SASVIM ISKRENO

Dubravka Cetinski prvi put o moždanom udaru: ‘Oduzele su mi se ruka i noga, samo sam pala‘

Supruga popularnog rovinjskog pjevača u prvom razgovoru za medije otkrila je uz čiju je pomoć svladala strah od posljedica teške bolesti.

Dubravka Cetinski, supruga popularnog rovinjskog pjevača Tonyja Cetinskog, prvi je put pred kamerama za emisiju IN Magazin progovorila o moždanom udaru koji je doživjela 2019. godine. Dogodilo se to u njihovom domu kad se Dubravki oduzela desna strana tijela zbog čega je pala na pod. Njezin suprug je srećom ostao pribran i svojom adekvatnom reakcijom joj je spasio život, ispričala je, a svoju borbu s posljedicama moždanog udara odlučila je podijeliti s javnosti kako bi osvjestila i potaknula druge žene da reagiraju.

"Dva dana prije toga osjećala sam simptome koje sam zanemarila, bili su trnci. Trećeg dana oduzeli su mi se desna ruka i desna noga, počele su se grčiti i samo sam pala", prisjetila se Dubravka.

image

Tony i Dubravka Cetinski u Jeruzalemu

FACEBOOK

"Ja sam je čuo da je viknula, a nakon toga je pala. Došao sam na terasu, vidio kako se trese, jer se njezin moždani udar manifestirao kao ‘gran mal‘, najteži oblik epilepsije. Pozvao sam hitnu pomoć i bio uz nju stalno, a pomislio sam da je gotovo kad je duboko izdahnula. No, to je zapravo bio znak da se proces smiruje, a Dubravka je nakon toga nekako došla k sebi", ispričao je Tony.

Srećom, hitna pomoć stigla je na vrijeme i Dubravka Cetinski bila je zbrinuta u riječkoj bolnici.

"U početku mi je bilo jako teško jer me obuzeo strah, a strah je zapravo najgori neprijatelj i tu vam je bitna podrška najmilijih. Ja sam imala podršku svoje majke, svojeg supruga, svoje familije. Jer stalno nekako razmišljate: ‘Evo sad će se to ponovit! Opet će mi se to desit!‘ U tim trenucima, jednom se morate naljutiti na sve to i reći ‘OK, dosta bi bilo, sad idemo probati maknuti taj strah!‘‘", ispričaka je Dubravka.

image

Tony Cetinski na koncertu na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV CROPIX

"Moja kuma Giorgia Palić i Alan Hržica, kada su čuli od Tonyja da sam u bolnici, poslali su svećenika da se ispovijedam i dobijem bolesničko pomazanje, jer je meni to zapravo bilo najbitnije. Od tog trenutka volontiram u isusovačkom samostanu u Opatiji, koji vodi pater Ignac Čižmešija. Ondje zatvorim vrata svjetovnom i postajem ona prava ja", nastavila je.

Na svojem je Instagram profilu napisala da su, nakon što joj je Tony spasio život, sada izjednačeni 1:1.

image

Skupa su prošli kroz najteže trenutke

LIVIO ANDRIJIC/CROPIX

"Mene je Dubrravka spasila pojaviviši se u mom životu. Uz nju se sve promijenilo i zajedno smo krenuli u prekrasnom smjeru. Sretan sam danas da sam tu gdje jesam s njom", govori Tony.

image

Tony i Dubravka Cetinski

RANKO SUVAR CROPIX

"Njegov duh i moj duh to su dva brata blizanca, oni se razumiju u potpunosti. Jednostavno ne znam i ne mogu bez Tonyja! To je jasno svima - ne znam, ne želim, ne mogu i neću bez bez njega, ne! Nisam baš sklona javnim istupima, ali moram reći da moj suprug meni znači sve! Moj život, moje sve. On je moj centar svijeta, sve se vrti oko njega i za njega", kaže Dubravka koja će s Tonyjem iduće godine proslaviti 10. godišnjicu braka.

image

‘Nisam baš sklona javnim istupima, ali moram reći da moj suprug meni znači sve! Moj život, moje sve. On je moj centar svijeta, sve se vrti oko njega i za njega‘, rekla je ona o Tonyju.

LIVIO ANDRIJIC/CROPIX

Nakon što je oporavila Dubravka Cetinski je kratko zahvalila svim svojim anđelima čuvarima i medicinskom osoblju KBC-a Rijeka.

"Što nas ne ubije, to nas ojača. Hvala Tony Cetinski što si mi život spasio, sada smo 1:1", napisala je tada.

Linker
05. ožujak 2024 15:16