Glumac otkriva

Fabijan Pavao Medvešek o najljepšoj ulozi: ‘Stiže prinova, jako se veselimo!‘

Jedan od najzaposlenijih mladih glumaca, koji se nedavno oženio svojom dugogodišnjom djevojkom Karlom Abramović, samo za Gloriju otkriva da će supruga i on postati roditelji.

Zagrebački glumac Fabijan Pavao Medvešek iza sebe ima dvadesetak kazališnih, četiri televizijske i dvije filmske uloge, no uskoro će sve zasjeniti ona životna za koju nema generalne probe ni pripreme - uloga oca. Za Gloriju je otkrio kako je njegova supruga, producentica Karla Abramović Medvešek, u drugom tromjesečju trudnoće.

"Bio sam presretan kada sam doznao da ću postati tata. Karla i ja se jako veselimo. Uopće nemam ideju što mi se događa, nisam još svjestan da ćemo postati roditelji. Istovremeno me obuzimaju strah i sreća. No, do sada sam imao sreće pa vjerujem da ni na ovom polju neću zakazati", ponosno govori Fabijan Pavao Medvešek.

U svom matičnom kazalištu Komedija paralelno radi pet predstava, uskoro ga čeka premijera još jedne - "Mnogo vike nizašto" u režiji Krešimira Dolenčića, a nedavno je postao i član žirija showa "Supertalent". Ne sjeća se kada je toliko radio, no svjestan je da će uskoro morati prebaciti u nižu brzinu.

image

Karla i Pavao Fabijan Medvešek

DAVOR PONGRACIC CROPIX

"Doslovno skačem iz predstave u predstavu, imam po dvije probe dnevno, procesi rada u kazalištu su vrlo intenzivni. Zbog toga me nema doma po cijele dane. Supruga zna biti žalosna kada me vidi toliko umornog, no puna je razumijevanja. Karla i ja zajedno smo već 11 godina, poznajemo se otkako smo bili djeca, zaljubili smo se kad je njoj bilo 17, a meni 18 godina i ona je moja srodna duša", govori glumac.

Njegovi roditelji, redatelj Rene Medvešek i nastavnica likovne kulture Milena Matijević Medvešek, jako su sretni jer im stiže unuče.

O svojim roditeljima Fabijan Pavao govori u superlativima, a njihove odgojne metode pomoći će mu da se bolje snađe u ulozi oca.

"Uvijek sam se uz njih osjećao voljeno i sigurno, stajali su iza mene i pružili mi sve što sam poželio, pa i slobodu i mogućnost izbora. Čak i kada sam u vrijeme puberteta radio nepodopštine, sve smo probleme rješavali razgovorom, vrlo suptilno su mi davali do znanja s čime se ne slažu. Njima dugujem sve što danas jesam, a prvenstveno sam sretan čovjek zadovoljan svojim životom. Volio bih da uspijem barem dio njihove ljubavi prenijeti na svoju djecu", priča Fabijan Pavao.

image

Fabijan Pavao Medvešek

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Imao je privilegij odrastati u velikoj obitelji, uz sestre Hanu i Martu te brata Marula, pa bi tu radost volio priuštiti i svojoj djeci.

"Bogatstvo je imati veliku obitelj i bilo je lijepo odrastati s njima. Teško mi je i nezamislivo kada čujem da netko ne razgovara sa svojom braćom ili sestrama. Djetinjstvo kakvo smo imali i odnos kakav danas imamo ne bih mijenjao nizašto na svijetu. Kod nas je uvijek bila puna kuća, posebno kada bi došao stric Sven Medvešek sa svojom djecom. Nikada nam nije bilo dosadno, živjeli smo kao u igraonici, uz puno buke i veselja", priča Fabijan Pavao. I dalje se trudi okupiti cijelu obitelj u domu barem za blagdane jer sestra Marta živi i radi u Berlinu, a Hana u Ljubljani.

image

Fabijan Pavao i Karla Medvešek vjenčali su se u Motovunu u svibnju ove godine

PRIVATNI ALBUM

Ne smeta mu što ga se vezalo uz oca redatelja, jer obožava tatin rad i upravo je on zaslužan što mu se kazalište uvuklo pod kožu.

Cijeli intervju s glumcem koji će priprema za najvažniju, ali i najljepšu ulogu u životu, čitajte u novom broju magazina Gloria!

image

Svakog četvrtka u prodaji!

GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

  • MARTINA VEROVIĆ Liderica novog doba
  • IVANA DOBROTIĆ, OLJA DRUŽIĆ LJUBOTINA, MARIJANA KLETEČKI RADOVIĆ I ANTONIJA PETRIČUŠIĆ Lavina dobrih ideja
  • GIANCARLO DEL MONACO Napokon vjenčanje s Lanom Kos
  • LJEPOTA I ZDRAVLJE Maja Šuput: Ljubav kao lijek i preventiva
  • MODA Ponovno buđenje hrvatske dizajnerske scene
  • GERTRAUD KLEMM Jedino nas ljutnja može probuditi
  • KUHINJA MARIJA MANDARIĆA Dobri duh hrvatske gastronomije
  • PUTOVANJE: CHAMPAGNE Ivica Mamić u domovini šampanjca
  • FELJTON: LETIZIA OD ŠPANJOLSKE Trn u oku rojalista
Linker
05. travanj 2024 22:32