STAZA TRNJA

Hoće li mu bivša manekenka uzeti bogatstvo? Četvrti razvod medijskog mogula mogao bi koštati - milijarde!

Rupert Murdoch i Jerry Hall razvode se nakon šest godina braka, a na stolu je i podjela njegovog nezamislivog bogatstva, čija se vrijednost procijenjuje na 15 mililjardi dolara.

Otiđite bez ljutnje i uzmite im sve! Ta krilatica iz kultnog filma ‘Klub prvih supruga‘ može se primijeniti i na drugu, treću, pa i na četvrtu suprugu. U konkretnom slučaju riječ je o britanskoj manekenki Jerry Hall (65), koja se upravo nakon šest godina braka razvodi od medijskog mogula Ruperta Murdocha (91), vlasnika Fox Newsa, Sky TV-a, The Suna, The Timesa... Njemu je to četvrti brak, a njoj formalno-pravno prvi, jer je balijsko vjenčanje s Mickom Jaggerom, frontmenom The Rolling Stonesa, svojedobno anulirano i sudski poništeno.

image

Rupert Murdoch, Jerry Hall i Keith Urban na humanitarnoj gala večeri u New Yorku 2018.

ANTHONY BEHAR/FOX/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK

Da nakon sunca dolazi kiša, sad je na vlastitoj koži osjetio i jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, vlasnik medijskog imperija Fox, koji je u 92. godini života zagazio ljubavnom stazom trnja.

To je postalo jasno kad se Jerry Hall nije pojavila na njihovom tradicionalnom partiju, koji se svake godine priređuje u londonskoj galeriji Serpentine povodom dolaska ljeta, a pozivnica za njega smatra se jednim od najprestižnijih društvenih priznanja. No, ovaj put se domaćica nije ukazala, a njezino se ime nije niti spominjalo, pa su odmah krenule priče i glasine da slavni par čeka žestoki okršaj u brakorazvodnoj parnici.

Čitajte i: ČINI SE DA ELONA MUSKA VOLI SAMO MAJKA: NAJSTARIJE DIJETE GA SE ODRIČE, NE ŽELI IMATI NIKAKVE VEZE S NJIM!

A kad je taj još uvijek službeno nepotvrđeni trač objavljen na stranicama uglednog The New York Timesa, postalo je sasvim izgledno da su dani zaljubljenih pogleda i strastvenih poljubaca među njima ostali zakopani u prošlosti. Par se posljednji put zajedno u javnosti pojavio lani i više ih očito nećemo gledati zajedno.

Tužan kraj za priču koja je tako lijepo počela. Svoje zaruke u Los Angelesu objavili su u The Timesu, a idući vikend proveli su na dodjeli filmskih nagrada Zlatni globus na kojem su bili - glavne zvijezde.

"Uživali su u ovih nekoliko zajedničkih mjeseci, oduševljeni su što će se vjenčati i uzbuđeni zbog zajedničke budućnosti za koju imaju velike planove", izjavio je tada glasnogovornik obitelji Murdoch.

Rupert Murdoch prvi se put vjenčao davne 1956. Sa stjuardesom Patricijom Booker dobio je kćer Prudence, a zajedno su izdržali dvanaest godina. Te iste 1967. godine medijski tajkun oženio je novinarku Annu Mariju Torv s kojom je dobio kćer Elisabeth te sinove Lachlana i Jamesa.

image

Na partiju Vanity Faira povodom dodjele Oscara 2019. u Los Angelesu

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Razveli su se 1999., a svega 17 dana nakon razvoda Rupert se vjenčao s trećom suprugom Wendi Deng s kojom je dobio kćeri – Grace i Chloe.

Skupa su izdržali 15 godina, a ovaj put razlog za razvod nije bila njegova nova veza, nego opravdana sumnja kako mu je Wendi Deng bila - nevjerna.

Čitajte i: ISPOVIJEST MILIJARDERKE O RAZVODU OD BILLA GATESA: ‘BILA SAM BOLESNA OD LAŽI‘

S druge strane činilo se da se uz znatno starijeg partnera koji joj na različite načine imponirao smirila i Jerry Hall. Nakon divlje mladosti i braka s frontmenom The Rolling Stonesa Mickom Jaggerom, s kojim je u vezi bila od 1977. do 1999. i dobila četvero djece Elizabeth Scarlett, Jamesa Leroyja, Georgiu May i Gabriela Lukea, uz Murdocha se mogla posvetiti galeriji, druženju s umjetnicima i partijanju s najmoćnijim ljudima svijeta..., svemu što najviše voli i u čemu se najbolje snalazi.

image

Obavijest o zarukama objavili su u novinama

SHUTTERSTOCK

Zasad je nejasno jesu li Jerry Hall i Rupert Murdoch uoči vjenčanja potpisali predbračni ugovor, te kakve su njegove klauzule, ako je to bio slučaj. Pravni stručnjaci uvjereni su da se Murdoch u svakom slučaju morao iskazati darežljivošću ako je to bio slučaj, a ako nije slijedi pravna bitka za privatni dio njegova bogatstva. Udjeli u vlasništvu tvrtki, uvjereni su poznavatelji prilika - nisu i neće biti na stolu.

image

Vjenčali su se u Londonu u ožujku 2016.

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Pogotovo zato jer je u razvodu od škotske novinarke Anne Murdoch Mann, prošao kao bos po trnju. Doduše sam je bio kriv za to, jer se nakon 32 godine braka zaljubio u Wendi Deng.

Kako je Anna Murdoch svojedobno bila magnatova ljubavnica i uspjela ga je toliko očarati da je nakon deset zajedničkih godina zatražio razvod od prve supruge, stjuardese Patricije Booker znala je što može očekivati. U pregovore oko isplate bračne stečevine Anni bila su uključena njihova djeca, nasljednici medijskog imperija koji su pomažući majci osigurali i svoje pozicije.

Linker
19. travanj 2024 01:56