Važno je zvati se Gloria

Gloria Dubelj o novoj ulozi, suradnji s Arijom Rizvić i ljubavnoj vezi s glumcem

Trenutno radi na predstavi Ženski orkestar koja će se premijerno odigrati u šibenskom HNK, a nama je otkrila kako joj je bilo raditi na novom projektu, te kako je to biti u vezi s glumcem.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku premijerno će se prikazati novi dramski projekt pod redateljskom palicom Arije Rizvić - prestava Ženski orkestar. Riječ je o predstavi koja prati mali orkestar grotesknih likova koji su, svatko iz svojih razloga, primorani svirati u restoranu koji se nalazi u sklopu mondenog lječilišta. Nitko od likova ne uživa u svom radu i sviranju u tom lječilištu, ali iz godine u godinu sviraju tamo i ostaju zarobljeni u svojoj nemogućnosti odlaska. To je predstava koju potpisuju ženska imena te u kojoj većinski igraju glumice.

U predstavi igra i glumica Gloria Dubelj, koja nam je otkrila nešto više o ulozi i svome glumačkom životu. Naime, ona tumači lik Patricije koji je, baš kao i svi ostali u ovoj predstavi, pomaknut i neobičan.

image

Gloria tumači lik Patricije koji je, baš kao i svi ostali u ovoj predstavi, pomaknut i neobičan.

PRESS

Čitajte i: Odselila iz Zagreba: Arija Rizvić otkriva razlog zbog kojeg se ona i Marko nisu vidjeli već neko vrijeme

"Igram Patriciju, ženu koja živi s majkom i na početku komada nam odaje dojam osobe koja, kako i sama kaže, živi samo za svoju majku i umjetnost. Kako naravno i u životu stvari nisu jednodimenzionalne, tako nije ni moj lik. Kroz komad se otvaraju i otkrivaju i njezine ostale želje, čežnje i nadanja te se od uštogljene osobe koja živi po svim pravilima otvara i pokazuje nam svoju divlju stranu koju od nje nikada ne bismo očekivali", otkriva Gloria.

Iako su iza nje brojne naporne probe i rad na ulozi, Gloria je posljednjih tjedana s kolegicama imala prilike uživati u gradu Šibeniku, moru i suncu, a kazala nam je kako je posebno sretna što se ovdje mogla potpuno posvetiti predstavi. Gloria i redateljica Arija poznaju se još od studentskih dana, kada su zajedno radile na brojnim predstavama, a glumica nam je otkrila kako joj je svako iskustvo rada s njom bilo fantastično.

image

Glumica je posljednjih tjedana s kolegicama imala prilike uživati u gradu Šibeniku.

PRESS

"Moram spomenuti i cijeli produkcijski dio naše predstave koji čine zaista predivni i kvalitetni ljudi koji su nam u svakom smislu olakšali cijeli proces. Jako su nas lijepo ugostili u ovom kazalištu i priznajem da smo se već udomaćile pa će nam povratak u Zagreb teško pasti", kazala je Gloria.

Iako smo je često mogli vidjeti na kazališnim daskama, Gloria ima iskustva i na malim ekranima. Naime, šira publika je poznaje iz serije Novine, a otkrila nam je kako joj nije lako gledati sebe u filmu ili seriji.

"Volim kameru i volim snimanja, ali priznajem da mi nije lako gledati se u filmu ili seriji. To mi recimo teško pada. Vidim svaku manu i jako sam kritična prema sebi pa taj dio često i preskočim", priznaje.

image

Gloria Dubelj s dečkom Igorom Kovaem na premijeri predstave Tene Štivičić

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Čitajte i: Stil Anđele Ramljak je pravo osvježenje: ‘Često se oblačim poput likova koje igram‘

Svoje glumačke nedoumice Gloria često dijeli i sa svojim dugogodišnjim dečkom Igorom Kovačem, a upitali smo je kako izgleda suživot svoje umjetnika.

"Imamo iste ili barem slične ciljeve, dijelimo ista razmišljanja i lijepo je kada imaš nekoga tko te u potpunosti može razumjeti. Oboje smo kreativni pa često slobodno vrijeme provodimo svirajući, pjevajući, gledajući filmove, pričamo o kazalištu i predstavama, o knjigama. Ne mogu zamisliti da sve to nemam s kime podijeliti", otkrila je.

Ista profesija im pomaže i da jedno drugome budu najveća podrška prilikom rada na ulozi, a Gloria nam je kazala kako često pročitaju tekstove onoga drugog, što joj bude iznimno korisno i inspirativno. Par trenutno boravi u različitim gradovima, i to zbog proba u Šibeniku, a Gloria će 10. ožujka premijerno stati na šibensku scenu.

Linker
28. ožujak 2024 21:49