Posljednji portret pokojne kraljice Elizabete II. s najmlađim direktnim potomcima snimila je Kate Middleton u Balmoralu

 INSTAGRAM
PTIČICA!

Dirljiva uspomena: Na 97. rođendan kraljice Elizabete objavljena dosad neviđena fotografija

Princeza od Walesa, supruga prestolonasljednika, princa Williama, snimila je posljednju fotografiju Elizabete II. s unucima i praunucima u škotskom Balmoralu.

Svi koji su ikad fotografirali djecu znaju koliko je teško mališinama održati pozornost i "prisiliti ih" - da gledaju u kameru. A kad je na jednoj slici desetero djece onda se to čini nemogućom misijom. No, to je uspjelo Kate Middleton, koja je pokojnu kraljicu Elizabetu II., najdugovječniju britansku monarhinju, u škotskoj rezidenciji u Balmoralu snimila s njezino desetero (pra)unučadi. A kraljičin portret u društvu najmlađih direktnih potomaka objavila je na svom službenom profilu na instagramu povodom 97. godišnjice rođenja Elizabete II.

"Danas bi bio 97. rođendan Njezinog Visočanstva, pokojne kraljice Elizabete II. Fotografija je snimljena s njezinim unucima i praunucima lanjskog ljeta u Balmoralu, a fotografiju autorski potpisuje princeza od Walesa", stoji u objavi koja je u svega tri sata prikupila više od pola milijuna lajkova.

U svojoj knjizi "The New Royals: Queen Elizabeth‘s Legacy and the Future of the Crown" autorica Katie Nichols dala je jedinstveni uvid o tome koliko su unučad i praunučad značili pokojnoj monarhinji. "Iz apsolutno pouzdanih izvora doznala sam koliko je kraljici bilo žao što joj se Harry i Meghan nisu mogli pridružiti s djecom na vikendu u Balmoralu u kolovozu, kada je organizirala prespavanac za svu svoju unučad i praunučad u ljeto 2018.", napisala je Nichols.

image

Kraljica Elizabeta II.
1926.-2022. Kraljica Ujedinjenog Kraljevstva na tronu je bila punih 70 godina

TOBY MELVILLE AFP

Pokojna kraljica Elizabeta II., podsjetimo, imala je četvero djece, sedmero unučadi i jedanaestero praunučadi. Među njima je najmlađa Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor, koja je rođena 4. lipnja 2021., a kći princa Harryja i Meghan Markle ime je dobila prema svojoj prabaki Elizabeth i svojoj baki, pokojnoj princezi Diani. Ime mlađe sestre Archieja Harrisona Mountbattena Windsora, rođenog 6. svibnja 2019., zapravo je nadimak kraljice Elizabete II., kojim ju je zvao pokojni suprug princ Phillip. Nešto stariji od Lillibet je Lucas Philip Tindall, sin Zare Phillips, kćeri princeze Anne i Mikea Tindalla, koji je rođen 21. ožujka 2021., a odrasta uz starije sestre Lenu Elizabeth Tindall, rođenu 18. lipnja 2018., te Miju Grace Tindall, rođenu 7. travnja 2014.

Princ William i Kate Middleton podarili su joj troje praunučadi: Louisa Arthura Charlesa, rođenog 23. travnja 2018., Charlottu Elizabetu Dianu, rođenu 2. svibnja 2015., te Georgea Alexandera Louisa, rođenog 22. srpnja 2013.

Princeza Eugenie i njezin suprug Jack Brooksbank 9. veljače 2021. podarili su joj praunuka Augusta Philipa Hawkea Brooksbanka, a najstarijE praunuke Islu Elizabethu Phillips, rođenu 29. ožujka 2012., te Savannah Anne Phillips, rođenu 19. prosinca 2010., podarili su joj Peter Philips, sin princeze Anne i njezinog prvog supruga Marka Phillipsa, te njegova supruga Autumn Kelly.

Linker
22. travanj 2024 19:56