Slaviti svaki dan

Ivan Dečak opjevao prošlu Novu godinu: ‘Korona mi je ukrala blagdane, a ja sam joj se odlučio osvetiti pjesmom‘

Vatra je objavila pjesmu ‘Nova godina nije se dogodila‘ koja je inspirirana Dečakovom samoizolacijom u doba proteklih blagdana.

Nova pjesma Vatre govori o onome što su mnogi proteklog perioda doživjeti, singl naziva "Nova godina nije se dogodila" - daje naslutiti u kojem je stanju bio Ivan Dečak kada je počeo pisati pjesmu koja će se naći na 10. albumu tog benda. Kako je pjevač i autor kazao u kratkom razgovoru za Gloria.hr inspiracija za tu pjesmu stigla je iz njegova vlastitog životnog iskustva.

"Skice za pjesmu napravio sam prošle godine, naime bio sam u izolaciji, zaražen koronavirusom točno u vrijeme božićno - novogodišnjih blagdana. Izašao sam iz izolacije 1. siječnja 2021., tako da mogu reći kako mi je korona ukrala blagdane, a ja sam joj se odlučio osvetiti pjesmom", kazao nam je Ivan Dečak.

Pogledajte video

Pjesma koju je napisao nije tužna ni patetična, nego upravo suprotno, veselim tonom priziva dolazeće blagdane, a kako će dočekati 2022. Dečak još uvijek ne zna.

"Stiglo je već nekoliko upita za koncert u Novogodišnjoj noći. Držimo si palčeve da nam situacija i omogući susret s našom publikom u najluđoj noći u godini. Ako se to dogodi s velikim guštom izvest ćemo naš novi singl", otkrio je frontmen Vatre.

Čitajte i: 'Svega ima u mojoj okolini, ali ne bih o tome': Ivan Dečak progovorio o svom drugačijem životu

Neki drugačiji izlasci

Osim blagdana, koncerata i posla korona je oduzela i druženja te izlaske, Ivan Dečak je opisao kako za njega izgleda idealan izlazak. "Uzmite u obzir da je u opisu mog zvanja izlazak, ako nigdje drugdje onda na pozornicu, tako da me klasični izlasci više uopće ne pale. Slobodne vikende rado provodimo u našem ili stanu nekoga od naših bliskih prijatelja", kazao je i još jednom potvrdio kako slobodno vrijeme najradije provodi u društvu supruge Nine i njihove djece kćeri Dite i sina Lea.

image
Vatra je objavila novu pjesmu 'Nova godina nije se dogodila'.
FILIP GRZINCIC

Ideja novog singla je, kazao je autor, da se situacija od prošlih blagdana više ne ponovi. "Naš novi singl zapravo je sugestija slušateljima; slavite svaki dan, bez obzira bio on tmuran ponedjeljak, dosadna srijeda ili jedva dočekani petak, pronađite u svakome od tih dana barem nekoliko minuta za proslavu s bližnjima", kažu iz Vatre. U tom duhu sebi i svima oko sebe želi zdravu i raspjevanu 2022.

Linker
14. travanj 2024 17:05