Zoran Škugor na predstavljanju autobiografije Miroslava Lilića - Bez reprize
 Biljana Gaurina / Hanza Media
Mislio je da je prehlađen

Estradni menadžer o najtežoj dijagnozi: 'Tijelo me alarmiralo mjesecima, neozbiljno sam to shvatio'

Estradni menadžer Zoran Škugor prije sedam godina čuo je najgore riječi koje osoba može čuti - da ima rak. Pribrao se brzo i krenuo putem ozdravljenja, a svoja iskustva podijelio je s nama.

Pregled srca kod kardiologa doveo je estradnog menadžera Zorana Škugora do strašnog otkrića. Naime, prije sedam godina tijekom pregleda srca kardiolog mu je u razgovoru predložio da pregleda prostatu. Dotad nije imao takvih pregleda pa se nemalo iznenadio kada mu je liječnik ubrzo priopćio najtežu vijest - da ima rak. "Isprva sam bio u šoku, nevjerici... Par sati kasnije kroz glavu mi je prošla misao - tijelo je 'telefoniralo' mjesecima ranije, često sam imao mokrenje koje nisam mogao kontrolirati. Neozbiljno sam to shvatio i mislio da je pitanju prehlada koja će proći", priča Škugor za Gloria.hr.

Prvi dan od dijagnoze sam odmah promijenio prehranu.

Obratio se za pomoć poznaniku, urologu iz Varaždina, a on mu je preporučio lijek i rekao da - ako se odluči na operaciju, može preko njegovih kontakata doći do Austrije ili Njemačke gdje su operacije i liječenja uspješna. Prijatelj Guido Mineo preporučio mu je kliniku u Hamburgu, a onda je sam Škugor došao do alternativne klinike u Njemačkoj.

Zagreb, 171017.
Perkovceva 2.
U Novinarskom domu odrzana je promocija knjige za samopomoc Zasto guramo glavu u pijesak Mirjane Krizmanic. Knjiga je privukla veliku pozornost jer su je mnogi za vijeme promocije citali.
Na fotografiji: Zoran Skugor.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
CROPIX
Zoran Škugor na predstavljanju knjige Mirjane Krizmanić 'Zašto guramo glavu u pijesak' u Novinarskom domu 2017. godine

Dizanje imuniteta i zdrav život kao prioritet svakog dana

"Rekli su mi da se oni bave uzrokom, a ne posljedicom. Krenuo sam putem liječenja i ubrzo u Zagrebu izvadio nalaze koji su govorili da sam 'čist'", priča Škugor i dodaje da je zbog dijagnoze raka prostate promijenio život iz korijena. Uklonio je sve što mu pričinjava stres i orijentirao se na čišćenje tijela te dizanje imuniteta. "Prvi dan od dijagnoze sam odmah promijenio prehranu. Postoji i jedna biljna mješavina koja djeluje na puno toga u tijelu pa tako podiže i imunitet".

Poduzima niz mjera da mu imunitet uvijek bude na vrhuncu, da se tijelo može boriti sa svime što ga napada.

"Uzimam jedan mineral pomoću kojeg čistim organizam, par puta godišnje čistim kiseline i toksine u krvi pomoću njega, te tim načinom već dugo nisam ni gripu imao. Često odlazim u šetnje šumom radi kisika koji daju organizmu. Ipak, najviše mi odgovara biti uz more", jasan je Škugor.

Zagreb, 011019.
KD Lisinski
Proslava 50. obljetnice benda Novi fosili nazvana Za dobra stara vremena odrzana je u dvorani Lisinski. 
Na fotografiji: Zoran Skugor. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media
Krajem prošle godine Škugor je uživao i na koncertu nazvanom 'Za dobra stara vremena' u dvorani Lisinski

Ne bojim se onoga što nas čeka sutra.


Ističe važnost mentalnog zdravlja i prevencije

Jak imunitet bit će mu, vjeruje, saveznik i tijekom epidemije koronavirusa. Estradni menadžer koji je bio dijelom izgradnje hrvatske dance scene drži se svih uputa koje daju nadležni te vjeruje u svoje metode očuvanja zdravlja.

"Vani izlazim samo da kupim hranu, a svoje vrijeme provodim skoncentriran na sebe. Psihički sam miran", ističe i važnost mentalnog zdravlja te se prisjeća ratnih dana. "Imali smo sličnu situaciju za vrijeme rada, nismo znali hoće li nas bombardirati i kada, kao što je ovih dana i potres neočekivano udario. Neke se stvar ne mogu predvidjeti", jasan je.

Ipak, vjeruje u mjere koje su donesene te ističe da treba ostati pribran u svim situacijama. "Sve je u životu rješivo, zemlja koja podrhtava će se smiriti, a granice ponovno otvoriti", zaključuje menadžer ističući da treba biti strpljiv i 'stati na loptu'. Put je to prema ozdravljenju i miru koji je svakome potreban.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
12. travanj 2024 04:10