RAZGOVOR ZA GLORIJU

Filip Vidović: Previše povjerenja dajem ljudima koji to možda ne zaslužuju, ponekad me to košta

Glumac rođen prije 31 godinu u Splitu posudio je glas u prvom hrvatskom 3D animiranom filmu ‘Cvrčak i mravica‘, koji 5. siječnja dolazi u kina, te otkrio da mu je trenutačno u životnom fokusu riješiti stambeno pitanje.
Što najviše pamtite sa snimanja animiranog filma "Cvrčak i mravica"?

Uživao sam u tom procesu, imali smo veliku slobodu jer nije bila klasična sinkronizacija, nego su po glumcima radili animaciju. Specifičan proces, jako kreativan, zabavan i razigran.

Koji je vaš omiljeni crtić iz djetinjstva?

Mislim da na ovo pitanje većina ima sličan, ako ne i isti odgovor. Volim klasike pa pobjeđuje "Kralj lavova". Ipak je to najbolji crtić, obožavam ga.

Koji film ste najviše puta pogledali?

Trilogiju "Gospodar prstenova", razne "Harryje Pottere" i "Gladijatora". Inače volim filmove pogledati više puta. Prvi put da steknem dojam, a kasnije gledam detalje, glumce, režiju.

Na koji ste pak najviše plakali?

Često znam zaplakati na filmove i serije. Mislim da je potrebno ponekad se i na taj način isprazniti. Plakao sam na "Kralja lavova", "Gladijatora", "Titanic"...

Nedavno ste najavili jedan autorski projekt, o čemu je riječ?

S dvojicom prijatelja sam u završnoj fazi predstave, sve ostalo bit će iznenađenje.

image

Filip Vidović

BORIS KOVACEV CROPIX
Kakvi ste pred predstavu, imate li neke rituale, što vas može izbaciti iz takta?

Nisam tremaš i to me katkad čudi. Očekujem od sebe barem neku vrstu treme, ali nje gotovo nikad nema. Volim svoj mali ritual uoči predstave. Najčešće se sastoji od laganog zagrijavanja tijela i glasa.

Kako održavate dobru formu?

Nema se tu ništa posebno reći, samo red, rad i disciplina. Trening. Razni kružni, preventivni treninzi, klasična teretana, atletika, nedavno sam počeo i učiti boks. Volim da je raznovrsno i da ima svega. Ovisi o periodu koliko su intenzivne probe, ali ciljam da je minimum tri do četiri puta tjedno.

Imate li riješeno stambeno pitanje?

Budući da je riječ o ozbiljnom ulaganju, ne želim donijeti ishitrenu odluku. Planiram kupiti stan i mislim da je to jedan jako bitan korak u životu.

Je li vas polubrat Luka Vidović naučio nekim mađioničarskim trikovima?

Jednom prilikom me za ispit na Akademiji učio trikovima i to je bilo jako zabavno. Namučio sam se i s tih par jednostavnih trikova. Luka je baš maher u svom poslu i fantastično to radi. Nedavno se predstavio publici u Las Vegasu i ponosan sam na njega.

Plešete li, imate li plesnu partnericu?

Trenutačno ne plešem, ali volio bih opet početi jer mi nedostaje. Nažalost, zasad nemam plesnu partnericu, ali možda je pronađem uskoro.

Što vam je najviše pomoglo da se nakon ljubavnog brodoloma vratite u ravnotežu?

Volio bih da to ostane privatno.

Što vam je trenutačno u životnom fokusu?

Najviše posao i pronalazak stana, a druge stvari doći će s vremenom.

Koji je najbolji savjet koji vam je dala majka, glumica Gordana Gadžić, a koji otac, glumac Ivica Vidović?

Majka me često savjetuje i pomaže mi njezino bogato glumačko iskustvo, puno mi to znači. Tata, nažalost, više nije tu, ali uvijek se sjetim jednog njegovog savjeta: "Samo polako". U trenutku kad mi je trebao taj savjet dobio sam ga i odonda ga pamtim.

Čemu vas je naučila uloga "Ciganin, ali najljepši"?

Uvijek treba ostati skroman i prizeman i vjerovati u sebe. Uloga Sandija me naučila da vjerujem i u nešto što je naizgled nemoguće. Da uvijek slijedim svoje srce. Mislim da smo po tom pitanju i Sandi i ja jako slični.

Što znate skuhati, a što najviše volite jesti?

Svašta znam kuhati. Uvijek kuham slano, nikad slatko. Kuhanje volim od malih nogu. Moje najdraže jelo su lazanje.

Koje karakterne osobine biste voljeli promijeniti na sebi?

Dječačku naivnost koju imam i previše povjerenja koje dajem drugima koji možda to ne zaslužuju. Nisu to nužno loše osobine, ali ponekad me koštaju.

Na što vam nikada nije žao potrošiti novac?

Na hranu i masažu.

Vaša omiljena uzrečica?

Živote, robijo.

Što mislite o preimenovanju četiri ulice u Zagrebu koje nose nazive po pripadnicima režima NDH koje se će nazvati po našim istaknutim dramskim umjetnicama?

Takve promjene su potrebne jer tome uopće nije mjesto u Zagrebu i Hrvatskoj. Drago mi je što je riječ o četiri izuzetno bitne glumice za kazalište i film i drago mi je da su to žene jer nema puno ulica i trgova koji su nazvani po ženama. Takva promjena je izuzetno bitna.

Linker
18. travanj 2024 11:11