Tom Cruise kao Pumba

 CBS/FERRARI/PROFIMEDIA
NEOČEKIVANA ULOGA

Dosta vam je MET Gale? Pogledajte Toma Cruisea u nemogućoj kostimiranoj misiji

Holivudska akcijska zvijezda za oproštajni show svog prijatelja Jamesa Cordena pristao je nastupiti u ulozi Pumbe u dječjem mjuziklu "Kralj lavova".

Holivudska akcijska zvijezda za oproštajni show svog prijatelja Jamesa Cordena pristao je nastupiti u ulozi Pumbe u dječjem mjuziklu "Kralj lavova".

Vremenski se poklopila s MET Galom, ali nemoguća kostimirana misija 60-godišnjeg Toma Cruisea nije imala nikakve veze s najvažnijim modnim događajem. Jedna od najvećih holivudskih akcijskih zvijezda prhvatila je izazov svog prijatelja, 44-godišnjeg britanskog TV voditelja Jamesa Cordena, da se za njegov posljednji američki show prije povratka u domovinu, okuša u dječjem mjuziklu "Kralj lavova" za koji je navukao kostim - bradavičave svinje Pumbe.

image

Tom Cruise na probi

CBS/FERRARI/PROFIMEDIA

Tu ekskluzivu Corden je zaslužio jer je svojedobno prihvatio poziv Toma Cruisea da zajedno skoče padobranom, te da mu se pridruži u pilotskoj kabini vojnog akrobatskog zrakoplova kojim je glumac, inače iskusni pilot, izvodio vratolomije u zraku.

"Ove prizore ćemo dugo pamtiti, a nakon svega je, mislim, velika šteta što je Tom Cruise propustio audiciju za "Kralja lavova" na Broadwayju", izjavio je James Corden.

Tom Cruise je inače poznat po svojoj neustrašivosti jer sve svoje pogibeljne scene snima sam, bez dublera kaskadera, što je inače pravilo u holivudskim produkcijama. A povodom svjetske premijere filma "Top Gun: Maverick", koji je lani bio jedan od najgledanijih u globalnoj kinodistribuciji, sletio je helikopterom na nosač aviona usidren u akvatoriju San Diega i svojim magnetsko zaraznim smiješkom pozdravio sve nazočne. "Tom Cruise je posljednja globalna zvijezda koja i dalje isključivo snima filmove samo za kina. Nije se dao u streaming. Ne radi limitirane serije. Nije pokrenuo vlastitu marku tekile", pohvalio je glumca kritičar The New York Timesa.

image

Tom Cruise se pridružio ekipi mjuzikla ‘Kralj lavova‘

CBS/FERRARI/PROFIMEDIA

Za "Posljednjeg samuraja" pripremao se punih osam mjeseci da uvježba jahanje i razne borilačke vještine, u drugoj "Nemogućoj misiji" penjao se po planinama Utaha tako vrtoglavo visoko da se redatelj John Woo bojao gledati, u trećoj na najvišu zgradu na svijetu, 828 metara visoku Burj Khalifu u Dubaiju, dok je za petu naučio roniti na dah tako da može pod vodom izdržati punih šest minuta. Tako da su pripreme za ulogu u "Kralju lavova" za njega bile - mačji kašalj.

Linker
28. travanj 2024 04:34