MATKO STANKOVIĆ NOVA TV
Povratak na ekrane

Filip Juričić o najvećem životnom postignuću, sinovima i osobi koja mu uvijek čuva leđa: "Uz njega sam prebrodio sve krize"

Zagrebački glumac vraća se na televizijske ekrane glavnom ulogom u novoj seriji Nove TV "U dobru i u zlu" u kojoj tumači lik uspješnog poduzetnika koji vodi dvostruki život i skriva mračnu tajnu.

Zagrebački glumac vraća se na televizijske ekrane glavnom ulogom u novoj seriji Nove TV "U dobru i u zlu" u kojoj tumači lik uspješnog poduzetnika koji vodi dvostruki život i skriva mračnu tajnu.

Filip Juričić (43) vratio se na male ekrane i to ulogom u novoj seriji "U dobru i zlu" čije prikazivanje kreće od 9. rujna na Novoj TV. U seriji utjelovljuje lik Veljka Sriće, čovjeka koji balansira između dvije obitelji i suočava se s posljedicama svog dvostrukog života. Domaća publika Filipa je imala prilike pobliže prvi put upoznati 2005. u seriji "Ljubav u zaleđu". Iako je od toga prošlo gotovo dva desetljeća, on je, kako kaže, i dalji isti. "Mislim da se duša ne mijenja, samo starimo i skupljamo neka nova iskustva. Ali esencija, ona baza je još uvijek ista. Na isti se način veselim novoj seriji, samo s jednim novim iskustvom. Ima nešto lijepo u tome, zrelije gledam na to sve. Ali Filip je zapravo ostao isti", govori nam glumac kojeg smo sreli na zagrebačkoj promociji prve epizode serije od koje se puno očekuje.

image

Filip na premijeri svoje nove serije

LUCIJA OČKO CROPIX

To ni ne čudi s obzirom na to da glumačka postava okuplja neka od najcjenjenijih imena hrvatskog glumišta, ali i mlade nade koje će zasigurno postati. Uz Filipa u glavnoj ulozi, tu su Ksenija Pajić, Mirna Medaković Stepinac, Iva Mihalić, Martina Stjepanović, Enes Vejzović, Katarina Baban, Jelena Miholjević, Žarko Radić, Momčilo Otašević, Filip Detelić, Ana Begić Tahiri, Tanja Smoje, Igor Kovač, Robert Plemić, Ammar Mešić, Lena Medar, Lana Ujević, Marija Klanac, Toma Medvešek, Iva Šimić Šakoronja, Dora Dimić Rakar, Amar Selimović, Tena Jeić Gajski, Ivona Dragaš Bilogrević, Filip Budimir. Život pod povećalom javnosti nikada mu nije bio stran, s obzirom na to da je odrastao u oca glumca, legendarnog Peru Juričića. "Mislim da mi je to pomoglo, ali ne u smislu da sam zbog njega dobivao uloge. To ne funkcionira u našem poslu ili ako i funkcionira onda to traje samo kratko. Razgovori s njim pomagali su mi cijeli život, u krizama, tijekom odrastanja i sazrijevanja u glumi. To je jedan maraton, a ja sam prošao cijeli taj put i mogao sam mu beskrajno vjerovati jer mi je otac. Krize i probleme koje ljudi doživljavaju u svakom poslu pa tako i u glumi, lakše sam prebrodio jer sam imao oca koji mi je govorio - ma doći će i loša serija i ona bolja, strpi se, kreni, radi, trudi se. Uvijek je bio tu kada sam malo pao i još uvijek je", ističe Filip.

image

Glumačka ekipa na premijeri nove serije "U dobru i zlu" Nove TV.

LUCIJA OČKO CROPIX

Njegovom liku u seriji važno je da bude dobar otac. On sam se u toj najvažnijoj životnoj ulozi našao kao mladić sa 26 godina kada je postao otac, danas 17-godišnjeg sina Jana, a prije šest godina dobio je i Lava. "Ne postoji ništa ljepše od toga da te netko zove tata. To je velika odgovornost, najteži posao na svijetu i ne mislim da sam tu neki vrhunski profesionalac. Mislim da su moji sinovi dobri dečki, zadovoljan sam kako su ispali. I to je jedna sreća, kada vidiš da se pretvaraju u dobre osobe. Ovaj manji je sladak, zabavlja nas i uživamo. Lijepo je poslije posla doći doma, biti s djecom. To je jednostavno prirodno, a prirodu treba pratiti. Sretan sam što sam Jana dobio rano i bio "mladi otac", pa sada imamo iste interese, zabavljamo se, skijamo, gledamo tekme. Uživam u tome što imam obitelj i što sam otac, a kakav sam to ćete morati pitati njih dvojicu", napominje Filip.

Osim očevih umjetničkih gena, Filip je nešto od toga naslijedio i od svoje majke Dubravke Gruber-Juričić za koju kaže da je nikad ne bih mijenjao. "Moja majka je povjesničarka umjetnosti, bila je striktna, dosta oštrija. Puno zna o tome, ali mene je uvijek više zanimala gluma. Ali od nje sam naslijedio disciplinu, odrješitost, ali i opuštenost te ležernost, koje sam ja otkrio tek kad sam bio malo stariji. Mama je posebno žena, nije jednostavno da ti je ona mama, ali ja sam najsretniji što je baš ona moja i ne bih je nikad mijenjao", priznaje Filip.

image

Glumac je ponosni otac dvojice sinova, 17-godišnjega Jana i 6-godišnjeg Lava

BILJANA BLIVAJS/CROPIX CROPIX

Raduje ga nova uloga u kojoj tumači uspješnog poduzetnika i posvećenog oca, no skriva tajnu koja bi mogla uništiti sve. Zapravo ima dvije obitelji, dva braka, ali njegova će istina morati izaći na vidjelo, u čemu se on u stvarnom životu ne može zamisliti. "Ponekad jedva čekam da skinem svoj kostim jer stvarno ne znaš kako se izvući iz problema u kakvom je on zapeo. Čovjek se malo zaigrao u životu, mislio je da će to sve proći, ali to je komplicirano i kompleksno. Ne bih se volio naći u situaciji Veljka Sriće, drago mi je što ga igram, ali draže mi je da imam ovako posloženi život", kaže.

Vjerujemo kako je pred Filipom još niz novih uloga i glumačkih avantura. Sa svojom dosadašnjom karijerom je i više nego zadovoljan, a na pitanje o najvećim životnim postignućima odgovara nam bez imalo razmišljanja. "To što sam još uvijek živ, zdrav i normalan. To mi je najveće postignuće, što se svaki dan probudim sretan da imam posao, kad vidim da su mi djeca zdrava i da se smiju, kad se ja dobro osjećam sretno, normalno, čini mi se da sam puno postigao", zaključuje Filip Juričić.

Linker
06. rujan 2024 08:08