KULTNI BEND

Eskalirao sukob pjevača Bijelog dugmeta, opet zbog iste stvari: Tifa napustio binu, ali se vratio na nagovor menadžera

Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa posvađali su se na koncertu u Beogradu. Tifa je tijekom izvođenja pjesme "Ružica si bila" bubicu bacio na pod i sišao s pozornice...

Sukob Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tife iz kultnog benda Bijelo dugme dogodio se ponovno na nastupu u srijedu na Beer Festu u Beogradu. Tifa je u jednom trenutku tijekom izvođenja pjesme "Ružica si bila" napustio pozornicu, piše portal B92. Na nagovor menadžera ipak se vratio na scenu i jedva se na kraju koncerta poklonio publici. Tifa je trebao otpjevati svoj dio pjesme, no Alen se ubacio i zbog toga je navodno poludio. Bacio je bubicu na scenu i istrčao s bine, a potom je otišao i govorio "što će on meni upadati u pjesmu".

Ovo nije prvi put da se dogodio sukob između dvojice proslavljenih pjevača. Prije tri godine posvađali su se na koncertu u crnogorskoj Budvi na Staru godinu, a navodno je došlo i do fizičkog sukoba.

image
Alan Islamović
RONALD GORSIC/CROPIX

Prema pisanju Blica, pjevači navodno nisu htjeli zajedno izaći na pozornicu. Ipak, na scenu je prvi kročio Alen, a nije htio sići s bine onda kad se treba popesti Tifa. Islamović je nastavio s pjevanjem pri čemu je izvodio i pjevačke dionice svog kolege. Tifa je navodno nastavio s vrijeđanjem, a Islamović ga je po silasku s pozornice udario glavom u čelo. Mladen mu je uzvratio udarcem u rame, no tad se umiješalo osiguranje i nastao je popriličan kaos. Dva dana nakon toga oglasio se Islamović rekavši: "Nema od toga ništa. Sve je to šuplja priča".

Čitajte i: Najljepše iznenađenje: Alen Islamović slavi, stigao drugi unuk

Sukobu unutar grupe traju od samog osnutka. Prve su trzavice počele 1984. godine kada je bend napustio Željko Bebek, navodno zbog neslaganja s Bregovićem. Naime, navodno se Bebeku nije sviđala politizacija glazbe. Prije desetak godina je Bregović planirao čak i tužbu podnijeti protiv Bebeka, Islamovića i Tife, ocjenjujući da zloporabe ime 'Bijelo dugme'. Ishod i eventualni iznos odštete ostao je tajan. Posvađao se spomenuti trojac i 2005. s Bregovićem, tvrdili su da su u odnosu na njega tijekom povratničke turneje zaradili mrvice.

image
Mladen Vojičić Tifa

CROPIX

Čitajte i: Preminula je muza velikog hita, Željko Bebek se oprostio od legendarne Selme: 'Putuj, Selma...'

Linker
22. travanj 2024 00:44