IŠČEKIVANJE

Ingrid Divković iskreno o trudnoći: ‘Naš mali lavić plod je velike ljubavi, jako sam ga željela‘

Riječka književnica, nekadašnja stručnjakinja za ljubav u showu ‘Brak na prvu‘, u 37. godini je i sama pronašla čovjeka svog života, osječkog ekonomista Darija Sedera, s kojim očekuje rođenje sina.

Majčinstvo do­­življavam poput novog rođenja, druge prilike za život i najčišćeg blagoslova. Naš mali lavić plod je velike ljubavi i sretna sam što moja trudnoća prolazi bez ikakvih komplikacija. Jako sam je željela i osjećam da me usidrila u mirnoj luci. Psihički sam i fizički spremna, dobila sam neku novu jasnoću i osjećaj odgovornosti. Istodobno sam postala jača i ranjivija. Neopisiva je čarolija osjetiti taj slatki "nogomet" u trbuhu i znati da u tebi raste novi život. Nikada se nisam osjećala ovako mirno i spokojno - kaže riječka književnica i kreativna edukatorica Ingrid Divković, koja s partnerom, diplomiranim ekonomistom Darijom Sederom, čeka prvo dijete.

Rođenje sina, koji je kruna njihovih godinu dana ljubavi, očekuje početkom kolovoza - i to u Rijeci, gdje planira i zajedničku budućnost s Darijem, s kojim ju je u rodnom gradu upoznala prijateljica. Markantni Osječanin trenutačno živi u njemačkom gradu Rosenheimu, gdje radi kao ekonomist u jednoj državnoj tvrtki, no uskoro planira doći u Rijeku kako bi bio uz Ingrid na porođaju. Veza na daljinu joj ne pada teško jer jako puno vremena provode zajedno - Dario svaki drugi vikend dolazi u Hrvatsku, a ona se nedavno vratila iz Njemačke, gdje je provela tri mjeseca.

image

Dario živi i radi u Njemačkoj, a Ingrid u Rijeci čeka porođaj

JOSIP CEKADA CROPIX

"Planiramo da se Dario trajno vrati za koju godinu, kad si budemo mogli priuštiti kupnju vlastitog stana u Rijeci. Dotad živim u obiteljskoj kući u Kastvu, gdje imam svoj kat i već sam uredila dječju sobu: sva je u smeđim i bež tonovima, s detaljima u zlatnoj i tamnoplavoj boji. Moja mama Bosiljka odnedavno je u mirovini i najviše će mi pomoći oko bebe. Jedva čeka dobiti drugo unuče jer moja starija sestra Lidija već ima trogodišnjeg sina Leona", kaže Ingrid, koja je u trudnoći dobila 13 kilograma. S veseljem je, priznaje, prihvatila nove obline jer je cijeli život bila mršavica. Hrani se zdravo, jede mnogo voća i povrća i nema nikakvih posebnih trudničkih želja. Pazi da nije previše izložena galami, duhanskom dimu, nepotrebnom stresu i negativnim tenzijama, a najveći joj je problem vrućina pa je posljednjih tjedana malo usporila ritam. Zato više ne radi jogu, osim vježbi disanja i laganih šetnji uz obalu.

Nekadašnja stručnjakinja za ljubav u showu "Brak na prvu" kaže kako se u Darija nije zaljubila na prvi pogled. Bio je to više "susret duša na prvi pogled".

"Oboje smo vrlo temperamentni, vatreni, pravi borci, principijelni i savjesni. No, Dario je više racionalan i analitičan, a ja naivna, zanesena i hipersenzibilna. Savršeno se nadopunjujemo. Ljubav nam je došla u zrelim godinama, nakon brojnih životnih brodoloma i zato je još više cijenimo. A dijete će je zaokružiti na najljepši mogući način", vjeruje Ingrid.

Trudnoća joj je otvorila i neke nove prilike. U ožujku je, tako, na poziv riječke udruge Foliot održala radionicu pisanja za trudnice i majke u sklopu njihovog seminara "Ususret majčinstvu".

"Taj mi je seminar bio od velike koristi - otkriva - a radionica pisanja za trudnice i mame predivno iskustvo. Cilj je da kroz pisanje otpustimo strahove, brige i razne osjećaje kroz koje prolaze žene u tom razdoblju života. Nakon jedne radionice uživo i tri online, shvatila sam da je to ono čime se želim baviti u budućnosti. Tijekom trudnoće završila sam i tečaj biblioterapije, stare tehnike liječenja mentalnih, emotivnih i socijalnih problema - knjigama. Idućeg proljeća pokrenut ću online platformu specijaliziranu za te dvije stvari. Uz to pišem stihove za drugi dio moje poetske trilogije "Stare duše ne stare", a podnaslov joj je "Tijelo". Trudnoća je tako utjecala na moj život na razne načine."

Linker
18. travanj 2024 17:54