SNAŽNA PORUKA

Igre moći: Eksperti za govor tijela tvrde da se Kate želi nametnuti Williamu

Princeza Kate od svog je supruga preuzela zapovjedništvo nad postrojbom irske gardijske pukovnije.

Povodom proslave nacionalne irske svetkovine Dana sv. Patrika princeza Kate Middleton je u društvu svog supruga, princa Williama prisustvovala tradicionalnoj godišnjoj paradi Irske gardijske pukovnije nad kojom je preuzela zapovjedništvo.

image

Princeza se sjajno snašla među vojnicima

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Kao pukovnica irske gardijske pukovnije predstavljena je upravo toga dana, a za svoju prvu vojnu dužnost se pripremala na obuci i vojnim vježbama. Zato je potpuno spremna stigla u vojarnu Mons, gdje je u svojoj novoj ulozi zadivila sve prisutne. Besprijekorno je izvršila smotru gardista i časnika, vojnicima darovala tradicionalne grančice, te im na kraju svog govora uputila kraljevski pozdrav. U kantini je s dečkima nazdravila pintom crnog piva, ispričala im kako se na obuci suočila s insceniranom situacijom u kojoj je vojnik zadobio prostrjelnu ranu potkoljenice i kojeg su njegovi kolege evakuirali s mjesta događaja, a njen zadatak bio je da pomogne ozlijeđenom.

image

Princeza je na mjestu pukovnice regimenta naslijedila svog supruga

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Kako je prvi put u takvoj prilici igrala glavnu ulogu, pa je njezin suprug, princ William, pukovnik regimente na odlasku, ovaj put bio u njezinoj pratnji, britanski mediji zamolili su eksperte za govor tijela da protumače što se tog dana točno među njima događalo.

image

Princ William i princeza Catherine

SHUTTERSTOCK

"Iz govora tijela mogu se iščitati jasni signali da je ovaj put William u njezinoj sjeni. U pogledu ovaj put nije bilo emocija, a bilo je očito da se Kate osjeća dobro u svojoj ulozi zapovjednice, da je tu potpuno na svom terenu. Što se Williama tiče, odradila je to hladno i potpuno profesionalno, namećući i govorom tijela svoj autoritet", izjavila je Judi James za dnevnik The Express. A iz Williamovog govora tijela iščitala je mješavinu ponosa i respekta prema novoj ulozi svoje supruge, koja se u njoj jako dobro snašla. I nije želio učiniti ništa da zasjeni njezinu ulogu.

image

Sve je zadivila svojom neposrednošću

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

A ekspert Darren Stanton za časopis Marie Claire izjavio kako je potpuno jasno da je Kate željela ostaviti dojam i istaknuti se, što je poručila i izborom boje svoje odjeće. "Vojsku karakterizira uniformnost, a ona je na paradu stigla u odjeći prema čijoj boji ste u svakom trenutku na prvi pogled mogli znati gdje se nalazi. Time se u jednoličnoj masi istaknula poput kakvog superheroja, i to joj je na simboličkoj razini dalo dodatnu dozu autoriteta nad svima prisutnima, pa i nad suprugom, princom Williamom", izjavio je Darren Stanton.

Linker
24. travanj 2024 03:48