IDEMO DALJE

Dominik Livaković heroj infarktne završnice! U Dohi ga pratila najvjernija navijačica

Vratar naše nogometne reprezentacije sjajnim je obranama jedanaesteraca odveo vatrene u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru.

"Osjećaj je super, hvala našim predivnim navijačima, hvala bogu sve je dobro završilo", kaže Dominik Livaković, heroj infarktne utakmice protiv Japana na Svjetskom prvenstvu u Katru. Naš heroj nosi broj jedan na reprezentativnom dresu i vratar je naše nogometne reprezentacije koji je obranio tri jedanaesterca Japancima i odveo vatrene u četvrtfinale.

Pobjedu je proslavio u zagrljaju sa suigračima i suprugom Helenom, koja je stigla u Dohu. Zaručili su se u proljeće 2021., a vjenčali u katedrali sv. Stošije u Zadru. Nogometaš Dinama i magistrica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u vezi su od 2017. godine, a prije toga su bili dobri prijatelji.

Helena je na zadarskom vjenčanju godine zasjala u dugoj bijeloj vjenčanici s prorezom i bez naramenica koju je naručila u Londonu, a uoči vjenčanja opisala je početak svoje veze s Dominikom Livakovićem.

"Prvi korak je napravio Dominik. Prvi dojam bio je odličan i brzo smo kliknuli, ali na početku smo bili samo prijatelji, pa se ne može reći da je to bila ljubav na prvi pogled", ispričala je Helena koja je za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. privukla je puno pažnje domaćih, ali i stranih medija koji su je prozvali ‘hrvatskom Meghan Markle‘.

image

Zadarsko vjenčanje Dominika i Helene Livaković

LUKA GERLANC/CROPIX

Helena je velika ljubiteljica mode s diplomom Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, a više od 20 godina bavila se umjetničkim i sinkroniziranim klizanjem te odradila više od 75 nastupa u Zagrebačkim pahuljicama.

Na led je stala prvi put s tri godine, a cijelo se djetinjstvo bavila umjetničkim klizanjem. Zatim je nastavila u klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, a sportsku karijeru je završila je 2017. nakon čega se fokusirala na fakultet i na svog Dominika.

"U životu nogometaša ne postoje radno vrijeme, ljetni ili zimski praznici. Uz sve karantene, putovanja i obaveze s klubom i reprezentacijom, djevojka je ta koja se mora prilagoditi. Uz to, imamo psa koji nam je velika obaveza i treba mu posvetiti dosta pažnje. S obzirom na to da mene često nema, Cruz je Helenina briga, što se vidi po tome što je Cruz više voli", objasnio je Dominik.

image

Ivan Perišić slavi izjednačujući pogodak

DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK

"Definitivno me oduševljavaju Dominikova skromnost i poniznost. Veliki je samokritičar, što me nekad zna i iživcirati, ali opet, razumijem ga. Mogli bismo reći da smo oboje odgojeni u timskom sportu, zbog čega kod nas nema sebičnosti i super funkcioniramo kao tim", kaže Helena koja s Dominikom živi u Zagrebu, a četverogodišnjeg ljubimca Cruza, njihova pomskyja, često šeću u Maksimiru.

image

Slavlje Mislava Oršića, Ivana Perišića i Marija Pašalića

TOM DUBRAVEC CROPIX
Linker
19. travanj 2024 17:23