PRINOVA U OBITELJI

Edin Mehmedović: ‘Shvatit će me svi muškarci, koji još nisu očevi, kad prvi put prime svoju bebu u ruke‘

U obitelj zagrebačkog kineziologa nekoliko dana prije Božića stigla je prinova, a samo za Gloria.hr otkrio je kako su se on i supruga Petra odlučili za ime, kako su Lorena i Linda prihvatile sestru te kojim ga je lekcijama očinstvo naučilo!

Nekoliko dana prije Božića obitelj Edina Mehmedovića postala je bogatija za jednog člana, a zagrebački kineziolog i supruga Petra ne mogu sakriti sreću!

Trener iz RTL-ovog showa 'Život na vagi' postao je otac po treći put, a kako dolaze sve dobre ideje - na prijedlog supruge Petre, tako se mladi bračni par i odlučio za ime - našalio se mnogima omiljeni trener pa je dodao: "Iako je to naša interna fora da ju mogu zafrkavati, istina je da nam se ime Ariana svidjelo oboma na prvu pa nismo više htjeli eksperimentirati dok ne kažemo curama i vidimo njihovu reakciju. Naravno one su se odmah sjetile svoje omiljene pjevačice Ariane Grande, pa je ime ostalo zacementirano i nije bilo povratka".

image

Edin je trenutno zadužen za zabavljanje starijim kćerkica, dok Petra u prvim tjednima više brine o malenoj Ariani.

PRIVATNA ARHIVA

Osmogodišnja Linda i šestogodišnja Lorena na rođenje sestre reagirale su kao na poklone pod borom: "Prvih par dana opće ludilo, a sad su se već polako počele navikavati", objasnio je Edin pa je dodao kako Linda kao starija kćerka pomaže mami, dok Lorena malenu seku za sada samo povremeno drži u naručju dok spava ili joj ukrade igračke, tj. čuva ih dok Ariana malo ne naraste.

Čitajte i: Obitelj mu je najbolja terapija: Edo je trenirao naše najpoznatije zvijezde, ali supruga se još ‘ne da‘

"Eh, kad bi se emocije mogle jednostavno opisati riječima. Nisam ni u najluđem snu mogao sanjati da ću ja jednog dana postati tata triju prekrasnih djevojčica. Zbilja nevjerojatno zvuči, samo kad to izgovorim preplave me emocije. Iako se supruga često znala šaliti da sam i ja jedno od djece u kući, osjećam kako sam ipak malo zreliji ovaj put, a bome i iskusniji. Od trenutka kad kročiš nogom u tu bolnicu (treća sreća u Vinogradskoj za koju imamo samo riječi hvale), imaš osjećaj izvantjelesnog iskustva", ispričao nam je sretan tata pa je kratko opisao i iskustvo s Petrinim trećim porodom.

"Supruga je išla treći put na carski, pa smo mogli otprilike ''prognozirati'' kad će biti porod, međutim ipak te omami to iskustvo. Sjećam se kako me sestra zvala da dođem vidjeti malu te mi ''izdiktirala'' mjere, ali ja nisam mogao primiti ni jednu jedinu informaciju i to do te mjere da su me posjele i na komad papira napisale prve podatke o Ariani. Zbilja nevjerojatno iskustvo", opisao je trener.

Čitajte i: Simpatični trener Života na vagi otkriva koliko je malo potrebno da budemo sretni, ali i u dobroj formi

Za sada, u prvim tjednima je u 'noćnim smjenama' odgovorna Petra, a privremeno joj pomaže i Edin čiji je glavni zadatak zabaviti dvije starije sestre pa ih vodi na skijanje, planinarenje, vožnju biciklom ili u skate park.

"Ako smo nešto naučili do sad onda je to da nema pravila. Očekuj neočekivano i budi stalno spreman. To je zamka kod prve djece, navikneš se na neke ritmove spavanja i dojenja, ali te brzo iznenadi neki novi raspored pa se ne snalaziš u tom limbu. Međutim najvažnija lekcija koju smo naučili sa prve dvije je da ovaj period traje prekratko i zato uživamo maksimalno u svemu", otkrio nam je Edin kako se osjeća oko očinstva te nam je opisao zgodu koja mu se najviše urezala u sjećanje.

image

Edin Mehmedović s Arianom.

PRIVATNA ARHIVA

"Znate, ponekad se sjetim sebe od prije nekih desetak godina i pogleda na život koje sam tad imao. Vjerojatno kao i većina muškaraca, nisam se previše bavio razmišljanjima o stvaranju obitelji i očinstvu. Sjećam se jedne zgode kad sam u parku vidio jednog tatu s malom bebom i tad sam prvi put u životu mogao zamisliti sebe u toj ulozi. Par mjeseci poslije saznao sam da ću prvi put postati tata. I tako počinje sazrijevanje u muškarca. Neka se ne naljute svi dečki koji još nisu postali tate, shvatit će me kad prvi put prime svoju bebu u ruke. Tada polako počinješ razumjeti svoje roditelje i njihove strahove, učiš se strpljenju i nježnosti. A najvažnija lekcija je da zapravo očinstvo nije samo zadatak odgajanja djece, već prilika da i mi učimo od njih", zaključio je Edin, koji ponosno pokazuje zahvalnost na svojoj, sada proširenoj obitelji.

Linker
20. travanj 2024 08:11