NOVA GLORIA

Ema Branica: "Ljubav sam pronašla na otoku"

Ema Branica, reporterka i voditeljica emisije "Provjereno", otkriva zbog čega je - i zbog koga- srce stalno vuče na Zlarin te zašto joj zaruke s prezimenjakom Pavlom traju već šest godina.

Ona dobro zna što znači nositi glavu u torbi. Dok priprema emisiju "Provjereno", urednica i voditeljica Ema Branica nerijetko se izlaže i po život opasnim situacijama, a isto tako - što zbog posla, što zbog ljubavnog života - često ne zna gdje će se sutra probuditi. Zbog toga telefonski razgovori s prijateljicama obično počinju njihovim pitanjem - u kojem si gradu? Iako rođena Zagrepčanka, Emu srce od djetinjstva vuče na otok Zlarin u blizini Šibenika, a prije osam godina ondje se zaljubila u svog prezimenjaka, Pavla Branicu. S godinu dana starijim ugostiteljem prvi je put zaiskrilo kad joj je bilo samo 14 godina, no bila je to kratkotrajna školska ljubav, a godinama kasnije susretali su se samo u prolazu.

image
GLORIA PRODUKCIJA

"Moja majka Zoja je rodom s Brača, otac Ivo sa Zlarina, i vezana sam za oba otoka - iako moram reći da mi je Zlarin nekako više prirastao srcu. Gotovo svaki vikend sam ondje. Pavle je cijeli život proveo u Dalmaciji i njemu je veći stres dolazak u Zagreb, a meni pak sunce i more pune baterije pa mi godi svaki posjet. Kad osnujemo obitelj, voljeli bismo živjeti dio godine u Zagrebu, a dio na Zlarinu", govori Ema, koja je zaručena za Pavla još od 2017. Prisjećajući se dana kad ju je dragi zaprosio, kaže da je cijeli otok znao da će se to dogoditi - osim nje. Kad ju je pozvao, mislila je da idu na kupanje sa psima.

image
NIKSA STIPANICEV/ CROPIX

"Možda nije ispalo baš kako je zamišljao, ali bilo je to jako romantično i oboje smo plakali pola dana. Planirali smo vjenčanje, ali je stigla pandemija i sve smo obustavili. Sklonija sam intimnoj ceremoniji na plaži, dok Pavle želi veliki tulum sa svim prijateljima. No, nikako da se uhvatimo u koštac s organizacijom. U ovom trenutku još nemamo ni određen datum vjenčanja, ponajviše zato što mi se većina planova u životu izjalovila. To je cijena mojeg posla, koji mi diktira život. Možda će Pavle na kraju sve dogovoriti, a ja ću se samo pojaviti na vjenčanju. A možda ću mu sa 65 godina, kao Bepina Luigiju, reći: "Ka‘š me odvest prid oltar?", smije se Ema Branica, koju trenutačno više brine kako će proći maturalno putovanje u Španjolsku, kamo je otputovao Pavlov sin iz prijašnje veze.

image
NIKSA STIPANICEV/ CROPIX

"Volim ga najviše na svijetu i brinem se kao da sam mu mama. On već ima 18 godina i imam s njim odličan odnos, baš kao i s njegovom majkom", govori Ema, dodajući da se i u njoj bude majčinski osjećaji te da bi voljela da se njoj i Pavlu uskoro ostvari i ta želja. Svjesna je, kaže, da će biti jako zahtjevno uskladiti obiteljski život s jako zahtjevnim i stresnim poslom.

Cijeli razgovor s Emom Branicom u kojem govori i zašto roditeljima i zaručniku prešućuje priče na kojima radi u "Provjerenom" te kako je smogla hrabrosti nastaviti raditi taj posao i nakon napada koji je doživjela.

U NOVOM BROJU NE PROPUSTITE:

  • INTERVJU: FILIP MILETIĆ
  • Bračna kriza švedske prijestolonasljednice
  • SLAVICA KNEŽEVIĆ: Nakon infarkta na pozornicu
  • Nove zvijezde kozmetičke industrije
  • PHOEBE PHILO: Novi početak britanske dizajnerice
  • SAŠA ŠEKORANJA: Novi prostor kreacije poznatog zagrebačkog florista
  • LEONARD BERNSTEIN: Dvostruki život najpoznatijeg američkog dirigenta i skladatelja

Linker
18. travanj 2024 17:37