šok u showu

Emotivni Leo nakon ispadanja iz Masterchefa otkrio planove i svog favorita za pobjedu

Posljednji muški kandidat u Masterchefu Leo Jurešić se oprostio od žirija i gledatelja, a za titulu se dalje natječu Lora Cepetić, Maja Šabić, Malea Alduk i Maja Jalšovec.

"Sitnice su presudile i odluka žirija je pravedna. Najponosniji sam na vinovu lozu, to je najbolje jelo koje sam skuhao u emisiji. Prvo ću se dobro odmoriti, a nakon toga ću svakako nastaviti kuhati. Žao mi je što nisam ušao u finale, a moj favorit za pobjedu je Matea", kaže Leo Jurešić koji se u sinoćnjoj emisiji emotivno oprostio od kolegica koje nastavljaju borbu za titulu MasterChefa i članova žirija.

U emisiji je doživio brojne stresove i anegdote, uspone i padove, a na kraju se u suzama oprostio od showa u kojem se kvalificirao među top pet natjecatelja. Nervoza koja ga je obuzela odigrala je veliku ulogu u repliciranju mesnog jela chefa Damira Tomljanovića, te je napustio MasterChef samo par dana prije finala.

image

Leo Jurešić se za ostanak u Masterchefu borio s Majom Šabić, Mateom Alduk i Majom Jalšovec

LUKA DUBROJA

"Zadnja dva i pol mjeseca kuhao sam jako dobro. Pamtit ću ljude, i dobre i loše trenutke. Ovo će putovanje ostati u mom lijepom sjećanju‘‘, rekao je Leo.

Kad su vidjeli koji je zadatak stavio pred njih Damir, Maja Jalšovec je komentirala: ‘‘Najizazovnije će mi biti napraviti roladu i dobiti boje koje su na pokaznom tanjuru‘‘.

‘‘Okusi su moćni i balansirani, vraćaju te u neko lijepo mjesto u glavi, u okus nedjelje i nedjeljnih pečenja. Sve je poznato, ali na nekom novom nivou‘‘, rekla je Matea Alduk te dodala da je prilikom izrade važno fokusirati se na okuse i teksture.

image

Leo je bio nervozan i - izgubio

LUKA DUBROJA

Damir se potrudio da im napiše sve detalje, pa se recept nalazio na desetak stranica. Leo je bio u tolikom stresu da nije mogao staviti rukavice na ruke kad se porezao i na pokušaj stavljanja rukavica potrošio je dosta vremena. No u tom je trenutku čak bio u prednosti nad Majama i Mateom.

image

Leo je izjavio da je u showu naučio mnogo o kuhanju i sebi samome

LUKA DUBROJA

‘‘Od starta sam trčala. Mozak mi nije bio ni u jednom trenutku slobodan od misli‘‘, rekla je Matea, a Maja Jalšovec je primijetila da Matea inače dobro plete pa da joj vezanje mesa neće biti problem.

‘‘Imala sam problem s koncem, jer mi se doslovno rastapao na tavi. Vadila sam ga van i ponovno vezala. Izgubila sam tu više vremena nego sam planirala izgubiti‘‘, ispričala je Maja Šabić. Drugi pokušaj ispao je dobro i krenula je kuhati dalje.

image

Leo se emotivno oprostio od ekipe

LUKA DUBROJA

‘‘Umak treba biti intenzivan i treba ga korektno odraditi‘‘, kaže Matea, a i Leo je primijetio isto. No, tijekom kuhanja ga je više puta uhvatila nervoza, pa je zaboravio što se stavlja u tartar, a raspitivao se kod kandidata i za neke postupke koji su bili jasno opisani u receptu. Osim toga, radna jedinica cijelo mu je vrijeme bila u velikom neredu.

‘‘Zapravo na kraju uvijek pobjeđuje okus‘‘, rekao je Melkior Bašić, a Damir dodao: ‘‘Radije bih imao pet dobrih komponenti na tanjuru, nego šest loših.‘‘

image

Članovi žirija Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin i Melkior Bašić

LUKA DUBROJA

U dvije minute prije kraja Maja Jalšovec nije mogla pronaći blender, pa se morala na brzinu snaći s metodom gnječenja vilicom. Kad je došlo vrijeme serviranja, Leo na neurednoj ranoj jedinici nije mogao pronaći svoj pommes souffle. ‘‘Sve sam napravio, a ništa od toga‘‘, rekao je, jer je shvatio i da mu se umak razlio po tanjuru.

‘‘Htjela bih da je to sve deset puta bolje. Možda bi bilo bolje kad bih ponovila drugi puta‘‘, rekla je Matea nakon što je odzvonila i zadnja minuta. ‘‘Vrlo uredan tanjur. Nedostaje jedna komponenta - stakleni krumpir, ali nije radi jedne komponente žrtvovala cijeli tanjur‘‘, primijetio je Damir kada je vidio njezin tanjur kojeg je pred žiri donijela prva.

‘‘Možemo se složiti da je Matea jako dobro snašla‘‘, rekao je Stjepan Vukadin nakon što je probao Mateinu repliku Damirovog tanjura. Sljedeća je jelo žiriju donijela Maja Šabić. ‘‘Moram priznati da je bilo jurnjave‘‘, rekla je ona. Odmah je Stjepan vidio da je konzistencija jela kod nje dobra, ali i njoj je nedostajao stakleni krumpir.

Leo je bio zadovoljan sa sočnim mesom, ali mnoge druge komponente nisu mu uspjele. Ipak, za razliku od drugih, stakleni je krumpir imao na tanjuru. ‘‘Bio sam do sada smiren‘‘, kazao je žiriju, a Stjepan mu je napomenuo kako su oni primijetili da ‘‘puca na sitnice‘‘ i ‘‘ne zna kontrolirati situaciju‘‘.

image

Leo je bio nervozan i - izgubio

LUKA DUBROJA

‘‘Ovdje je umak najveći problem‘‘, kazao je Stjepan nakon što je kušao jelo. ‘‘Počela sam jako dobro, ali u zadnje dvije minute sam izgubila glavu‘‘, ispričala je Maja Jalšovec žiriju.

Na kraju žiri je posebno izdvojio Mateu kao kandidatkinju koja je napravila posebno dobro jelo. ‘‘Našla si samopouzdanje i imaš fokus‘‘, rekao joj je Damir Tomljanović te dodao da se raduje njezinom sljedećem kuhanju.

Kada je čula da je Leo taj koji je ovaj put skuhao najlošiji tanjur, Maja Jalšovec je zaplakala. A ni Leo nije ostao ravnodušan, te je i on pustio suze. ‘‘Gotovo je. Top pet, volio bih da je trajalo duže, ali što je, tu je‘‘, rekao je Leo. Stjepan se osvrnuo na njegov angažman u kuhinji kazavši mu da se rijetko susreću tako talentirane osobe kao što je on, a ni Melkioru nije bilo svejedno kad je vidio koliko je Leu teško.

‘‘O sebi sam naučio jako puno, nisam ni sam mislio da ću tako dobro kuhati i da ću imati tako dobar fokus‘‘, rekao je Leo za kraj.

U MasterChefu ostaju još Lora Cepetić, Maja Šabić, Matea Alduk i Maja Jalšovec. A koja od njih će na kraju dobiti titulu MasterChefa saznat ćemo uskoro.

Linker
18. travanj 2024 23:21