Uskoro prijevod na hrvatski

Dvije kreativke osmislile su intimni vodič za cure: Cilj im je educiranje žena svih generacija

Kako bi djevojčicama pomogle da se lakše nose s izazovima puberteta, među kojima je i prva mjesečnica, Ana Ivušić i Antonija Bačić osmislile su slikovnicu ‘Wonder Girls Guide Book‘ čiji je sadržaj koristan i roditeljima.

Ulazak u pubertet nosi brojne brige, a kod djevojčica i onu oko prve mjesečnice. Zato su Ana Ivušić (43) i Antonija Bačić (31) s brendom Intimina posljednjih pola godine radile na slikovnici ‘Wonder Girls Guide Book’, koja se bavi tom problematikom. Objavljena je ovih dana na engleskom jeziku, prevedena na francuski, španjolski, njemački i talijanski jezik, a u planu je i hrvatski prijevod.

image
Knjiga ‘Wonder Girls Guide Book'.
PROMO

- U slikovnici je pet priča o pet stvarnih djevojčica, odnosno članica kreativnog tima Intimine koja nudi proizvode za žensko intimno zdravlje. Kroz razgovor u pauzama posla shvatile smo da svaka ima neku neugodnu priču vezanu uz prvu menstruaciju. Slikovnicom želimo djevojčicama objasniti da mjesečnica nije tabu i da se ne događa ništa neobično, a i motivirat će roditelje da o tome razgovaraju sa svojim djevojčicama - kaže Ana, autorica slikovnice i kreativna direktorica, koja posljednjih godinu dana živi u Londonu s dečkom Adamom, IT stručnjakom.

Čitajte i: ‘Žive biljne slike‘ savršen su ukras svakom prostoru: Mladi kreativac otkrio nam je sve o svojim osebujnim radovima

image
Autorica slikovnice Ana Ivušić.
Privatni album

Antoniju, ilustratoricu slikovnice i dizajnericu brenda, poznaje pet godina, a kako ona živi u Zagrebu, svakodnevno komuniciraju Skypeom.

- Ilustracije sam prema Aninom tekstu prvo radila na papiru pa ih pretvarala u digitalne u programu Procreate. Uglavnom smo imale istu viziju likova, a za jednu od prvih ilustracija obje nas je inspirirao film ‘The Sisterhood of the Traveling Pants’ - govori Antonija, koja je diplomirala nove medije na Likovnoj akademiji u Zagrebu.

image
Antonija Bačić napravila je ilustracije.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Slikovnica se dobije na dar prilikom narudžbe jednog od njihovih proizvoda na webshopu. U planu im je od ove slikovnice stvoriti audiobook, ali i proširiti educiranje žena svih generacija - pa tako i onih u menopauzi.

Linker
14. travanj 2024 16:37