Baš nema sreće

Elon Musk nije dorastao privatnim izazovima: nakon tri razvoda neslavno propadaju i ostale veze

Osebujni milijarder, koji svojim letjelicama osvaja svemir, u privatnom životu nije dorastao izazovima: nakon tri razvoda i propale veze s Amber Heard prekinuo je i s glazbenicom Grimes, s kojom je proveo posljednje tri godine.

Elon Musk možda jest vizionar čije letjelice osvajaju svemir, a električni automobili Tesla pokoravaju svijet, i pritom i jedan od najbogatijih ljudi na planetu s imutkom od pedesetak milijardi dolara, ali genijalni inovator očito nije emocionalno dorastao postojanoj vezi. Ili mu futuristički poslovni pothvati oduzimaju previše vremena i pozornosti - ili pak jednostavno nema sreće u ljubavi.

Kako god bilo, ovih dana u svjetskoj je javnosti, osobito onoj koja život uglavnom provodi na društvenim mrežama, gromoglasno odjeknula vijest da su Musk (50) i njegova partnerica Grimes (33), ujedno majka najmlađeg od Muskovih sedmero djece, raskinuli vezu nakon što su zajedno bili tri godine. Musk je doduše pokušao malo ublažiti situaciju pa je izjavio da su se “napola rastali” i kako je riječ o tome da njega i Grimes, glazbenicu pravim imenom Claire Boucher, razdvajaju poslovne obaveze, a ne međusobne trzavice.

image
Elon Musk i sin "X"
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

- Zbog posla s Teslom i tvrtkom SpaceX uglavnom sam u Teksasu ili u inozemstvu, dok je Grimes po prirodi stvari najviše u Los Angelesu. Sad smo napola razdvojeni, ali i dalje se volimo, često se viđamo i dobro se slažemo. Evo, ona je upravo sada sa mnom, a maleni X spava u susjednoj sobi - izjavio je Musk, kao da želi reći da je zapravo sve u najboljem redu.

Samo godinu dana nakon što im se rodio sin slavni par okončao vezu: Elon Musk priznao poraz

No, Grimes se vjerojatno ne bi složila s takvom ružičastom slikom; pozorni pratitelji njezinih i Muskovih prepucavanja na Twitteru i Instagramu već su primijetili da u vezi nije sve savršeno, premda je ispočetka izgledalo da su glazbenica i tehnološki mag idealan spoj.

Genijalac kojeg su u rodnoj Južnoj Africi maltretirali i učenici u školi i brat, sestra i otac kod kuće, Musk je vrlo mlad pobjegao u Kanadu, odakle je rodom njegova voljena majka Maye, a zatim u SAD, gdje je diplomirao fiziku i ekonomiju i brzo se bacio u biznis. Počeo je s uspješnim projektima poput PayPala, a zatim stvorio Tesla Motors, danas najjaču automobilsku kuću na svijetu, te SpaceX, tvrtku za istraživanje svemira, a radi na još nizu futurističkih zamisli kao što su superbrzi vlakovi i ugradnja elektronike u ljudski mozak, sve to zahvaljujući fanatičnoj disciplini i ubitačnom tempu. Na spavanje ide poslije jedan u noći, budi se u sedam, rijetko uzima pauzu za ručak i radi najmanje 120 sati tjedno jer, kako kaže, nitko nije promijenio svijet radeći 40 sati tjedno.

S Grimes, autoricom pet albuma elektroničke glazbe koja ne skriva da je konzumirala amfetamine i LSD, spojilo ga je zanimanje za elektroniku i to što su na Twitteru oboje objavili istu štrebersku šalu o umjetnoj inteligenciji, jedva shvatljivu neupućenima. No, sigurno ih je najviše povezalo to što je i Grimes radoholičarka i po fanatičnom se odnosu prema poslu može usporediti s Muskom. Kad je 2012. snimala album “Visions”, koji je dobio nagradu Juno, zatvorila se sasvim sama u sobu i tri tjedna nije ni jela ni spavala.

image
Talulah Riley i Elon Musk
ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

- Devetog dana počne prava ludnica. Mozak nema nikakve stimulacije pa počne sam popunjavati praznine. Imala sam osjećaj da kroz mene govore duhovi, da je moja glazba Božji dar - rekla je Grimes, Kanađanka koja je studirala rusku književnost i neuroznanost pa onda sve zapanjila kad se posvetila glazbi.

Spoj te dvije nesvakidašnje osobnosti rezultirao je uzbudljivom i, kako se moglo i pretpostaviti, ne uvijek stabilnom vezom. Zajedno su se u javnosti prvi put pojavili u proljeće 2018. na Met Gala večeri, a u svibnju 2020. Musk je Twitterom obavijestio pratitelje da su on i Grimes dobili dijete, dječaka kojem su dali ime X AE A-12, neobično čak i za tako izvanserijski par. Kako su objasnili, X stoji za nepoznatu varijablu, AE je vilinski način pisanja kratice AI za umjetnu inteligenciju, a A-12 je Archangel 12, po Grimes i Musku najbolja letjelica u povijesti avijacije. Ime se sad piše X AE A-Xii (jer po kalifornijskom zakonu u imenu ne smije biti brojeva), a kako se točno izgovara, predmet je rasprave.

Ostala Muskova djeca imaju znatno običnija imena, premda ni njihova majka nije baš standar- dna osoba. Justine Wilson, tad buduću spisateljicu s crnim pojasom u tae kwon dou, Musk je upoznao na faksu u Kanadi i godinama joj se udvarao šaljući joj ruže i romantična pisma. No, romantika se raspršila već na vjenčanju 2000. kad joj je Musk šapnuo na uho: - U ovom braku ja sam alfa. Justine mu je rodila pet sinova - malog Nevadu koji je umro u dobi od samo dva i pol mjeseca od sindroma dojenačke smrti, zatim uz pomoć umjetne oplodnje blizance Griffina i Xaviera, danas 17-godišnjake, pa dvije godine poslije trojke Damiana, Saxona i Kaia - ali Muska to nije smekšalo i neprestano joj je prigovarao.

Ispovijest prve supruge Elona Muska! Ostavio ju je s petero djece, bez novčića - nakon mučnog braka

- Ja sam ti žena, a ne djelatnica - podsjećala ga je Justine, a on bi joj odbrusio: - Da si mi djelatnica, već bih te otpustio.

Par je živio raskošno, družio se s Richardom Bransonom, Bonom Voxom, Leonardom DiCaprijem, Larryjem Pageom i Paris Hilton, ali Musk se hrvao s poslom, otpuštao zaposlenike zbog najmanje pogreške, prijetio im da će im odrezati jaja i zanemarivao ženine potrebe.

Razveli su se 2008., a samo dvije godine poslije Musk se oženio tada 22-godišnjom glumicom Talulah Riley. No, ni tu nije sve teklo glatko.

- Mislila sam da počinjem život s milijarderom jet-setterom koji osvaja svijet, a ispalo je malo drukčije - poslije je rekla Talulah, koja je s Muskom prošla doista teško razdoblje. Tesla je donosio samo gubitke, dok SpaceX nije nikako uspijevao lansirati svoju prvu raketu i Musk je zapravo preživljavao posuđujući novac od prijatelja. Brak nije mogao izdržati takve krize pa se par rastao baš kad je Musku napokon opet krenulo u poslu. Ponovno su se spojili nakon manje od godinu dana. “Nedostajao mi je jer sam ga voljela”, priznala je Talulah, a onda su se 2016. još jednom rastali, ovaj put trajno, pri čemu je Musk bivšoj supruzi isplatio oko 15 milijuna dolara.

image
Amber Heard i Elon Musk
MEDIA-MODE/SPLASH/PROFIMEDIA

Ubrzo nakon razvoda Musk je ponovno prohodao s glumicom, ovaj put s 14 godina mlađom Amber Heard, koja se pak netom prije razvela od Johnnyja Deppa, i to dosta burno, uz optužbe da ju je glumac fizički zlostavljao, gađao telefonima i još koješta. Depp je mlađahnu Amber upoznao na snimanju filma “The Rum Diary”, zbog nje nogirao francusku pjevačicu i glumicu Vanessu Paradis s kojom je imao dvoje djece i vjenčao se s Amber na svojem privatnom otoku, ali brak nije potrajao ni dvije godine. I dok je Amber tražila da joj Depp nakon razvoda isplati sedam milijuna dolara, on je protiv nje podnio tužbu zahtijevajući ravno 50 milijuna odštete zato što ga je oklevetala da je nasilnik i tvrdeći da ga je varala s Muskom dok su još bili u braku - što je Musk zanijekao pa zapečatio ljubav s Amber fotografijom na Instagramu na kojoj su njih dvoje u restoranu MooMoo u ljetovalištu Gold Coast u Australiji, a Musk na obrazu ima crveni otisak Amberinih senzualnih usana. No, i ta je veza imala puno uspona i padova, sve dok se par nije definitivno rastao početkom 2018. Samo nekoliko mjeseci poslije Musk i Grimes pojavili su se kao par na gala zabavi u Metropolitanu, on u bijelom smokingu, ona u crno-bijeloj kreaciji koju je navodno on dizajnirao, s ogrlicom u obliku slova T kao logo Tesle.

image
Elon Musk
HANNIBAL HANSCHKE/AFP/PROFIMEDIA

Odonda je Grimes skinula ogrlicu, a nedavno je u šali najavila kako će postati konkurencija Musku i njegovu poslu s NASA-om koja mu plaća 178 milijuna dolara da istraži je li Jupiterov mjesec Europa pogodan za život te da će samostalno kolonizirati Europu i tamo osnovati “lezbijsku svemirsku komunu”. Možda malo preekscentrično čak i za Muska.

Linker
25. travanj 2024 08:12