KEVIN WINTER GETTY IMAGES VIA AFP
POSVETA PRIJATELJU

Dirljiva posveta Jessice Chastain: Njegova smrt šokirala je svijet, a njoj je bio najvažniji

Oskarovka Jessica Chastain, dobitnica SAG-ove nagrade za naslovnu ulogu u miniserijalu ‘George&Tammy‘, prisjetila se pokojnog kolege Philipa Seymoura Hoffmana.

Oskarovka Jessica Chastain, dobitnica SAG-ove nagrade za naslovnu ulogu u miniserijalu ‘George&Tammy‘, prisjetila se pokojnog kolege Philipa Seymoura Hoffmana.

Konkurencija je bila iznimna pa 45-godišnja američka glumica Jessica Chastain nije mogla povjerovati vlastitim ušima kad su voditelji svečanosti dodjele strukovnih nagrada SAG (Screen Actors Guild), koju dodjeljuje Udruženje filmskih i televizijskih glumaca, pročitali njezino ime. Među nominiranima za najbolju glavnu žensku ulogu u televizijskom filmu ili miniserijalu su bile Emily Blunt ("The English"), Julia Garner ("Inventing Anna"), Niecy Nash-Betts ("Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story") i Amanda Seyfried ("The Dropout"), a Jessica Chastain je nagradu dobila za ulogu u Showtimeovom projektu "George&Tammy".

image

Zablistala je u večernjoj haljini Zuhaira Murada

VALERIE MACON AFP

Snimljena je prema stvarnoj priči američkih glazbenika Georgea Jonesa i Tammy Wynette, supružnika koji su i nakon raspada njihova braka zbog njegove ovisnosti nastavili snimati i nastupati zajedno, a naslovne uloge igraju Jessica Chastain i Michael Shannon. Jessica Chastain, koja ovih dana oduševljava publiku na Broadwayu glavnom ulogom Nore u Ibsenovoj drami "Lutkina kuća", bila je tako šokirana kad su voditelji pročitali njezino ime da se na putu od svog mjesta u publici do pozornice popiknula i pala, ali niti ta neprilika nije joj uspjela pokvariti raspoloženje.

image

Jessica Chastain popiknula se na putu do pozornice

KEVIN WINTER GETTY IMAGES VIA AFP

Nakon nezgode koju su svi u dvorani primijetili oskarovka se nasmijala i mahnula publici: "Malo mi je neugodno što sam se zaplela u vlastitu haljinu, ali su mi srećom u pomoć priskočila dva zgodna frajera. U svakom zlu neko dobro" izjavila je Jessica Chastain koja je za svečanost odjenula večernju haljinu boje fuksije s potpisom libanonskog dizajnera Zuhaira Murada. A u govoru se prisjetila legendarnog glumca Philipa Seymoura Hoffmana koji je preminuo od posljedica predoziranja drogom prije devet godina.

image

U emotivnom govoru prisjetila se pokojnog kolege i prijatelja

FREDERIC J. BROWN AFP

"Philip Seymour Hoffman je posjetio moju klasu i održao vjerojatno najvažniji govor koji je odredio moju karijeru. Potpuno iskreno u prvom licu objasnio nam je sve užase naše profesije, od ponižavajućih ponuda, beskonačnih audicija, potpunog zanemarivanja i potplaćenosti, što je svatko od nas doživio na početku karijere. Usprkos svemu tome ohrabrio nas je da ne odustajemo i nikad ne odustanemo i zaključio kako vjeruje da će sa svakim od nas jednoga dana zaigrati pred kamerama ili na pozornici. A to se stvarno i dogodilo kad smo oboje dobili uloge u podjeli Shakespeareovog "Othella" 2009. Za mene je to bilo jedno od najfascinantnijih glumačkih iskustava i zato vječna ti hvala i slava, Philipe", izjavila je Jessica Chastain i svoj govor zaključila u Hoffmanovom stilu.

image

Jedna od posljednjih uloga: Philip Seymour Hoffman u filmu ‘Najtraženiji čovjek‘ iz 2014

SHUTTERSTOCK

"Dozvolite mi da završim porukom za sve naše kolege koji su trenutačno bez posla. Koliko god se jadno trenutačno osjećali, koliko god vam sve izgledalo beznadežno, nikad ne odustajte, jer samo jedna uloga može promijeniti sve. Volim vas i čekam vas na idućem setu i na pozornici", izjavila je Chastain koju su kolege s pozornice ispratili ovacijama pune dvorane.

image

Jessica Chastain

VALERIE MACON AFP
Linker
26. travanj 2024 01:22