Superstar

Hana Ivković: "Od bake sam naslijedila glazbeni talent, ona jedina ima lijep glas u obitelji"

Razgovarali smo sa pobjednicom prve sezone showa "Superstar". 17-godišnja Sinjanka otkrila nam je čiji komentar joj je najviše značio, tko joj je bio najveća podrška, ali i je li mogla pretpostaviti pobjedu.

Sedamnaestogodišnja Hana Ivković u subotu je osvojila gledatelje i postala prvi hrvatski "Superstar". I dok već traju prijave za drugu sezonu, najmlađa kandidatkinja showa tek sabire dojmove i postaje svjesna da je pobijedila, a pobjeda joj je osim prestužne titule prvog hrvatskog Superstara donijela i novčanu nagradu u iznosu od 50.000 eura. Simpatična Hana jedno je od četvero djece u obitelji Ivković, a u show su je prijavile prijateljice jer su znale koliko je talentirana i dobra. I definitivno nisu pogriješile jer je Hana osvojila publiku, ali i žiri. Put do pobjede nije bio lagan. Bilo je tu puno rada, ali i suza.

image

Hana s prijateljicama

"Imala sam veliku tremu, bojala sam se izlaska pred ljude i bivanja u centru pozornosti, oko bilo čega, ne samo glazbe. To je bio veliki izazov, ali sam ga prevladala. Na finalu je velika trema bila, no ne znam koliko se to primijetilo. Tresle su mi se noge, no to je sve normalno! Nije bila strašna trema kao što je bila na prvoj audiciji. Mislili smo da će biti i gore. Nisam se mogla zamisliti kao pobjednica, pomalo sam pesimistična po prirodi i uvijek tražim nešto što ne valja, prije nego nešto što valja", iskreno je rekla Hana koju su u rodnom Sinju dočekali poput prave zvijezde.

"Jako je zahtjevno biti tu općenito biti pred publikom, pjevati... Kad sam stigla na svoj doček u Sinj imala sam tremu jer sam trebala pjevati prvu pjesmu. Možda sam imala i veću tremu nego u Zagrebu! Gradonačelnik Bulj je napravio veliki doček, sve je omogućio i stvarno sam mu zahvalna na tome", kaže simpatična 17-godišnjakinja koja će iskustvo showa sigurno još dugo pamtiti baš kao i komentare žirija. Ipak, neki komentari su joj posebno dragi.

image

Hana i Dino bili su superfinalisti

RTL

"Posebno su me oduševili Tonči Huljić kada mi je rekao ‘ti si sve‘ i Filip Miletić i njegov komentar da sam ‘od Nirvane do Silvane‘ - to mi je možda najdraži komentar ikad. Sviđa mi se što me usporedio sa Silvanom", kaže najmlađa kandidatkinja prve sezone showa. Na pitanje tko joj najveći uzor u žiriju, teško joj se odlučiti.

"Tonči Huljić ima najbogatiju karijeru, iako Nika ima prekrasan glas, mislim da bi i u svijetu bila velika zvijezda. Stvarno je famozna", kaže Sinjanka. Od ostalih natjecatelja najviše se zbližila s Dinom, Tonijem, Davidom i Vanessom. "No, Dino i Toni su broj jedan", sigurna je Hana koja najviše voli slušati kako kaže glazbenike poput Tome Zdravkovića, Aleksandre Prijović i Olivera Dragojevića.

"Najviše mi odgovara glazba koja ima dušu, pjesme s bitnom porukom. Volim tužne pjesme, nježne i mislim da me takve pjesme najviše opisuju. Pjevam stalno i svašta slušam, od rock ‘n‘ rolla do narodne glazbe. Obožavam sve, imam širok dijapazon glazbe koju slušam", kaže ova uspješna mlada žena koja je očarala sve svojim glasom i interpretacijom, iako nema formalno obrazovanje.

"Nisam pohađala glazbenu školu, ozbiljnije sam se glazbom počela baviti s 14, 15 godina kada sam krenula na satove pjevanja kod svoje profesorice Branke", ističe pobjednica showa kojoj se nitko u obitelji profesionalno ne bavi glazbom.

image

Hana kaže kako stalno pjeva

"U mojoj obitelji nitko ne pjeva, barem ne profesionalno. U mojoj obitelji nema baš glasića, jedino moja baka ima jako lijep glas i mislim da sam to naslijedila od nje", objasnila je Sinjanka kojoj su najveća podrška u showu bili roditelji i rođakinja. Hanina želja je svakako da ostane u glazbi i tu se vidi i za 10 godina. Skromno kaže, "mora vidjeti kako ću to sve realizirati". Stiže nam najljepše razdoblje u godini i svi smo nekako u blagdanskom raspoloženju, pa je tako i glazba. Kad bi mogla samo jednu božićnu pjesmu slušati na repeatu Hana kaže: "Možda ‘Božić u Splitu‘ jer je znam napamet. Tu je i ‘Mistletoe‘ Justina Biebera."

Znamo sigurno da će ovu 2023. godinu ova mlada glazbenica itekako pamtiti.

Linker
24. travanj 2024 13:17