BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Obiteljska priča

Divna priča glumice Katherine Heigl! Otvoreno progovorila o posvojenju kćeri i razgovorima s djecom na tu temu

Budući da je kćeri usvojila prije nego što je rodila sina, a djevojčice je pitaju za podrijetlo, u dogovoru sa suprugom odradila je delikatan razgovor za koji svi se roditelji posvojene djece moraju pripremiti. Katherine Heigl ispričala je magazinu Parents svoju priču.

Budući da je kćeri usvojila prije nego što je rodila sina, a djevojčice je pitaju za podrijetlo, u dogovoru sa suprugom odradila je delikatan razgovor za koji svi se roditelji posvojene djece moraju pripremiti. Katherine Heigl ispričala je magazinu Parents svoju priču.

Sudbinu roditelja koji zbog izazovnih okolnosti s posebnom pozornošću pristupaju odgoju djece, dijele i američka glumica Katherine Heigl te njezin suprug, country glazbenik Josh Kelley. Već dvanaest godina žive na ranču u Utahu, nedaleko od malog grada Oakleyja s tisuću i pet stotina stanovnika, gdje zbog „novog normalnog” provode više vremena s djecom no ikada prije. Kako uspijevaju ostati dobri roditelji kćerima Naleigh (12) i Adalaide (8) te sinu Joshui (4), glumica je otkrila je za travanjski broj američkog časopisa Parents, a priču je prenio je E!Online.

Kako bi već na početku pripovijesti o svojoj obitelji razbila iluzije o savršenom majčinstvu, kazala je da se na početku samoizolacije zdušno bacila na kuhanje. No, poslije godinu dana svakodnevnog pripremanja jela, glumica posustaje pa uvodi dane u tjednu kad se ručaju sendviči, a njezini ukućani ih sami rade. Ali, kad je riječ o razgovoru s djecom koja joj postavljaju delikatna pitanja o svojem porijeklu, tome se potpuno posvećuje. Stvar je u tome da su starije kćeri bračnog para Naleigh i Adalaide usvojene, dok je Joshua njihovo biološko dijete.

Čitajte i: Povratak Katherine Heigl: Zvijezda ‘Uvoda u anatomiju‘ zasjala u novom Netflixovom hitu

Delikatan razgovor

- Imam usvojenu sestru Meg. Podrijetlom je Korejka, a roditelji su je odlučili posvojiti tri godine prije mog rođenja. Oduvijek sam htjela osnovati obitelj koja nalikuje onoj u kojoj sam odrasla i htjela sam posvojiti dijete baš iz Koreje. Suprug i ja smo pričali i o biološkoj djeci, ali nakon što posvojimo djecu. Samo sam htjela biti mama kako to god suprug i ja postigli – ispričala je 42-godišnja glumica koja se proslavila ulogom doktorice Izzie Stevens u seriji „Uvod u anatomiju”.

Njezine djevojčice obasipaju ju pitanjima o svojem podrijetlu pa im je u dogovoru sa suprugom ispričala sve što zna.

- Kazali smo im: ‘Ovo je vaša priča. Nemamo nikakve informacije o vašim biološkim očevima, ali imamo o vašim biološkim majkama. Dat ćemo vam onoliko informacija koliko želite‘ – kaže Katherine Heigl, čija je starija kćer zbog urođene mane podvrgnuta otvorenom zahvatu na srcu u Južnoj Koreji prije nego što je kao, devetomjesečnu beba, stigla u Ameriku. Mlađa je Afroamerikanka i posvojena je nedugo nakon rođenja.

image
Skladni bračni par uvijek je želio imati veliki obitelj, i to po uzoru na onu u kojoj je glumica odrasla. Njezini su roditelji također posvojili djevojčicu prije nego što je Katherine rođena. Njezina sestra Meg jedna joj je od najbližih u životu.
AMY HARRIS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Glumica o trudnoći: ‘Imala sam napadaje panike jer sam dobila 24 kg, a grudi su mi bile zastrašujuće‘

Ljubav nema boju kože

Posebnu pozornost Katherine posvećuje rasnom pitanju jer joj je rasizam apsolutno neprihvatljiv.

- Odgojena sam razmišljati da je ljubav jednostavno ljubav i da nije važno kako izgledamo. Jednom prilikom upitala sam sestru Meg da li okolina prema njoj odnosi na jedna način kad je s roditeljima, a na drugi kad je sama? Odgovorila je: "Da, cijelo vrijeme!" To me natjeralo shvatiti koliko sam bila naivna. Zato danas štitim svoje kćeri i pripremam ih za samostalan život u svijetu koji ne mogu promijeniti – priča glumica koja je već 14 godina u sretnom braku. Godinu mlađeg supruga supruga upoznala je 2005. kad ju je zamolio da nastupi u glazbenom spotu za pjesmu “Only You”, a simpatije javnosti osvojili su "staromodnim" udvaranjem i zarukama. Odlučili su, naime, ne živjeti zajedno prije vjenčanja u Utahu 2007., na kojem se okupili glumci iz serije "Uvod u anatomiju”. Čini se da taj recept djeluje jer slove za jedan od najstabilnijih parova u zabavljačkoj industriji.

image
Par je posvojio dvije djevojčice, a onda su dobili treće dijete - sina kojeg je Katherine rodila prije četiri godine.
UNIMEDIA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Katherine Heigl: Želim posvojiti još jedno dijete

Da u njezinoj obitelji nije sve idealno, otkrila je na kraju priče. Naime, kćerima ne dopušta koristiti pametni telefon jer smatra da su premlade. U mjesnoj školi isto misli još nekoliko roditelja pa njezine djevojčice nisu iznimka. Vjerovala je da problem riješen, no prevarila se. - Uhvatila sam Naleigh kako na mojem iPhoneu potajno snima video isječke za TikTok. Spriječila sam je i sada me "mrzi". Misli da sam tiranin – kaže. Srećom, njezina mlađa kćer više voli jahanje od gadgeta dok sin obožava crtiće o Spider-Manu i Hulku. Što se njih tiče, zasad je mirna.

Linker
26. travanj 2024 23:44