOE ROGAN Novi kralj etera

IRENA ORLOVIĆ O školi budućnosti splitske poduzetnice

KUHINJA: TEA MAMUT Sibirska borovnica nova je zvijezda slastičarstva

PUTOVANJE: RIJEKA SOČA Slovenski smaragdni raj

FELJTON: BOB DYLAN Život idola buntovne rock generacije

Linker
09. travanj 2024 09:18