PROFIMEDIA
iznenadni dolazak

I princ Harry stigao u London: Odao počast voljenoj baki - ali daleko od brata i oca

Osim Harryja, prvu godišnjicu smrti Elizabete II. obilježili su i sadašnji kralj Charles i budući kralj William, svaki na drugom kraju Velike Britanije.

Osim Harryja, prvu godišnjicu smrti Elizabete II. obilježili su i sadašnji kralj Charles i budući kralj William, svaki na drugom kraju Velike Britanije.

Princ Harry iznenada je stigao u Ujedinjeno Kraljevstvo, a za to su dva razloga. U četvrtak navečer prisustvovao je dodjeli nagrada WellChild u Londonu. WellChild je nacionalna dobrotvorna organizacija koja pomaže teško bolesnoj djeci i njihovim obiteljima, a godišnje nagrade slave inspirativne kvalitete tih mladih ljudi i onih koji se o njima brinu. Princ Harry pokrovitelj je ove organizacije već petnaest godina i to je pokroviteljstvo zadržao i nakon što se povukao sa svih kraljevskih dužnosti. Prošle godine dodjeli nagrada trebao je prisustvovati sa suprugom Meghan Markle, ali kako se isti dan zdravstveno stanje kraljice pogoršalo, princ je odmah krenuo u njezin škotski dvorac Balmoral, gdje je kasnije istog dana i preminula. A prva godišnjica bakine smrti možda je i prvi razlog zašto je stigao U London.

image

Princ William i princeza Catherine bili su u St Davids katedrali u Walesu,

TOBY MELVILLE/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Kao što vjerojatno znate, moja baka bi bila prva osoba koja bi inzistirala na tome da budem s vama umjesto da odem k njoj, i zato znam, da je, točno godinu dana od kada nas prati odozgora, sigurno sretna što zajedno nastavljamo promovirati ​​tako nevjerojatnu zajednicu", rekao je Harry. U petak, na godišnjicu bakine smrti viđen je u Windsoru, u kapelici St. George gdje je kraljica pokopana uz svog supruga, princa Philipa. Harry se u ležernom izdanju naklonio baki i djedu, a iz kapelice u kojoj se i vjenčao s Meghan Markle, izašao je na sporedni izlaz.

image

Kralje Charles III . i kraljica Camilla bili su u omiljenoj Elizabetinoj crkvici pokraj dvorca Balmoral

ANDREW MILLIGAN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

A Harry već sutra odlazi iz Londona u Njemačku gdje će prisustvovati otvorenju Invictus igara čiji je pokrovitelj. A nekako u isto vrijeme kada je Harry bio u kapelici St. George, princ William i princeza Kate odali su počast kraljici na intimnoj službi u katedrali St Davids u 300 kilometara udaljenom Pembrokeshireu u Walesu. Dok je kraljičin sin, kralj Charles, prisustvovao također intimnoj službi u malenoj crkvici Crathie Kirk nedaleko Balmorala gdje je kraljica svake nedjelje išla na misu kada je boravila na svom škotskom imanju.

Linker
27. travanj 2024 21:45