SAMO ZABAVA

Harry i Meghan uhvaćeni u ludom provodu, odvaljuju na pjevača za kojeg Hrvati nisu čuli

Supružnici su se odlično zabavili na koncertu Jacka Johnsona, profesionalnog surfera i ekološki osvještenog kantautora.

Bilo je dovoljno da se Harry i Meghan pojave na njegovom koncertu održanom u klubu Santa Barbara Bowl, pa da ime američkog kantautora Jacka Johnsona postane jedno od najguglanijih u ostatku svijeta. Gdje nije niti približno toliko popularan kao u domovini.

Rijetki prizori prave, opuštene i neopterećene zabave princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle zaintrigirali su javnost diljem planete za njihov muzički svjetonazor i preferencije, ali i za stvaralaštvo Jacka Johnsona.

image

Supružnici su se odlično proveli u Santa Barbari

TMZ/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Harry i Meghan su u klub stigli svaki posebno, oko osam sati navečer, u društvu s još desetak prijatelja, a za njih je bio rezerviran VIP sektor kluba u kojem su bili štićene osobe, ali ne i zaštićeni od pogleda i mobitela okupljenih.

image

Jack Johnson je profesionalni surfer i autor devet albuma

LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tako je na mutnim fotografijama, snimljenim u mraku iz prilične razdaljine apsolutno vidljivo da se Harry i Meghan jednostavno obožavaju. On nije skidao ruke s nje, a ona se od srca smijala svakoj njegovoj provali. Doduše, mnogi nisu zaboravili da su od smrti i sprovoda kraljice Elizabete II. prošlo svega tri tjedna, pa će im takvu opuštenu zabavu konzervativniji dio javnosti sigurno zamjeriti. No, oni su sve svoje privatne i protokolarne dužnosti u Velikoj Britaniji odradili, a život ide dalje.

image

Ekološki je osvješten pa se radije vozi na biciklu, nego u autu

CLINT BREWER PHOTOGRAPHY/A.I.M/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

A na zajedničkom večernjem izlasku u Santa Barbari pokazali su i da sve refrene i stihove pjesama svog omiljenog kantautora znaju napamet.

Dakle, tko je Jack Johnson?

Iza njega su dva desetljeća glazbene karijere, a kritičari njegovu muziku definiraju kao soft pop-rock i akustični pop, ovisno izvodi li je na električnoj ili akustičnoj gitari. Rođen je i odrastao na obali Oahua na Havajima, pa se u njegovoj glazbi primijete i utjecaji tog podneblja. No, što je još važnije, prije nego što se profesionalno posvetio glazbi bio je profesionalni surfer. Svoju najveću nezgodu, prilikom koje je zbog teškog pada i udarca glavom o dasku ostao bez nekoliko zubi i zaradio stotinjak šavova, opjevao je u hit pjesmi ‘Drink the Water‘.

Kao svoje glazbene idole navodi Boba Dylana, Jimija Hendrixa, Otisa Reddinga, Boba Marleyja i Neila Younga, a pažnju diskografa na sebe skrenuo je hitom ‘Rodeo Clowns‘ koji je napisao za američki bend G. Love‘s 1999.

Dosad je objavio devet albuma, a na koncertu u Santa Barbari promovirao je posljednji ‘Meet the Moonlight‘. Mnoge pjesme su mu aktivističke i u njima se zalaže za zelene politike, ekološki osviješten i održiv način života s naglaskom na bioraznolikost svjetskih mora i oceana.

image

Jack Johnson sa suprugom i troje djece živi na Havajima

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Privatno je sretan obiteljski čovjek koji sa svojom školskom ljubavi, suprugom Kim Baker odgaja troje djece. I to na otoku svog djetinjstva i mladosti Oahui na Havajima.

Linker
16. travanj 2024 10:23