‘To je užasno‘

Ima još samo 18 mjeseci života: Pjevač koji se bori s neizlječivim tumorom mozga poslao snažnu poruku

Bolest mu je otkrivena dok je njegovo drugo dijete, sinčić Bodhi kojem je danas 13 mjeseci, bio još ‘u trbuhu‘, a sa suprugom, glumicom Kelsey Hardwick ima i kćer Aureliu. Oni su razlog zbog kojeg se grčevito bori za život.

Britanski pjevač Tom Parker prepoznat je kao utjecajan lobist koji je bori za prenamjenu sredstava iz državne blagajne u istraživanje i liječenje bolesti kojima medicina, zasad, ne može doskočiti. Prošlog ljeta dijagnosticiran mu je rijedak i neizlječiv tumor na mozgu, a kako sa suprugom, engleskom glumicom Kelsey Hardwick ima kćer Aureliju (2) i sina Bodhija od 13 mjeseci, svim se silama bori protiv opake dijagnoze. Njegovi istupi u javnost te podrška slavnih kolega, poput Liama Paynea iz grupe "One Direction", Rebecce Adlington, plivačice i osvajačice dviju medalja s Olimpijskih igara u Pekingu te britanske reality zvijezde James ‘Arg’ Argenta - privukli su željenu pozornost.

Pjevač i gitarist benda "The Wanted" pozvan je video linkom dati iskaz odboru britanske vlade koji odlučuje koliko će se novaca izdvojiti iz državne blagajne za medicinska istraživanja, piše Yahoo.

image

Tom i Kelsey Parker imaju dvoje djece

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Tužna sudbina poznatog pjevača posebno je dirnula brata princeze Diane: ‘Treba nam više novca‘

- Ushićen sam što je u roku od godine dana pronađen lijek protiv Covida-19, ali ni desetljeća nisu dovoljna za pronalazak boljih načina liječenja, a kamoli lijeka za tumore mozga. Zašto je potrebno toliko dugo da klinička ispitivanja prođu? - zapitao se mladi tata frustriran zbog svog glioblastoma multiforma (GBM) i činjenice da mu je budućnost neizvjesna.

Od otkrića strašne dijagnoze Parker je prošao kemoterapiju i radioterapiju: nedavno je oduševljeno obavijestio javnost da mu se tumor smanjio do te do mjere da ga njegovi liječnici mogu držati "pod kontrolom".

Ali se, na žalost, ne može ukloniti, izvješćuje Yahoo.

image

Nakon sedam godina bend The Wanted se okupio u rujnu ove godine i održao humanitarni koncert za istraživanje raka potreseni sudbinom svog prijatelja Toma Parkera

ROB CABLE/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Pop zvijezdi dijagnosticiran tumor na mozgu koji se nažalost ne može operirati

Pjevač boybanda "The Wanted" borio se s depresijom: kako i ne bi kad mu je bolest otkrivena dok je njegovo drugo dijete bilo na putu. No kako kaže, borbu za svoje mentalno zdravlje djelomično pripisuje i teškim nuspojavama liječenja: mučninu, gubitak težine i umor.

Iskoristio je priliku progovoriti u ime svih sunarodnjaka s istim problemom i zatražio da se liječenju raka mozga dodijeli više sredstava.

- Imate 33 godine i tada vam kažu da imate još 18 mjeseci života. To je užasno. Imajte na umu da tumori mozga ubijaju sve više djece i ljudi mlađih od 40 godina od bilo kojeg drugog raka, ali samo 2% nacionalnog ulaganja u istraživanje raka dodjeljuje se istraživanju tumora mozga - zaključio je pjevač.

Linker
24. travanj 2024 14:44