Priča o uspjehu

Hrvatica u luksuznom Gucci carstvu: Govori pet jezika, klijenti je obožavaju, a posao je dobila u jednom danu

Magistra ekonomije Ivana Pavlović, zaposlena u modnom divu, za Gloriju otkriva kako ju je reklamacija tenisica dovela do uzbudljivog posla, zbog kojeg stanuje na Azurnoj obali, a putuje po cijelom svijetu i sudjeluje u organizaciji luksuznih događaja stoljetne modne kuće.

Ako ste gledali “Emily u Parizu”, pojedini detalji iz života magistre ekonomije Ivane Pavlović (33) mogli bi vas asocirati na scene iz Netflixovog hit-serijala, o mladoj ženi u stranoj zemlji u kojoj ne poznaje ljude niti govori njihov jezik - a sjajno se snašla. Ivana, naime, živi u Monaku i radi u Gucciju, kao client advisor, odnosno kao savjetnica za premium kupce i, među ostalim, odgovorna je za to da klijenti glasovite modne kuće uvijek budu zadovoljni.

Ima ih nekoliko stotina i s njima neprestano komunicira, putuje na predstavljanje novih kolekcija, sjedi u prvim redovima svjetskih tjedana mode... Njena poslovna avantura u kneževini Grimaldijevih počela je prije četiri godine, i to - reklamacijom obuće.

image

Ivana Pavlović

JORIS TROUCHE

"Tada sam živjela na jugu Francuske i došla sam u butik u Cannesu kako bih zamijenila tenisice koje sam ranije kupila. Bio je kišni dan, a sustav im nije radio pa sam se u dućanu zadržala dulje nego što sam planirala. Iako se tada moj francuski svodio na “bonjour” i “merci”, započela sam razgovor s dvjema zaposlenicama koje su danas moje kolegice. Pitale su me što radim ovdje te me zamolile da im pošaljem životopis kako bi ga mogle proslijediti menadžerici", prepričava Ivana. Već iduće jutro dobila je poziv iz kuće Gucci i termin svojevrsnog intervjua za posao. Njena otvorenost, neposrednost i ambicija svidjele su se menadžerici koja je godinama radila u New Yorku, a gdje je Ivana spletom životnih okolnosti također provela mnogo vremena.

Često se, naime, selila zbog posla, a prije nego što je otišla na francuski jug pa u Monako, živjela je u Gdanjsku - zbog čega danas, osim francuskog, talijanskog, engleskog i španjolskog, govori i poljski.

"U Gucciju su mi odmah ponudili ugovor na neodređeno, što je mnogim Francuzima bilo neshvatljivo jer nisam znala jezik. Prvo sam radila kao visual ambassador te sam bila zadužena za izgled butika u Cannesu, koji je uvijek u skladu s novim kolekcijama. Znala sam raditi na promjeni čitavog izgleda interijera i izloga od 22 sata navečer pa sve do 5 sati ujutro", kaže Ivana, koja je u međuvremenu izbrusila svoj francuski do savršenstva, među ostalim i neumornim učenjem jezika od 9 do 17 sati.

image

S Marco Bizzarrijem, CEO-om Guccija, nakon modne revije u Milanu.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Obitelj Gucci bijesna nakon izlaska filma o njihovoj modnoj dinastiji: ‘Ovo je vrlo bolno i uvreda za naslijeđe‘

Uz to, kolege je danas zovu “Gucci Wikipedia”, jer zna sve o povijesti i sadašnjosti modne kuće za koju radi.

U pauzama ne razgovara o poslu

Potpunu predanost poslu Ivana je pokazala već kao apsolventica turističkog menadžmenta na Sveučilištu u Rijeci, koji je upisala nakon završene gimnazije u rodnom Zaboku. Na ljeto posljednje godine studija došla je u zagrebački Hotel Esplanade i pitala može li kod njih odraditi besplatnu praksu. U međuvremenu je diplomirala i nakon dva mjeseca volontiranja ponuđen joj je stalni posao. Ivana je u Esplanadi radila pet godina, u PR-u i marketingu, a brinula se i o gostima, sudjelovala u organizaciji vjenčanja...

image

Ivana je lani vodila klijente na izložbu postavljenu u Gucci Gardenu u Firenzi.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Predsjednica Uprave Zagrebačke burze: ‘Empatija‘ je jedini način za stvaranje organizacije koja dugoročno funkcionira

S dolaskom u Monako morala se prilagoditi tamošnjem ritmu života. Svoju želju, primjerice, da popije kavu prije posla - jer oduvijek ustaje vrlo rano, u pola šest - tamo nije mogla ostvariti prije devet sati, kad se uglavnom otvaraju svi kafići i dućani. Osim toga, ondje se ne smije razgovarati o poslu tijekom stanke za ručak - što sugerira i serijal “Emily u Parizu” - i strogo se poštuje radno vrijeme od 9 do 17 sati.

Energična i marljiva, Ivana ranojutarnje sate tijekom tjedna stoga posvećuje vježbanju. Svakodnevno trenira s Michaelom Italianom, F1 Performance Coachem koji, primjerice, priprema i vozača Daniela Ricciarda, a preko Zooma usavršava talijanski i španjolski s profesoricama iz Zagreba.

Početkom 2020., kada je svijet zaustavila pandemija koronavirusa pa ekskluzivni butici nisu radili, revije se nisu održavale, a zrakoplovi nisu letjeli, Ivana je upisala Harvard Business School Online, smjerove Data Analyst i Entrepreneurship Essentials. Srećom, u međuvremenu je poslovna zajednica ponovno počela funkcionirati, a Ivanine obveze u Gucciju su se zahuktale.

image

Večerala je s vojvodom i vojvotkinjom od Devonshirea u palači Chatsworth u Engleskoj.

SHOOT360.CO.UK
image

...a razgledala je i njihovu bogatu knjižnicu.

GUCCI PRESS

Čitajte i: Tatjana Skoko na čelu Microsofta u Hrvatskoj koji obilježava 25 godina poručuje: Znanje je najjače oružje!

Na putu je gotovo svaki tjedan, a obilazi gradove poput Milana, Firenze, Londona, Manchestera... To su, kaže, samo neke od Guccijevih utvrda gdje sudjeluje u organizaciji ekskluzivnih evenata i donosi klijentima neponovljivo iskustvo uživanja u brendu. Unatoč intenzivnoj životnoj dinamici, Ivana nastoji godišnje odmore koristiti kako bi posjetila svoju obitelj.

Njena mama Davorka, laboratorijska tehničarka u Zaboku, iznimno je zaposlena otkako traje pandemija, tata Srećko je umirovljeni profesor tjelesnog odgoja, a četiri godine mlađa sestra Petra radi u Školskom sportskom savezu Grada Zagreba. O povratku u Hrvatsku još ne razmišlja, jer čeka je mnogo poslovnih avantura u kući za koju radi, a prva iduća na rasporedu je Dubai Gucci High Jewelry Event, kad će se predstaviti kolekcija nakita stogodišnje modne kuće.

image

Ivanin dan počinje u pola šest ujutro: prije posla trenira, a nakon radnog vremena ima satove talijanskog i španjolskog putem Zooma.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: U dobru i u zlu - uz svoj tim: Članica Uprave A1 otkriva kako je pronašla recept za uspjeh u muškom sektoru

Linker
18. travanj 2024 13:47